16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)
 • Q:
  Bijdrager
  patrick337

  Blu-ray vs iTunes Store.

  Hallo allemaal,

  Ik ben zelf een film fan en heb al een behoorlijke Blu-ray collectie.
  Nu heb ik sinds kort een iPad en binnenkort de iPhone 5 en vroeg me af of ik misschien wat meer via iTunes moest kopen.

  Beeld en geluid vind ik belangrijk maar eigenlijk zal de extra’s de switch point worden. En ik heb geen flauw idee hoe de extra’s zijn bij iTunes.
  Ze maken wel reclame voor de extra’s bij iTunes maar de Blu-Ray’s hebben echt heel veel bonus materiaal.

  Wat denken en weten jullie van het verschil?

  Alvast bedankt.

  Bijdrager
  nk22

  iCloud helpt. En de extra’s werken maar het is zo dat als je naar boven of beneden scroll’d (schijt aan auto-correct) gaan de buttons heen en weer

  Bijdrager
  Qmagic

  iTunes extra’s zijn niet afspeelbaar op iPad of iPhone, alleen in iTunes (of met AppleTv via iTunes).
  Hoeveelheid extra materiaal verschilt uiteraard per film. Geluids- (incl. DD5.1) en beeld-kwaliteit is gewoon goed. De HD versie is bij koopfilms volgens mij alleen nog maar 720p in de NL store (US heeft veel meer 1080p). Huur films zijn in de NL store wel in 1080p verkrijgbaar.
  En nog niet alle films hebben NL ondertiteling, maar wordt wel steeds meer.

  Je kan altijd 1 film kopen om uit te proberen.

  Bijdrager
  Hansi2124

  [mod name=Hansi2124 url=/profiel/hansi2124]Topic hoort niet thuis in subforum One More Thing (wat alleen gebruikt dient te worden voor topics welke gaan over deze site, podcast of app van OMT). Daarom verplaatst naar dit subforum.[/mod]

  Bijdrager
  Maverick9898

  Als je een echte filmfan bent en je bent bereid zelfs BluRay discs te kopen, dan zou ik dat gewoon blijven doen. Mij kunnen extra’s me echt niet interesseren en BluRay discs vind ik zo belachelijk duur voor de extra kwaliteit, dat ik het bijna stelen vind (waar de producenten mij dan weer van beschuldigen).

  Desalniettemin denk ik dat er een niche markt is voor mensen die net dat extra willen hebben, puur omdat ze zo van films houden. De kwaliteit van BluRay is arguably beter dan iTunes of download via andere wegen, maar ik hou gewoonweg niet zo ontzettend van films dat ik die kwaliteit wil;). Maar als ik jou zo hoor, zou ik gewoon doorgaan met BluRay:)!

  Bijdrager
  computer space

  Heb je in de iTunes store ook DTS?

  Bijdrager
  patrick337

  Bedankt voor de extra informatie ik denk dat ik maar even een afgeprijsde film ga kopen kijken hoe het zit. Maar zo als ik het nu zie hou ik het maar voorlopig met Blu-ray’s

  Bijdrager
  Yosemite

  Hier nog een vergelijking tussen iTunes 1080p films en Blu-ray.
  http://arstechnica.com/apple/2012/03/the-ars-itunes-1080p-vs-blu-ray-shootout/

  Bijdrager
  Qmagic

  Geen DTS in iTunes, alleen DolbyDigital 5.1 (of stereo).

  Bijdrager
  Yosemite

  En al helemaal geen lossless Dolby TrueHD of DTS-HD Master zoals op Blu-ray. Maar als je een film op iPad of iPhone kijkt dan heb je daar toch weinig aan.

  Bijdrager
  nk22

  Je kan wel met FinalCut Pro Bluray dvd’s branden, dus afspelen en importeren moet ook wel

  Bijdrager
  computer space

  Wel jammer geen DTS, want Dolby klinkt toch behoorlijk kak vergeleken bij DTS.

  Bijdrager
  iKweethetbeter

  @computer space:
  Heb je ooit iets gehoord en meen je nu specialist te zijn?!?! Verdiep je in het vervolg eerst eens goed, voordat je hier je onzin opschrijft!

  DTS5.1 kan beter klinken dan DD5.1, alleen dat hoeft niet. Ik heb perfect gemixte DD5.1 tracks gehoord, en waardeloze DTS5.1 tracks. Dus doe mij maar een film waarvan de audio track door een kundig geluidstechnicus is gemaakt. En als ik dan de keuze heb, dan kies ik DTS.

  Bijdrager
  computer space

  Ik heb hier ongeveer 20 DVD’s met DTS en DD, en in alle gevallen klinkt de DTS versie een stuk beter. Er zit vaak veel beter dynamisch bereik in. Zachte passages in verhouding tot harde actie, en alles blijft zuiver klinken. Lijkt alsof DTS gewoon meer bandbreedte heeft om nuances vast te leggen.
  Ik weet geen bal van de techniek, ik vertel gewoon wat ik hoor.

  Bijdrager
  iKweethetbeter

  DTS is per definitie beter dan DD; de DTS specificaties staan een hogere bandbreedte toe. Wanneer een DVD zowel DD a;s DTS heeft, zal DTS in 99% van de gevallen beter klinken.

  Echter, wanneer je 2 DVD’s pakt, één DVD waar een DTS track op staat, en een andere DVD die dat niet heeft, die “slechts” DD heeft, dan is er geen enkele garantie dat de DTS track van DVD 1 beter klinkt dan DD van DVD 2.

  DD is niet slecht, de audio techneut die de mix gemaakt heeft is belangrijker voor het eindresultaat dan de gebruikte techniek op de DVD.

  Bijdrager
  Grupello

  Is een externe blu ray speler echt nodig ?
  Of kan het anders met een of andere software.

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.