1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Q:

  Bijdrager
  iMac Lover

  Bug in osx 10.11.4. bron artikel Tweakerz.net

  Een groot aantal eigenaren van een Mac hebben problemen gerapporteerd nadat zij OS X-versie 10.11.4 installeerden. Er zijn voornamelijk meldingen van vastlopers, die op willekeurige momenten kunnen optreden, en waarbij een herstart de enige mogelijkheid is.

  Macrumors maakt melding van de problemen nadat op haar fora een groot aantal gebruikers hebben geklaagd over OS X-versie 10.11.4. Ook verscheidene tweakers hebben te kennen gegeven met de problemen te kampen. Na installatie van de update kan het systeem op schijnbaar willekeurige momenten vastlopen, waarna het apparaat opnieuw opgestart moet worden.

  Het lijkt erop dat de problemen zich vooral voordoen bij de 2015-versie van de 13″ MacBook Pro met Retina-scherm. Maar ook gebruikers van andere Apple-laptops hebben vastlopers gemeld. Waar de problemen precies door veroorzaakt worden is nog niet bekend, want Apple heeft nog niet op de zaak gereageerd. In logbestanden worden echter wel verwijzingen gevonden naar het systeemframework of een bug in de Intel-driver voor de gpu.

  De ondersteuningsafdeling van het bedrijf zou echter al wel op de hoogte zijn, zo meldt Macrumors. Die zou gebruikers echter geen oplossing kunnen bieden. Het is daarom nog onduidelijk of en wanneer de problemen opgelost gaan worden.

  OS X 10.11, met de naam El Capitan, kwam eind september vorig jaar uit. Update 4 kwam eind maart uit, en bevat onder andere hints naar een naamswijziging van OS X naar macOS, al blijft onduidelijk of Apple de aanpassing ook daadwerkelijk doorzet.

  Bron: Tweakerz.net

  • Dit onderwerp is gewijzigd 2 jaren, 9 maanden geleden door  Night. Reden: Duplicaat topic verwijderd
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.