3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Q:
  Bijdrager
  Svenv

  [Boot Camp] Na Windows 7 64 bit installatie loopt Snow Leopard vast

  Hallo,

  Ik heb zojuist, na veel moeite – Boot Camp bestanden van zowel Leopard als Snow Leopard DVD waren niet compatibel, op apple.com staan alleen updates en de Apple servers waren bezet om het Boot Camp voor Windows-pakketje te downloaden – , Windows 7 64 bit ge├»nstalleerd op een Boot Camp partitie.

  Wanneer ik dan terug opstartte in Mac (Snow Leopard, volledig bijgewerkt) liep het opstartscherm zelf al vast. Ik heb dit een uur laten draaien met het gedacht dat hij fouten aan het opsporen was en na een hard reset lukte het hem toch om op te starten. Echter loopt Finder compleet vast. Ook na het geforceerd herstarten ervan. Tevens kan ik mijn Mac niet herstarten zonder het geforceerd afsluiten van Finder. Na het heropstarten heb ik overigens weer het eerste probleem. Mijn macbook start dus alleen op na een ferme storing:cool:

  Ik wou dan deze oplossing toepassen, maar wanneer ik in Systeemvoorkeuren onder Spotlight-Privacy ook maar iets probeer te selecteren (maakt niet uit of dat mijn documenten is of de eigenlijk Boot Camp partitie), loopt Systeemvoorkeuren volledig vast. Al een geluk dat Windows nog werkt:smile:

  Bijdrager
  Olieboer

  Lijkt erop dat partitioneren of bootcamp installatie niet helemaal vlekkeloos zijn verlopen :ftim:

  Misschien kun je met SL-dvd opstarten en herstellen?

  Overigens heb ik dit zonder problemen voor elkaar gekregen, heb je het stappenplan van apple gevolgd?

  Bijdrager
  Svenv

  Hallo Olieboer, bedankt voor het meedenken. Ik heb volgend stappenplan gevolgd:
  http://www.simplehelp.net/2009/01/15/using-boot-camp-to-install-windows-7-on-your-mac-the-complete-walkthrough/
  Het partitioneren tijdens de Boot Camp wizard op Mac OS veroorzaakte geen problemen. Echter, op een gegeven moment staat in bovenstaand stappenplan dat men de DVD na het herstarten tijdens de installatie van Windows eruit moet halen. Dit heb ik gedaan, maar mijn macbook startte toen gewoon op in Mac OS. Vlug een hard reset gedaan, Windows als opstartpartitie gekozen en de installatie ging, afgezien van de Boot Camp drivers achteraf, vlekkeloos verder. Misschien dat een hard reset toen geen goed idee was, maar het was een soort van reflex. Ik betwijfel echter of dat de oorzaak is.

  Zojuist Schijfherstel geopend vanaf SL-dvd, hij vond foutjes op de Macintosh HD partitie. Jammer genoeg mislukte het herstellen ervan:
  [URL=http://img826.imageshack.us/i/schijfherstelmacintoshh.jpg/ ][IMG]http://img826.imageshack.us/img826/2465/schijfherstelmacintoshh.jpg[/IMG][/URL]

  Ik heb 2 weken geleden nog maar een volledige formattering gedaan omdat schijfherstel toen ook geen foutjes kon herstellen (er stond overigens ook een windows 7 installatie op). Na het formatteren opnieuw foutherstel en alles was in orde. Tot nu toe is de installatie van Snow Leopard afgezien van een paar programma’s zoals Firefox, 1Password en Skype nagenoeg kaal.

  Mac OS heeft dus de schijfpartities totaal in de knoop gebracht of heeft misschien haar vinger in de wonde van mijn al reeds kapotte harde schijf gelegd?

  Nieuw gegeven: Mac OS start niet meer op sinds schijfherstel. Dit zijn de enige beelden die ik te zien krijg:
  [URL=http://img854.imageshack.us/i/startschermmacosx.jpg/ ][IMG]http://img854.imageshack.us/img854/5913/startschermmacosx.jpg[/IMG][/URL]

  [URL=http://img84.imageshack.us/i/startschermmacosx2.jpg/ ][IMG]http://img84.imageshack.us/img84/7632/startschermmacosx2.jpg[/IMG][/URL]

  Ik zal maar vlug even terug back-ups maken vanuit windows, waar overigens geen problemen merkbaar zijn. Zojuist nog een programma met een grootte van 4 GB geïnstalleerd. Ook de Macintosh HD schijf is zonder meer te verkennen.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.