7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  KNPBVR

  Clean install Mavericks?

  Sinds begin 2012 heb ik een iMac 27-inch, media 2011. een prachtige machine met 10.7 Lion erop. Er iets niets veranderlijker dan een mens dus heb ik een thunderbolt ssd van 250gb gekocht. Hier wou ik eigenlijk de Yosemite op installeren. Alleen omdat er zoveel negatieve verhalen over deze versie zijn, lijkt met mij een goed idee om Mavericks nieuw op de ssd te installeren.

  Nu het probleem, dat ding is nergens meer te downloaden!? hoe krijg ik nu een schone os x op de ssd geinstalleerd?

  Bijdrager
  Rickje

  In de Mac App Store kun je naar “Aankopen” gaan. Daar zou die tussen moeten staan en kun je m opnieuw downloaden.

  En verhalen over hoe goed/slecht een (nieuw) systeem werkt hou je altijd.

  Bijdrager
  Pietje13

  Je kunt Mavericks vinden in de App store bij “aankopen” als je die versie ooit al hebt gedownload met je Apple ID. Als dat niet zo is ga je de versie inderdaad niet meer vinden in de App store.

  Wellicht heb je een kennis in de buurt met een Apple ID die je even kunt “lenen”? Dan log je in, ga je naar aankopen en download je Mavericks vanaf hun Apple ID. Of je vraagt aan iemand die je kent of hij/zij een bootable USB van mavericks maakt: http://www.appletips.nl/10-9-os-x-mavericks-installatie-usb-stick-maken/. Ik heb het bestand op mijn computer staan, zou het graag naar je toesturen maar ik heb geen idee hoe ik 5.65GB jouw richting op krijg. Ik vrees dus echt dat je het even in je kennissenkring moet zoeken of als uiterste optie via marktplaats een bootable USB stick koopt, bijvoorbeeld: http://www.marktplaats.nl/a/computers-en-software/software-apple-macintosh/m920968187-installeer-mac-os-x-mavericks-10-9-5-osx-via-usb-zonder-dvd.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr.

  Bijdrager
  KNPBVR

  Rickje, nee die heb ik niet eerder gedownload dus staat hij net als peitje al zegt niet in de lijst.

  Pietje, als je hem zou willen uploaden, GRAAG!!! ik kan wel een ftp account voor je aanmaken, dan kan je hem met een ftp programma daarheen uploaden. of gewoon met de finder, http://www.appletips.nl/een-ftp-verbinding-opzetten-met-os-x-finder/

  En ik ben om eerlijk te zijn de enigste met een mac in mijn kennisenkring.:( (of ik heb niet veel kennissen of niemand heeft een mac)

  Bijdrager
  Rickje

  Download in dat geval gewoon eentje vanaf http://www.ThePiratebay.se

  Bijdrager
  Pietje13

  Tuurlijk, stuur maar een berichtje!

  Bijdrager
  Waffle ಠ_ಠ
  KNPBVR op 24 april 2015

  Alleen omdat er zoveel negatieve verhalen over deze versie zijn, lijkt met mij een goed idee om Mavericks nieuw op de ssd te installeren.

  Ik denk dat al die negatieve verhalen betrekking hadden op de allereerste versie en de eerste update (10.10.0 en 10.10.1 respectievelijk). Sinds 10.10.2 zijn er geen crippling bugs meer te bekennen. 10.10.3 (wat ik zelf nu als primair systeem draai) gebruikt in mijn ervaring ook minder resources dan Mavericks.

  Haal je (meestgebruikte) apps eens door de database van RoaringApps heen en kijk wat er wel en niet goed werkt. Als 9 van de 10 apps compatibel zijn zou ik gewoon naar Yosemite upgraden. Mocht het dan toch niks blijken kan je altijd weer downgraden.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.