27 berichten aan het bekijken - 1 tot 27 (van in totaal 27)
  • Q:
    Bijdrager
    J-R0eN

    Button vraagje

    Goedendag,

    Ik heb een button die er als volgd uit ziet:
    [code:1:6f0aad848c]<input type="submit" name="button_winkelwagen" value="plaats" style="background: url(images/leginwinkelwagen_btn.gif); width:176px; height:29px; border:0;"/>[/code:1:6f0aad848c]
    De button werkt prima en ziet er ook goed uit. Het enige probleem is dat de value nu over het plaatje heen komt te staan. En ik kan deze niet weg laten omdat ik deze nodig heb om te kijken op welke knop er wordt gedrukt (zijn er meerdere namelijk, vandaarom dit probleem ook) met de volgende code:
    [code:1:6f0aad848c]if ($_POST[’button_winkelwagen’] == "plaats")[/code:1:6f0aad848c]

    Wie kan me helpen?

    Inactief
    Anoniem

    Kan het niet zo zijn dat je van value een id moet maken?
    Omdat value in een button er altijd bovenop komt te staan?

    Bijdrager
    J-R0eN

    Hoi,

    Bedankt voor je antwoord. Maar nee dat werkt niet. En bovendien komt er dan in m’n button te staan query verzenden.

    Bijdrager
    EL Mystica

    type=”image” ipv submit

    Bijdrager
    J-R0eN

    Dat had ik eerst ook maar dat werkt niet in IE …

    Bijdrager
    Tomaat

    Je kunt ook gewoon die <img> een onclick geven

    Bijdrager
    J-R0eN

    zo bedoel je dus? [code:1:a72926b393]<input type="submit" name="button_winkelwagen" value="plaats" style="background: url(images/leginwinkelwagen_btn.gif); width:176px; height:29px; border:0;" onCLick="submit();">[/code:1:a72926b393]

    Dat werkt ook niet… omdat die nu niet weet dat er dit gesubmit word :

    [code:1:a72926b393]if ($_POST[’button_winkelwagen’] == "plaats")[/code:1:a72926b393]

    Mijn vraag is gewoon eigenlijk hoe kan ik bovenstaande code laten werken als er op een plaatje wordt geklikt.

    Bijdrager
    EL Mystica

    kan je eventueel je pagina es online tonen? ‘k vrees dat je het iets te ver zoekt … :oops:

    Bijdrager
    Tomaat
    ”J-R0eN”

    zo bedoel je dus?….

    Nee dat bedoel ik niet…

    [code:1:90dfa944bb]<img src="plaatje.jpg" onclick="ikBenEenFuntie();">[/code:1:90dfa944bb]
    of
    [code:1:90dfa944bb]<img src="plaatje.jpg" onclick="document.forms[0].submit();">[/code:1:90dfa944bb]

    Bijdrager
    J-R0eN

    Mannen bedankt voor jullie antwoorden maar ik ben er nog steeds niet uit.

    Hoe krijg ik het voor elkaar dat als ik op een plaatje druk onderstaand stukje php word uitgevoerd:
    [code:1:ba5f6adfa2]if ($_POST[’button_winkelwagen’] == "plaats") { hier komt php }[/code:1:ba5f6adfa2]

    Dit werkt wel netjes maar hier staat de value over de button heen:
    [code:1:ba5f6adfa2]<input type="submit" name="button_winkelwagen" value="plaats" style="background: url(images/leginwinkelwagen_btn.gif); width:176px; height:29px; border:0; cursor: pointer;"/>[/code:1:ba5f6adfa2]

    Als ik het type verander van submit naar image werkt het helemaal goed in Firefox / safari maar kent IE er niets mee….

    Bijdrager
    dj bazzie wazzie

    probeer de type eens te veranderen in button i.p.v. image

    Bijdrager
    J-R0eN

    Nee, dit werkt ook niet…

    Bijdrager
    dj bazzie wazzie

    Waarom moet jij die value hebben dan? Heb je soms meerdere buttons in je form? Indien dit zo is er namelijk een betere oplossing hiervoor.

    Bijdrager
    Tomaat

    PHP wordt niet uitgevoerd doordat je op een button klikt….vermits je een AJAX call doet.

    Je koppelt een onclick aan een <img>, deze voert vervolgens een javascriptje uit, of submit gewoon direct het formulier. Als je die controle van jou wilt gebruiken, kun je ook een hidden input veld maken met als naam ‘button_winkelwagen’ en als waarde ‘plaats’. Wat volgens mij overbodig is, aangezien je ook enkel kunt kijken of je POST data binnenkrijgt, tenzei je verschillende dingen naar dezelfde PHP file post, maar dat terzijde.

    Bijdrager
    oegemeister

    wat krijg je te zien als je dit ff in je code toevoegd:
    [code:1:6a284896ac]
    var_export($_POST);
    [/code:1:6a284896ac]
    nadat je op de button hebt geklikt?

    Bijdrager
    dj bazzie wazzie
    ”Tomaat”

    PHP wordt niet uitgevoerd doordat je op een button klikt….vermits je een AJAX call doet.

