26 berichten aan het bekijken - 1 tot 26 (van in totaal 26)
 • Q:
  Bijdrager
  JapJap

  Defect scherm mbp, scherm blijft zwart

  Vandaag werd het scherm van mijn mbp (bijna 3 jaar oud, model voor de unibody) ineens zwart. De externe monitor blijft werken. De overige hardware van de mbp lijkt nog gewoon te werken.
  De blacklight verlichting van mijn interne monitor blijft nog werken maar ik krijg geen beeld meer door.

  Wat kan het probleem zijn?

  Bijdrager
  Wiki Post

  Bijdrager
  me.com

  Dat lijkt mij een defect LCD-panel…

  We kunnen hier allemaal wel iets anders zeggen wat het kan zijn, maar ik denk dat je bij de APR snel een goed antwoord hebt hierop.:)

  Bijdrager
  Macosxachist

  … (hoe wis je een onzinreactie?)

  Bijdrager
  Riny Maas

  Dit kan een probleem zijn met de nVidia kaart, known issue bij Apple.
  Als dit het geval is wordt het gratis gerepareerd (verlengde garantie).
  Een Apple Authorised Service Provider kan een test doen of het inderdaad dit issue betreft.
  Je kunt inloggen met Apple Remote Access en in het systeemprofiel bekijken of het beeldscherm wordt herkend.
  Zie ook: http://support.apple.com/kb/TS2377?viewlocale=nl_NL

  Bijdrager
  Elmo0o

  lijkt mij niet het n-videa probleem. Normaal gesproken doet een externe monitor het dan ook niet meer.

  Bijdrager
  me.com

  Klopt inderdaad. Mocht het een Nvidia-issue zijn, dan zal een extern beeldscherm ook niet meer werken. Sterker nog, dan Mac zal dan vaak niet eens meer opstarten en zal alleen het LED-lampje knipperen.

  De topicstarter zegt dat het scherm nog wel backlight heeft, maar alleen het beeld niet meer zichtbaar is. Je ziet dus wel heel vaag bijvoorbeeld een Apple-logo tijdens het opstarten bijvoorbeeld, maar niet zoals het moet zijn.

  Klinkt aardig als een LCD-probleem…

  Moderator
  Mac Daddy

  Ik heb eenzelfde MBP en het Nvidia probleem gehad. Hij startte wel op, maar je ziet er geen hol van dan. Maar het backlight en een externe monitor werken dan inderdaad ook niet meer. Lijkt mij dat echt het LCD paneel op zich het heeft begeven.

  Bijdrager
  JapJap

  Bedankt voor de reacties!

  Na wat zoekwerk kan het in mijn case inderdaad niet door Nvidia veroorzaakt zijn.

  Uit de test die ik eerder op de dag uitvoerde ( mbp meermaals heropstarten, Backlight op maximum, externe monitor aansluiten, etc.) leek het interne scherm dood.
  Toen ik daarnet de mijn mbp nog eens onderzocht werkte het scherm terug.

  Ik vermoed dat er een slecht contact bestaat tussen het logicboard en het lcd-paneel. Is dit een aannemelijke analyse?

  Bijdrager
  Afroman

  Sterker nog, dan Mac zal dan vaak niet eens meer opstarten en zal alleen het LED-lampje knipperen.

  Net als MacDaddy had mijn vader ook een Nvidea probleem en ook zijn Mac startte op.

  Bijdrager
  Simlock

  dit probleem heb ik ook gehad, bleek het Nvidia probleem te zijn… aanvankelijk leek het als of het NIET vergoed zou worden terwijl het WEL een known issue was. Ik ben echter nar LJS gegaan in Den Haag en die konden via de Europese consumentencommissie regelen dat het onder de garantie viel, maar dit was alleen omdat het binnen 2 jaar was.

  Anders zou dit me 600 euro gekost hebben voor een nieuw logic board.

  (en mocht je een nieuw logic board krijgen herkent timemachine dus ook je computer niet meer!)

  Bijdrager
  MacMartino

  Lekker he. Dure laptop, na 3 jaar naar de xxxxx. Heb hetzelfde, alleen doet bij mij een externe monitor ook niks. Bij Machouse startte hij opeens wel op, maar na 5 minuten stopte ‘ie weer. ‘Dus’ logic board probleem – na 3 jaar. Jippie! Logic board is 850 euro dus voor een oud kassie niet waard.

  Bijdrager
  Simlock

  beetje overrated, dat Apple.

  Moderator
  Mac Daddy

  @Macmartino: Wel vreemd dat ie het in de winkel wel even deed, maar volgens mij viel dat gewoon onder deze regeling van Apple.
  http://support.apple.com/kb/TS2377

  Ik heb hetzelfde gehad en kreeg er zo een nieuw logicboard in. De garantie was al voorbij en hoefde niets te betalen.

  Ik weet niet of de topicstarter al naar een APR is geweest, maar ik zou deze regeling van Apple zeker even aanhalen.

  Bijdrager
  JapJap

  Ik ga morgen even langs bij mijn lokale APR. Ik ga luisteren wat ze te vertellen hebben en nagaan of ik in aanmerking kom voor een regeling van Apple.

  Bijdrager
  JapJap

  Vandaag mbp terug.

  Het was toch een Nvidea probleem. Gratis en voor niets een nieuw logic board. Wat ben ik blij!

