3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Q:
  Bijdrager
  Mackapoen

  Delen van mappen bureaublad, documenten en downloads werkt niet meer

  Hallo iedereen,

  sinds de update naar Catalina heb ik een probleem met het delen van bestanden tussen mijn iMac en mijn macBook Pro. Op het eerste zicht lijkt alles okee maar al snel blijkt dat de mappenĀ bureaublad, documenten en downloads niet te benaderen zijn. Ik heb mijn thuismap gedeeld en ook nog eens de volledige schijf macintosh HD maar wat ik ook probeer, ik krijg niks te zien in die drie mappen. Alle andere mappen zijn gewoon compleet benaderbaar. Ik heb ook geprobeerd de drie mappen afzonderlijk nog eens te delen maar ook dat haalt niks uit. Verbinden via apple ID of via gebruiker maakt ook niks uit. Alles is benaderbaar behalve die drie mappen. Zowel van de iMac naar de macBook Pro als andersom.

  Iemand enig idee waar het aan kan liggen? Is er een extra beveiliging bij gekomen waar ik rekening moet houden of iets dergelijks? Zijn er meer mensen met dit probleem?

   

  Sleutelbeheerder
  Night

  Er zijn meer mensen met dat probleem. Wat bij sommigen hielp wat en uit- en weer aanzetten van filesharing in de systeemvoorkeuren.

  Bijdrager
  Mackapoen

  @Night

  Dank je voor de tip. Het heeft bij mij inderdaad geholpen. Eerste delen uitzetten, dan iMac herstarten, delen weer aanzetten en de mappen zijn weer benaderbaar. Hopelijk werkt het bij anderen net zo.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.