    Er vanuit gaand dat hij deze button in een form heeft gezet wordt wel degelijk php code uitgevoerd. Hij heeft een namelijk een submit. Wat ik bedoelde met een button is dat hij de javascript functie hierin plaatst zoals Tomaat het aangaf (lees:onclick=”document.forms[0].submit(); ).

    Bijdrager
    J-R0eN

    Dit krijg ik te zien als var_export($_POST); in m’n code toevoeg.

    [code:1:42c3d7a6a4]array ( ‘optie_product’ => ”, ‘aantal_producten’ => ”, ‘button_winkelwagen’ => ‘plaats’, )[/code:1:42c3d7a6a4]

    Bijdrager
    J-R0eN

    Wat ik heb is een form met daarin een dropdown menu met opties en een dropdown menu met aantallen. Zodra je een optie selecteer en een aantal word er automatisch een prijs berekend. (ik heb een functie geschreven die dat doet.) Zodra je dus iets selecteert doe ik een onchange=”this.form.submit();” zodat de prijs steeds wordt berekend aan de hand van wat je selecteert.

    Als je klaar bent met selecteren wil ik via een button alles in de winkelwagen gooien. Dit staat allemaal beschreven onder [code:1:ad0bb0c47e]if ($_POST[’button_winkelwagen’] == "plaats")[/code:1:ad0bb0c47e]

    Ik weet gewoon niet hoe ik d.m.v. een plaatje dat stukje script kan oproepen op m’n pagina..

    Bijdrager
    Almerrrrr

    Ik zie het probleem niet helemaal hieronder even een kort testje en dit werkt prima ook in firefox.

    [code:1:ec1fcc2192]
    <?php if (isset($_POST[’verzenden’])){
    echo "Ola";
    }
    ?>
    <form action="<?php echo $_SERVER[’PHP_SELF’]; ?>" method="post">
    <input type="image" src="BTN_verstuur.png" value="Submit" name="verzenden" />
    </form>[/code:1:ec1fcc2192]

    Bijdrager
    J-R0eN

    Hoi bedankt voor de moeite. Maar dit werkt niet in IE. Zo had ik het in het begin ook!! Maar toen kwam ik er achter dat het in IE niet werkte…Daarom zoek ik nu een andere manier.

    Bijdrager
    J-R0eN

    Als ik var_export($_POST); boven jou scriptje zet dan wordt er na het posten dit geprint in IE:

    [code:1:7dff4bb2e0]array ( ‘verzenden_x’ => ’78’, ‘verzenden_y’ => ’13’, ) [/code:1:7dff4bb2e0]

    Terwijl als ik in Firefox kijk het dit is:
    [code:1:7dff4bb2e0]array ( ‘verzenden_x’ => ‘115’, ‘verzenden_y’ => ‘6’, ‘verzenden’ => ‘Submit’, )[/code:1:7dff4bb2e0]

    IE gaat hier gewoon heel anders mee om…

    Bijdrager
    J-R0eN

    Wat jij zei doe ik altijd zo als ik een formuliertje heb met 1 knop:
    [code:1:a687996e16]<?
    if ($_SERVER[’REQUEST_METHOD’] == "POST"){
    echo "Ola";
    }
    ?>

    <form action="" method="post">
    <input type="image" src="leginwinkelwagen_btn.gif" value="Submit" name="verzenden" />
    </form>[/code:1:a687996e16]

    Nu werkt het wel perfect. De pagina kijkt of er iets wordt gepost en gaat dan het scriptje uitvoeren. Maar ik kan deze optie niet gebruiken omdat sommige delen pas mogen worden uitgevoerd nadat er op de knop leg in winkelwagen wordt geklikt. En niet de optie / aantal knop……

    Bijdrager
    Almerrrrr

    Oke dan zo:
    [code:1:b42ce75cd5]<?php
    if (isset($_POST[’verzenden1_x’])){
    echo "Knop1";
    }
    if (isset($_POST[’verzenden2_x’])){
    echo "Knop2";
    }
    ?>
    <form action="<?php echo $_SERVER[’PHP_SELF’]; ?>" method="post">
    <input type="image" src="BTN_verstuur.png" value="Submit" name="verzenden1" />
    <input type="image" src="BTN_verstuur.png" value="Submit" name="verzenden2" />
    </form>[/code:1:b42ce75cd5]

    werkende voorbeeld

    Bijdrager
    J-R0eN

    oke ik ga kijken of ik hier wat mee kan.. Waarom heb je die _x toegevoegd?

    Bijdrager
    Almerrrrr

    Doordat zowel firefox als ie de waarde verzenden_x en verzend_y wel herkennen na een post gebruik je een van die 2 om te kijken welke knop er gebruikt is in plaats van de waarde verzenden.

    Grt

    Bijdrager
    J-R0eN

    Ongelovelijk!!!! Het werkt nu helemaal perfect. Echt super bedankt. En dat alleen maar door _x erbij te zetten. Najah weer wat geleerd i.i.g.

    Toppie :apple:

    Bijdrager
    Almerrrrr

    Graag gedaan

27 berichten aan het bekijken - 1 tot 27 (van in totaal 27)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.