  Bijdrager
  Hansi2124

  Hey, da’s mooi. Heb je hem al terug of hebben ze dat alleen al toegezegd?

  Bijdrager
  justhan

  Ook hier vorige week van het een op het andere moment last van het berucht Nvidia-probleem: ’s avonds de MBP uitgezet en ’s ochtends op sterven na dood. Wel een lampje voorop, maar verder geen enkele activiteit, zelfs de HD was niet via firewire te benaderen.
  Donderdagmiddag naar de Apple-techneut en gistermiddag het bericht dat de MBP stond te wachten. Uiteraard direct gehaald en hij gaat weer als een trein.

  Bijdrager
  MacMartino

  Damn, mooie verhalen van jullie. Maar ik had hetzelfde: lampje voorop prima, je hoorde ook iets werken, maar geen beeld en niet te benaderen. Vervolgens voor 75 onderzocht en hij viel niet binnen de Nvidia problemen, zal wel het logic board zijn. Maar ik heb het idee dat die 2 goed samengaan:(
  Iemand nog een briljante oplossing? Ik kan hem wel weer aanbieden aan een andere (niet MacHouse) maar dan krijg ik weer 75 eu onderzoekskosten aan m’n broek.

  Mijn Macbook pro 15″ werd in july 2007 gemaakt, valt volgens mij precies in de range. HELP!

  Moderator
  Mac Daddy

  Gewoon weer langs een APR gaan en zelf die speciale garantie van Apple aanhalen. In mijn geval hebben ze dat ook op de reparatiebon gezet die meer werd gegeven bij de MBP. Heb je zelf een extern scherm? Zo niet. Vraag dan even aan de reseller of je hem daar op een scherm mag aansluiten. Als dat niet werkt, dan kan het bijna niet anders dan de grafische kaart zijn.

  En de grafische kaart zit op het moederbord, dus ja. Je hele moederbord wordt vervangen.

  In mijn eerdere post staat een link naar het bericht op de support pagina van Apple. Daar kan je ook zien welke MBP’s eronder vallen.

  Bijdrager
  MacMartino

  Mijn Macbook pro valt er exact in, heeft exact deze kuren maar: bij de servicepunten hebben ze een device om te bepalen of jouw Macbook dat probleem heeft. Die gaf (kennelijk) aan dat dat niet zo is en dat het dus niet aan de videokaart, maar aan het moederbord ligt.
  Stelling van een andere forum ganger was, -die had t zelfde-, ja maar de videokaart kan uiteraard ook invloed hebben op het moederbord. Hij is vervolgens twee weken met apple gaan bellen, en kree ghet na 14 dagen zeuren en telefoon opgooien vergoed. Pff, die energie heb ik niet. Ik ga morgen naar Card in Rotterdam, ook fijn : zij kijken er GRATIS naar. Bij MacHouse was ik 75 eu kwijt voor ‘onderzoek’.

  Moderator
  Mac Daddy

  Ik heb hem destijds bij de Xando in Enschede achtergelaten en daar vertelden ze mij. Die 75 euro wordt in rekening gebracht als het een ander probleem zou zijn dan de videokaart. Blijkbaar gaat niet elke reseller hetzelfde om met die 75 euro onderzoekskosten.

  Maar als die Card het gratis doen, dan zal ik daar heen gaan. Die speciale garantie aanhalen en ze vragen als het dat niet is, of ze je dan kunnen vertellen waar dan wel het probleem zit.

  Moderator
  Mac Daddy

  laat zien die post

  Bijdrager
  Simlock

  @ macmartino

  Ik heb exact hetzelfde gehad. Mijn computer bleekt niet tussen de serienummers te vallen die wel gratis vergoed werden, terwijl het exact hetzelfde probleem was.

  Ik ben naar LJS gegaan in Den Haag en die hebben het via de Europese consumentencommissie weten te regelen dat het toch nog onder de garantie viel. Misschien kun je het daar proberen… (wel 50 euro onderzoekkosten geloof ik)

  Bijdrager
  justhan
  MacMartino op 28 september 2010

  Mijn Macbook pro valt er exact in, heeft exact deze kuren maar: bij de servicepunten hebben ze een device om te bepalen of jouw Macbook dat probleem heeft. Die gaf (kennelijk) aan dat dat niet zo is en dat het dus niet aan de videokaart, maar aan het moederbord ligt.
  Stelling van een andere forum ganger was, -die had t zelfde-, ja maar de videokaart kan uiteraard ook invloed hebben op het moederbord. Hij is vervolgens twee weken met apple gaan bellen, en kree ghet na 14 dagen zeuren en telefoon opgooien vergoed. Pff, die energie heb ik niet. Ik ga morgen naar Card in Rotterdam, ook fijn : zij kijken er GRATIS naar. Bij MacHouse was ik 75 eu kwijt voor \’onderzoek\’.

  Mocht Card in Rotterdam nu tot de conclusie komen dat het toch het Nvidia-probleem is, vraag dan of ze het ook even voor je op papier willen zetten. Dan kun je bij Mac House nog even je 75 euro terughalen!
  Wens je in ieder geval succes en hoop voor je dat het toch onder het bekende probleem valt.

  Bijdrager
  Riny Maas

  Om dit archief compleet te maken:
  September 29, 2010
  http://reviews.cnet.com/8301-13727_7-20018067-263.html?tag=mncol;txt

26 berichten aan het bekijken - 1 tot 26 (van in totaal 26)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.