8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Q:
  Bijdrager
  therev

  Catalogus programma

  Hoi allemaal,

  Met de zoekfuncties kom ik er niet uit dus daarom maar even zo. Voor een bedrijf ben ik op zoek naar een iPad app waarin hij zijn (grote) catalogus kan plaatsen. De sales mensen nemen die iPad dan uiteraard mee en ze willen vanuit de app/catalogus producten kunnen selecteren, aantallen ingeven enz. Bestaat er zo’n programma of zoek ik gewoon verkeerd (verkeerde zoekterm). Ben benieuwd of iemand me verder kan helpen.

  Bijdrager
  Shmoo

  Filemaker, prijzig maar werkt prima voor bedrijven al heeft het wel weer een leercurve om alles zo in te richten als jullie dat graag zouden willen. Zeker wanneer je met de server-versie gaat werken dat gaat het niveau in één klap met drie torenflats omhoog.

  http://www.filemaker.com/nl/

  Andere oplossing is gewoon een CMS installeren naast-/achter de huidige website van het bedrijf die alleen toegankelijk is voor personeel en daar dan een catalogus module aan koppelen. Dit is vaak Gratis met een paar keer klikken te realiseren.

  – Nadeel:
  Is wel dat je verbinding met het internet moet hebben om de producten te raadplegen. Dit kan miss. voor verkopers onderweg een probleem geven.

  – Voordeel:
  Is dat je alles binnen één systeem kunt bouwen.

  Bijdrager
  sedikit

  Volgens mij vraagt de TS iets voor zijn iPad. In dat geval zou je de app
  – FileMaker Go 13 kunnen proberen. Die is gratis.
  Nog één, ook gratis:
  -App4Sales

  Bijdrager
  Shmoo

  Bijdrager
  sedikit

  @Shmoo,
  Sorry, je hebt gelijk! (maar het één sluit het ander niet uit toch?) :)

  Bijdrager
  Shmoo

  Het probleem met FileMaker is dat het niet voor de gewone mens is, het ziet er allemaal prachtig uit dat geef ik toe maar het is en blijft ICT-achtige software en zodra die term ergens aanhangt dan kun je je heel goed voorstellen hoe snel de moeilijkheidsgraad omhoog schiet.

  De makers van FileMaker hadden vroeger een app genaamd Bento dat was voor de gewone mens gemaakt, kostte ongeveer hetzelfde als de iWorks familie van Apple en had dezelfde kwaliteit als iWorks apps zodat iedereen er mee kon werken.
  Helaas zijn ze daarmee gestopt, als Bento nog steeds in ontwikkeling was dan zou dit het ideale stukje software zijn geweest voor de TS i.c.m een iPad versie natuurlijk maar helaas was het schijnbaar niet meer rendabel om voor een extreem kleine doelgroep Bento te blijven ontwikkelen. Bedenk je ook dat Bento alleen voor Mac OS X gemaakt was dus mensen met een Windows computer konden er al helemaal niet mee werken wat natuurlijk je doelgroep sowieso al extreem klein maakt want niet iedereen heeft een Mac thuis of op het werk staan.

  Op de iPad van de TS zit een browser dus kun je heel eenvoudig inloggen op een website -omgeving en je catalogus raadplegen en beheren, zelfs nog direct facturen-/orders plaatsen mocht je dat willen – je kunt met een CMS zelfs instellen welke gebruiker wat mag doen binnen de catalogus (rechten).
  Plus je hebt ook geen probleem met het aantal gebruikers. Bij FileMaker moet je extra gaan betalen wanneer je meer dan 5 mensen met de software laat werken (licenties) bij een CMS kun je zoveel mensen er mee laten werken als je zelf wilt.

  Iedereen kan dit voorbeeld binnen 20min. installeren.

  – kale versie – dit kan iedereen

  WP Catalogue

  – zelf stijlen of laten stijlen door iemand die dit kan in de huisstijl van je bedrijf
  http://www.freewheelbicyclestore.com.au/bicycles-accessories/

  Beide voorbeelden zijn gemaakt met dezelfde Gratis software en werken op de iPad, iPhone of welk ander device -/computer dan ook. Zolang je maar verbinding hebt met het internet want de bron het staat online. Heb je dat niet dan wordt het iets moeilijker en lever je gebruikersgemak in maar is het niet direct onmogelijk.
  De pagina’s afschermen met een wachtwoord zodat de catalogus alleen zichtbaar is voor de verkopers van het bedrijf is ook eenvoudig te regelen vanuit het beheer gedeelte.

  Unieke OS X, iOS, Windows, Android, Linux software kan het niet meer opboksen tegen dit soort ‘online-/cloud’ versies van software die gewoon te gebruiken zijn op alle platformen ongeacht welk merk computer of tablet die je gebruikt.

  Geblokkeerd
  Anoniem

  Unieke OS X, iOS, Windows, Android, Linux software kan het niet meer opboksen tegen dit soort ‘online-/cloud’ versies van software die gewoon te gebruiken zijn op alle platformen ongeacht welk merk computer of tablet die je gebruikt.

  Het grote nadeel van online versies is dat de gegevens elders opgeslagen zijn, zonder dat je invloed hebt op integriteit of vertrouwelijkheid. Als een toepassing strikt voor intern gebruik is, dan zou dat een probleem kunnen zijn…

  Bijdrager
  Sumar

  Je kan ook de site zelf hosten en via bv dyndns bereikbaar maken maar dan heb je wel een iPad met 3G nodig anders is het iedere keer vragen om toegang tot het bedrijfsnetwerk van de klant…

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.