16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)
 • Q:
  Bijdrager
  Tomovich

  De processor… enkele vragen.

  Yeets

  Als toekomstig switcher heb ik enkele vragen/bedenkingen over de G5. De Apple-pc’s zijn pracht van een machines maar ik heb enkele vragen bij de hardware.
  Als je ziet dat er reeds DDR3, SLI Graphics, Dual Core, 400-533 Mhz Ram bestaat, kan het dan niet zijn dat de G5-technologie ietwat achterop huppelt bij de rest? Apple gebruikt nog altijd 333 Mhz Ram. Komt dit doordat IBM niet snel genoeg reageert of wat?

  Misschien is dat ook de reden waarom velen niet willen/durven overstappen op Mac.

  Groeten
  Teh

  Bijdrager
  sjonnie

  Hou je wel rekening met het feit dat een G5 een 64 bit processor is?

  Bijdrager
  Zout

  Je ram kan nog zo snel zijn, maar de langzaamste schakel bepaalt nog steeds de snelheid. 2 keer zo snel geheugen zal je mac maar een paar procent sneller maken maar de prijs enorm omhoog drukken. De meeste PC’s van vandaag de dag maken ook nog gewoon gebruik van DDR333. De prijs/snelheid verhouding is dan heel redelijk.

  Ik denk niet dat we op geheugen terrein achter lopen. En volgens mij wordt het geheugen waar jij aan refereert alleen maar gebruikt in GPU’s.

  Datzelfde geld denk ik voor de rest van je vragen.

  Waar heb jij een Dual-core CPU zien liggen in de winkel dan? dat is toch nog helemaal in ontwikkeling? IBM heeft trouwens al prototypen van dual-core G5’s.

  Bijdrager
  Nikita

  Bij gemiddeld gebruik zal je geen verschil merken tussen DDR400 en DDR2-533 (althans, dat heb ik gelezen in zo’n PCblad), daarom snap ik die types ook niet die thuis dan zo’n Pentium 4 bak hebben op 3,8 Ghz met 1 GB geheugen van het nieuwste en snelste type en ga zo maar door en wat doen ze erop? Internetten, beetje emailen en wat MSN’en… Ja, dat kan op een oud beestje ook.
  Dus met DDR333 gaat alles ook best, en de G5 kan je eigelijk niet eens vergelijken met de Pentium 4 (om maar eentje te noemen) want daar is nog steeds geen fatsoenlijke 64bits versie van. :)

  Bijdrager
  deniax

  sjonnie:

  Hou je wel rekening met het feit dat een G5 een 64 bit processor is?

  De AMD 64 is al meer dan een jaartje uit en die is toch echt 64 bits:)
  nikita:

  Pentium 4 (om maar eentje te noemen) want daar is nog steeds geen fatsoenlijke 64bits versie van

  De Pentium 4 660 is een echte, fatsoenlijke, verkrijgbare 64 bits processor

  Teh McWolfsen:

  De (aankomende) dual-core is inderdaad een mooie ontwikkeling die juist in “Mac achtige applicaties” veel snelheidswinst zal opleveren. Daarom is het jammer dat er van IBM (nog?) geen nieuws is dat zij met zoiets bezig zijn. Immers een dual PowerPC ziet het OS als 4 processoren o/
  Maar goed, eerst maar afwachten tot de cpu’s er zijn en er wat (betrouwbare) benchmarks uitkomen.

  SLI heb je op dit moment erg weinig aan, behalve als je een spellenfreak bent. En dan nog moeten de spellen deze optie ondersteunen.

  Technologisch lijkt de PC verder te zijn, maar vergeet niet dat de Apple hardware en software compleet op elkaar zijn afgestemd, iets wat bij de pc absoluut niet het geval is.
  Daarom is het ook zo moeilijk om een PC Mhz met een Apple Mhz te vergelijken.

  Bijdrager
  klaus
  ”Teh

  Apple gebruikt nog altijd 333 Mhz Ram.

  In de powermac wordt toch echt wel 400 mhz geheugen gebruikt hoor, en gn 333 mhz

  Bijdrager
  t-kom

  en ook in de imac word ddr 400 gebruikt de g5 dan he.

  Bijdrager
  Nikita
  ”deniax”

  nikita:

  Pentium 4 (om maar eentje te noemen) want daar is nog steeds geen fatsoenlijke 64bits versie van

  De Pentium 4 660 is een echte, fatsoenlijke, verkrijgbare 64 bits processor

  Voor de prijs van een complete Mac Mini zeker :P

  Bijdrager
  deniax

  Nikita

  Voor de prijs van een complete Mac Mini zeker

  Dat is wellicht zo, maar daar dat was het punt niet:wink:

  En voor de nieuwste technologien betaal je nou eenmaal een hoge prijs

  Bijdrager
  Tomovich

  Bedankt, het is idd zo dat alles wat Apple released perfect op elkaar aansluit en dit waarschijnlijk een relatieve snelheidwinst oplevert.

  Ik weet wat een dual core cpu is (1 grote processor die bestaat uit 2 verschillende processoren, of niet?) en wat een cell processor is, maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen beide? Allebei zorgen ze voor snelheidswinst.

  En zullen de dual core’s in alle lijnen van Apple gebruikt worden?

