9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Q:
  Bijdrager
  roosenton2

  code overbrengen van MAC naar Windows per USB stick

  ik weet het ..het is een wat mysterieuze titel maar de kwestie is de volgende.
  Hier in Belgie is een systeem opgezet om als arts via de computer allerlei verrichtingen te doen zoals elektronisch een recept (voorschrift zeggen de Belgen) naar de apotheek te sturen, in een elektronisch medisch dossier te kunnen kijken enzenz.
  Het is een heel gedoe geweest maar uiteindelijk (thuis op de MAC gedaan) de code tot toegang te verkrijgen.

  MAar nu ….die code staat op de MAC en moet per USB stick op twee windows PC’s in verschillende praktijken ingevoerd worden.Mijn concrete vraag is……hoe moet ik de USB Stick converteren om op beide systemen te kunnen gebruiken?

  Bijdrager
  readefries

  Fat32:)

  Bijdrager
  Shmoo

  Normaal gebruikt men daar tegenwoordig clouddiensten voor vanwege het gebruikersgemak. Poef-Paf-Kaboem al je bestandjes op verschillende computers. Wel even rekening houden met de gegevens van mensen en hoe dat zit met de privacy.

  Bijdrager
  JoopJoopJoop

  een usb stick is de veiligste methode wat betreft privacy, niet kwijtraken natuurlijk.

  Je formatteert de stick als Fat32, is dan leesbaar voor Mac en Windows.

  Bijdrager
  roosenton2

  OK bedankt!!!!Niks Cloud! veel te gevaarlijk……..die computers waar die gegevens staan in verschillende praktijken en een ervan staat binnen een grote organisatie……god weet waar die gegevens dan allemaal terecht gaan komen!Vind het sowiso al een K U T idee dat alle patienten gegevns in een “Cloud” komen staan waar velen op kunnen toegrijpen (verzekeringsartsen bijv….) maar goed dat is niet jullie probleem BEDANKT in ieder geval!

  Bijdrager
  bartvdv

  Vind het sowiso al een K U T idee dat alle patienten gegevns in een “Cloud” komen staan waar velen op kunnen toegrijpen (verzekeringsartsen bijv….)

  Wat een onzin. Zoals met de SIS-kaart of een elektronische identiteitskaart hebben alleen diegenen die daar recht op hebben toegang tot welbepaalde stukken informatie. Heb je dan liever papieren dossiers die door iedereen gejat en ingekeken kunnen worden, of die achtergelaten worden op de stoep ?
  Dat hele digitale traject en het patiëntendossier is net een stap in de goede richting.

  Bijdrager
  computer space
  bartvdv op 20 december 2016

  Heb je dan liever papieren dossiers die door iedereen gejat en ingekeken kunnen worden, of die achtergelaten worden op de stoep ?
  Dat hele digitale traject en het patiëntendossier is net een stap in de goede richting.

  Jazeker wel. Succes om een papieren dossier van een patiënt op te duikelen. Waarschijnlijk niemand die het merkt, maar je bent er wel een uur mee kwijt en dan heb je er een of hooguit een paar.
  Digitaal kan een hacker een beetje systeem digitaal dumpen op een diskimage en verhandelen op het darknet. In landen als de VS zullen verzekeraars daar wellicht zelfs graag de portemonnee voor trekken.
  Enige manier waarop het digitaal zou kunnen is als patiënt bijvoorbeeld fysiek de toegangssleutel tot zijn digitale kluis meeneemt bij ieder bezoek aan een arts, of via een machtigingssysteem tokens kan uitdelen voor inzage / modificatie (soort randomreader bank).

  Bijdrager
  Shmoo

  Altijd frappant dat mensen die hulp nodig hebben, allergisch blijken te zijn voor hulp.

  Bijdrager
  SunKeeper

  Hoezo? TS heeft netjes bedankt.

  Dat de volgende krielkippen over een gehakt EPD beginnen te klepperen…heeft de TS niet om gevraagd.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.