22 berichten aan het bekijken - 1 tot 22 (van in totaal 22)
 • Q:
  Bijdrager
  Nextweb

  Denken jullie dat er nog een nieuwe mac mini komt ?

  Hoi,

  Ik heb veel plezier van mijn mac-mini. Hoewel deze drie jaar oud is, wel met 16 GB, i7 end, zou het toch leuk zijn indien er een nieuwe versie komt. Maar denken jullie dat er überhaupt nog een nieuwe mac mini komt ? het duurt al zo lang.

  Bijdrager
  Dick de Roos

  Ik denk het wel.
  Maar ja, ik denk zoveel……:roll: ?

  Bijdrager
  Beech

  Hier kun je lekker wegdromen.

  Bijdrager
  Shmoo

  Ja, er komt zeker een nieuwe Mac mini alleen denk ik niet dat deze in de huidige formaat doorgezet wordt.

  De Mac mini is qua specs namelijk altijd gelijk geweest aan een MacBook Air. Processor en Intel graphics lagen altijd in lijn met elkaar. De volgende Mac mini zal waarschijnlijk in lijn gaan liggen met de 12″ Retina MacBook qua specs en het zou mij dus ook niets verbazen als Apple met een nieuwe mini komt op hetzelfde moment dat we de Retina MacBook 2018 gaan zien. ( mid-2018 )

  Je zal dan een kleinere mini krijgen, zonder ventilator, zo’n Core M processor en het hele moederbord kunnen ze dan opnieuw inrichten zoals ze dat ook bij de huidige MacBook en MacBook Pro hebben gedaan waardoor deze machines ook een flink stuk kleiner kunnen worden. De Mac mini heeft al hetzelfde design sinds 2011 of zo dus daar kunnen ze nog zoveel aan sleutelen om het kleinere en compacter te maken.
  Zou mij ook niets verbazen als de Mac mini hetzelfde formaat krijgt als een Apple TV, zodat je ‘m in je tas kunt stoppen en meenemen.

  Bijdrager
  Beech

  Shmoo maakt alle dromen werkelijkheid:angel:

  Bijdrager
  Shmoo

  Dat zijn idd. de fijne dromen over de nieuwe Mac mini.

  …maar je weet hoe dat gaat met fijne dromen.

  Ze zijn zo lekker en je kunt er van genieten, warm bedje… totdat je wakker wordt en dat extreme * gevoel hebt dat je eigenlijk terug wilt naar die droom maar je ineens in de werkelijkheid zit, je beseft dat je niet meer terug kunt, je weet nog maar de helft van wat je zojuist gedroomd hebt en veel erger, je moet je warme bedje uit omdat de bank je een hypotheek heeft aangesmeerd.

  Dit laatste is te vergelijken met het moment dat je de prijs van de nieuwe Mac mini ziet. ?

  Bijdrager
  Nextweb

  Dank jullie voor je visies, het is een beetje gissen, maar ik vind het jammer dat het zo lang duurt.

  Bijdrager
  Brombeer

  Wat Apple ook doet met de Mac Mini, als het maar van die dwaling met dat gefixeerde geheugen terug komt. Ik wil reepjes kunnen bijprikken. Daar word ik blij van, of ik het nou uiteindelijk doe of niet.

  Bijdrager
  EagerB0bNerd
  Bijdrager
  Joid

  @Brombeer

  Ik ben bang dat we de tijd van geheugen bij prikken achter ons hebben liggen.

  Bijdrager
  Brombeer

  @joid Daarom is het waarschijnlijker dat mijn volgende desktop een Hackintosh is, dan een Mac.

  Bijdrager
  Shmoo

  Dat is toch nergens voor nodig of ga je binnenkort een carrière als YouTube vlogger overwegen?

  Tijden dat je RAM moest bijprikken zijn echt wel voorbij. Ook het als maar meer opslag in de computer is voorbij.

  Bijdrager
  Nextweb

  Ik kwam vandaag langs Apple Store in Den Haag, ik zag dat daar geen mac mini’s meer ten toon waren gesteld.

  Daarop heb ik gevraagd of er – dus – binnenkort een nieuwe komt, immers daarvoor zijn ze juist weggehaald. De medewerker gaf mij aan dat ik maar tot maart moest wachten…

  Bijdrager
  TheBigZ

  Misschien komt er inderdaad wel geen update van de Mac mini meer. (Wat Tim zegt, zegt nog niks. Eerst zien, dan geloven…)

  Een Mac mini als mediacenter inzetten is immers niet echt meer nodig, nu we een Apple TV met App Store hebben. En als kleine stand-alone computer, tja…

  Bijdrager
  Brombeer

  Om de mensen aan een OSX-computer te krijgen heeft de Mini zijn taak wel volbracht. Nu Apple die klanten binnen haar biotoop heeft, wil ze die ook een complete computer verkopen. En als je al niet meer geheugen mag bijprikken, waarom zou Apple je dan nog een eigen monitor laten uitzoeken? Wie dat wil hoest maar een Mac Pro op.

  Bijdrager
  Nextweb

  We zijn inmiddels weer maanden verder, nog geen nieuwe mac mini, komt hij ooit nog ?

  Bijdrager
  TheBigZ

  Nee, zoals bekend, er komt geen nieuwe Mac mini meer.

  Sleutelbeheerder
  Night

  Je weet maar nooit:

  It has been over 1,100 days since Apple last refreshed the Mac mini, according to the MacRumors Buyer’s Guide. The computer is still powered by Intel’s dual-core Haswell processors, now five generations old.

  When Apple announced plans for a modular Mac Pro, Apple marketing chief Phil Schiller said the Mac mini “is an important product” in the company’s lineup, but he didn’t confirm if a new machine is in the works.

  Apple CEO Tim Cook likewise said the Mac mini will be an “important part” of Apple’s product lineup going forward in a recent email.

  Bijdrager
  Shmoo

  Die MacRumors Buyers guide is ook al 5 jaar out of date. Dat systeem functioneert helemaal niet meer tegenwoordig omdat Apple de laatste jaren gewoon doet waar het zelf zin in heeft.

   

  De trend dat een computer elk jaar een upgrade moet krijgen bestaat ook al helemaal niet meer dus je zit altijd in zo’n tussenfase waar je nooit zeker kunt zijn of je van de gemiddelde cycli-periode kunt uitgaan.

   

  Sleutelbeheerder
  Night

  Het ging me dan ook vooral om de laatste twee zinnen, waarvan de eerste uit een een interview met Phil Schiller, en de tweede uit een interview met Tim Cook kwam. Ik ben het wel met je eens dat Apple op dit moment maar gewoon doet waar het zin in heeft en eerder gedane uitspraken rustig naast zich neer kan leggen.

  Bijdrager
  TheBigZ

  Volgens bronnen zou Apple bezig zijn om de Mac Pro en Mac mini te combineren tot een “Mac mini Pro”, met 18 core Xeon en twee Vega kaarten. De “Mac mini Pro” komt beschikbaar in 2020 en gaat minimaal $7999 kosten.

  Sleutelbeheerder
  Night

  Als dat niet cynisch is bedoeld, is dat weer een typisch gevalletje van ‘je doelgroep voorbij streven’. Een Mac Mini zou een bottom-of-the-line, goedkoop instapmodel moeten zijn, maar dan wel met Apple kwaliteit en qua rekenkracht vergelijkbaar met de low-end iMac’s, waardoor deze duidelijk boven andere (PC) mini’s zou moeten komen staan.

22 berichten aan het bekijken - 1 tot 22 (van in totaal 22)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.