  Teh

  Bijdrager
  Oppie

  Bovendien: je kunt als het moet een ‘ziljoen’ bedenkingen opwerpen; je neemt de stap òf je neemt ‘m niet, maar als je wilt moet je ook op een gegeven moment het diepe in!
  Maak je niet ongerust: velen zijn je voorgegaan, naar volle tevredenheid. 8)

  Bijdrager
  Zout

  Je moet niet vergeten dat de mac als groot (misschien wel het grootste) voordeel heeft dat je MacOSX kunt draaien. Daar schiet je productieviteit ook enorm mee omhoog! Hardware is niet alles hoor!

  Bijdrager
  marcovanderlaan

  Precies oppie, je moet durven en je niet blindstaren op specs. Immers, als je de beide kampen exact naast elkaar zet, ben je net zo duur uit! Dus waarom nog twijfelen?

  Bijdrager
  Pink Grapefruit

  Het is de software die je gebruik laat maken van de hardware… vergeet dat niet. De krcht zit tegenwoordig allang niet meer in je hardware maar in je software. Daar is Apple toch echt veel en veel verder (iLife als grote voorbeeld).

  Paar opmerkingen:

  – G5 gebruikt inderdaad DDR400.
  – Pentium 4 660 is absoluut niet goed verkrijgbaar… Ja hij is uit, maar je kan ze werkelijk nergens krijgen. Overigens is dat een proc met 64bit extensies, maar niet een echte.
  – Apple was AMD te snel af met 64bit.
  – De G5 heeft een voor elke processor een FSB van 1 of 1.25Ghz. Snelste FSB voor AMD is 800mhz en voor Pentium 4 1066mhz.
  – OSX is (weliswaar gedeeltelijk) al 64bit geschikt, WIndows helemaal niet (software maakt het verschil;-) )
  – Apple is al heel lang bezig met dubbele processoren, de software is multithreaded en geschikt hiervoor. Nogmaals de meeste PC apps en Windows zijn dat niet, en de dualcore snelheid valt dua eigenlijk een beetje tegen.
  – IBM is al lang bezig met dual core procs, maar roept nooit zo vroeg van tevoren. Ze zijn klaar als ze klaar zijn.
  – CELL is niet iets wat we binnen afzienbare tijd in een Mac of PC gaan zien (volledig vectorbased processing, andere manier van programmeren. OSX is wat dat betreft wel ‘makkelijker’ te hercompileren voor een andere processor dan Windows). De eerste CELL is voor de PlayStation3..
  – Apple is minder veranderlijk kwa hardware, maar vergeet niet dat dit de continuiteit van de systemen ten goede komt. Ook optimalisatie van software is gebaat bij systemen die niet te vaak en te veel veranderen. Toen we met zijn allen op 500mhz beleven steken, vonden velen dat verschrikkelijk. Echter de software die toen uitkwam was wel geoptimaliseerd. Dat moest wel anders was er ook op de snelste Mac niet mee te werken. In de PC wereld zijn optimalisaties iets van het verleden. Kijk hoeveel resources Office bijvoorbeeld wegvreet…

  Bijdrager
  deniax

  Pink Grapefruit

  - Pentium 4 660 is absoluut niet goed verkrijgbaar… Ja hij is uit, maar je kan ze werkelijk nergens krijgen.

  Tja, bij de Bijenkorf hebben ze ze niet nee:D
  Binnen 2 minuten heb ik 3 winkels gevonden die ze op voorraad hebben: http://www.icomputers.nl/product_detail.asp?A_ID=1891&SSS_ID=830&SS_ID=830&S_ID=421 http://www.4launch.nl/shop/producteninfo.php?productid=007367
  http://www.computer-onderdelen.nl/shop/detail.aspx?prodid=79659

  Apple was AMD te snel af met 64bit.

  Dat was het punt niet. Het punt is, dat noch Apple, noch de pc boeren op 64bits technologie op elkaar achterlopen.

  - De G5 heeft een voor elke processor een FSB van 1 of 1.25Ghz. Snelste FSB voor AMD is 800mhz en voor Pentium 4 1066mhz.

  Wederom fout. De snelste FSB voor AMD is 2000MT/S (voor zover ik het weet “1000 echte mhz” via Hypertransport). Het is iig geen 800. Maar dit is bitfucken aangezien (minimale) FSB verschillen weinig verschil in performance geven:)

  - IBM is al lang bezig met dual core procs, maar roept nooit zo vroeg van tevoren. Ze zijn klaar als ze klaar zijn.

  Ze riepen meer dan anderhalf jaar geleden dan ze vorig jaar zomer de 3Ghz grens voor consumenten beschikbaar zou zijn;)

  Bijdrager
  bommels

  Apple was AMD te snel af met 64bit.
  Dat was het punt niet. Het punt is, dat noch Apple, noch de pc boeren op 64bits technologie op elkaar achterlopen.

  … percies, want de eerste 64bitter was toch de DEC Alpha. Die had ook een volledig 64bit OS: Tru64 UNIX. En dat 6 jaar geleden al. Daar kan iedereen een dikke punt aan zuigen, jammer alleen dat DEC allang niet meer bestaat (opgeslokt door Compaq) :oops:

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.