8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Q:
  Bijdrager
  lord anubis

  Constructie appl. Struct4u met wine op macos

  Ik heb een aantal excel sheets waarmee ik constructies bereken.

  van de week vond ik struct4u ( struct4u.com ) wat uitgebreider is. En een module heeft waar ik zelf nu te veel tijd in moet gaan steken om datzelfde te creeeren.

  Maar helaas werkt struct4u alleen onder windows.

  Heeft toevallig iemand ervaring met struct4u en wine?

  Of een Struct4u macos alternatief?

   

  Sleutelbeheerder
  Night

  Ik denk dat de app te branche-specifiek is voor een gelijkwaardige mac variant. Heb je al gekeken of er een demo is die je evt. in Wine kan testen?
  De laatste optie is om voor dit specialistische werk Bootcamp of Parallels/VMWare op je Mac op laptop te gaan gebruiken. Hoewel langzamer als een native Windows omgeving geven de laatste twee opties je wel de mogelijkheid om naadloos te schakelen tussen macOS en Windows. Als laatste heb je nog het gratis alternatief voor Parallels en VMWare: Virtualbox. Die drie zullen ongetwijfeld een stabielere basis geven als Wine.

  Bijdrager
  lord anubis

  Ik heb VB en Parallels, maar geen windows licentie meer. Dat wat ik heb is ergens ‘te’ veilig opgeborgen en te oud denk ik.:(  Dat is het hele eieren eten.

  Heb hen van Struct4U ook een mailtje gestuurd, even de uitlopende paas drukte afwachten.

  Er is een demo te downloaden, maar dacht als er al mensen zijn die toevallig met zoiets actief bezig zijn en dan konden zeggen het werkt of niet.

  Had eerder, ooit dus, wine gedownload en met een app laten werken, maar leek alsof ik op eieren liep, was behoorlijk breekbaar. En was zo haperig maar het joeg wel de ventilatoren op volle toeren, leek wel een broedmachine.

   

  Sleutelbeheerder
  Night

  Dat is inderdaad een bekend nadeel van Wine. Misschien toch maar op zoek naar een Windows licentie. Wellicht 1tje op je werk?

  Bijdrager
  EagerB0bNerd

  Ik heb VB en Parallels, maar geen windows licentie meer. Dat wat ik heb is ergens ‘te’ veilig opgeborgen en te oud denk ik.

   

  Je kunt een Windows licentie aanschaffen op eBay 

  Kies een verkoper met veel goede feedback en betaal met PayPal, dan loop je geen risico

  Bijdrager
  lord anubis

  Best idea ever.

  gelijk gedaan. Even wachten op ontvangst, en dan effe kijken waar te downloaden.

   

  bedankt

  Bijdrager
  lord anubis

  Helaas is het zooooo langzaam en krijg wat fout meldingen.

  Window 10 home.

  Wil een externe drive halen, speciaal voor windows en Struct4u. Maar ik lees overal dat je bootcamp moet gebruiken en dat het op een partitite van de interne hdd moet staan.

  Oke, er zijn wel erg omslachtige manieren zoals hier, https://blog.macsales.com/40947-tech-tip-how-to-use-boot-camp-on-an-external-drive

  Is er geen mogelijkheid ( meer ) om windows op een externe schijf te planten en op te starten? Ik dacht dat ik dat vroeguh zo gedaan had.

  Sleutelbeheerder
  Night

  Met Parallels en conculega’s kan dat zonder probleem. Ik weet niet hoe zwaar dat programma leunt op de processor en het geheugen, dus ik weet ook niet of dit een optie is.

  Een andere mogelijkheid is, om macOS ook op een externe disk te installeren, daarvan op te starten en dan Bootcamp te installeren. Dan wordt Windows van de externe disk gebruikt. Als je met alt ingedrukt opstart, moet je dan in principe kunnen kiezen of je in macOS (intern/extern) of Bootcamp wil opstarten. Je verliest dan maar een paar gig aan macOS.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.