7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  Witte Haai

  Briefpapier, enveloppen: Laten drukken, of levert copyrette ook goede kwaliteit?

  Hallo mensen, Ik ben alweer een tijdje uit het grafische vak. Maar nou ga ik iemand adviseren, over het aantal drukkleuren voor haar huisstijl.

  .

  Laat ze haar briefpapier, enveloppen, en visitekaartjes bij de kopiëershop printen, dan is het aantal drukkleuren natuurlijk geen probleem. Het gaat om een vooralsnog klein project. Maar wie weet, groeit dat project wel flink. En dan wordt de drukpers -rendabel vanaf meen ik 10.000 druks- wel rendabel.

  .

  Kortom: Als ze voor kleine oplage printwerk kiest; Kan de kwaliteit daarvan tippen aan die van offset-drukwerk? Wat is de stand van zaken, tegenwoordig?

  Bijdrager
  Richele

  Kijk eens bij een club als Drukwerkdeal.nl of zo, daar heb je ook (relatief) kleien oplage in full color voor vaak lagere prijzen dan bij een copyshop

  Bijdrager
  Witte Haai

  Interessant. Dank je wel.

  .

  Maar conclusie: Qua kwaliteit, kan de kopiëershop tegenwoordig tippen aan offset-drukwerk?

  Bijdrager
  janvanes

  Laten drukken natuurlijk, vergeet de kopieershop, die zal waarschijnlijk duurder zijn. De kopieershop – voor zover die nog bestaat – levert in essentie laserprintjes, met een relatief dikke tonerlaag bovenop het papier.

  Tegenwoordig zijn er tientallen “internetdrukkers” te vinden die goedkoop offsetdrukwerk leveren, of digitaal drukwerk dat qua kwaliteit nauwelijks van goede offset te onderscheiden is. Drukwerkdeal.nl is al genoemd, maar er zijn ook Drukwerkmax.nl, steunkleuren.nl, oble.nl, drukhetnu.nl, ipress4u.nl, printcarrier.com, reclameland.nl, printconcept.nl, printvisie.nl, drukland.nl, idrukker.nl, postfly.nl om er maar wat te noemen. (Ik heb niet gecontroleerd of ze allemaal nog actief zijn.)

  Prijsvoorbeeldje: 250 vel briefpapier, bedrukking 4/0 (dus full color) offset: € 29,46 incl. btw. (bij Printcarrier.com)

  Belangrijkste is dat je hen foutloze bestanden aan kunt leveren (in de regel cPDF) en telkens standaardformaten gebruikt. Ook de keuze van substraat is meestal vrij beperkt. Vaak betaal je bij aanlevering van je drukbestanden (dus vooraf). Zelfs qua oplage moet je vaak kiezen uit een paar  standaard-getallen.

  Vaak wordt werk van meerdere klanten in één keer gedrukt; denk aan visitekaartjes, die worden van twee, drie, of zelfs tientallen klanten op één vel gedrukt en dan gesneden. Zo kun je natuurlijk geld besparen. Maar zoals gezegd, aangeleverde bestanden moeten perfect zijn, ze drukken wat je ze stuurt. Als achteraf blijkt dat je Illustrator, InDesign en/of Photoshop toch niet zo goed beheerst, heb je een probleem in de vorm van een stapel drukwerk dat misschien niet bruikbaar is; geen geld terug.

  Bijdrager
  pruus

  En vraag papierstalen op. Op visitekaartjes, of briefpapier kan de coating anders zijn, waardoor de kleuren ook iets kunnen verschillen. Probeer ook alles in een keer op te geven. Dan heb je hetzelfde materiaal voor alles. En kun je gemakkelijker terug vallen op de kwaliteit als de kleuren niet goed zijn. Vaak hebben de online printbedrijven ook kleurprofielen die hun apparatuur heeft ergens staan. Dan kun je finetunen. Maar let vooral op het basismateriaal, enveloppen en papier. Offset is vooral interessant voor hogere aantallen. Maar ook daar kun je te maken krijgen met kleurverschillen door de verschillende materialen. Succes!

  Er zijn weinig klanten die elke keer een visitekaartje krijgen. Dus iets verschil valt weinig op. En wellicht moet je vanaf het begin als stijl al meer kleuren introduceren. Kleurrijk bedrijf.

   

  Moderator
  Night

  Bij lage oplagen is het tegenwoordig heel normaal om dit digitaal te ‘drukken’. Dat wordt gedaan op veredelde kleurenprinters, waarvan de kwaliteit bijna niet onderdoet voor offset drukwerk. Hoewel deze ook toner gebruiken, is er wel een heel verschil in kwaliteit ten opzichte van een 4-kleuren kopieerapparaat bij de copyshop (en zo’n digitale drukpers is ook wel iets groter, zie afbeelding)!

   

  Bij digitaal drukken kan je geen gebruik maken van PMS kleuren, die binnen B2B huisstijldrukwerk toch nog vaak worden gebruikt vanwege de hogere kleurintensiteit. Bij ‘standaard’ FC werk (CMYK) maakt het verder niet uit en is digitaal drukwerk een net zo goede keuze als offset, afhankelijk van de oplage.

   

  Als ik dan toch al de Drukwerkdeal voorbij zie komen, lees dan dit even:

  https://www.drukwerkdeal.nl/nl/blog/show/tutorials/offset-drukken-of-digitaal-drukken-wat-is-het-verschil

   

   

  Bijdrager
  KarelWillem

  ‘De’ copyshop bestaat ook niet. Net als dat ‘de’ drukker er niet is.

  Ik heb copyshops in de buurt met printers zoals hierboven, en er zitten hier drukkers die qua techniek niet veel verder komen dan de zwart-wit afdrukken van ‘Loesje’-posters.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.