6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  Groentenboer

  Blu ray naar iso 64bit

  Ik zoek een 64 bit alternatief voor Aurora Blu-ray Copy om Blu-rays om te zetten naar ISO files om deze af te spelen op mijn med8er mediaplayer. Aurora is gratis en het zou fijn zijn als het alternatief ook gratis zou zijn.

   

  Alvast bedankt

  Bijdrager
  inktvis75

  Niet zo gebruiksvriendelijk qua installatie, en een verwarrende interface hier en daar is Handbrake (https://handbrake.fr/downloads.php) samen met libdvdcss (https://formulae.brew.sh/formula/libdvdcss) maar het doet z’n job. Kijk ook even naar Makemkv (https://www.makemkv.com), dat maakt de werking van handbrake leefbaarder.

  Voor gebruiksvriendelijkere oplossingen moet je vrees ik toch wel betalen

  Bijdrager
  Groentenboer

  Hartelijk dank. Ik gebruik Handbrake al jaren maar eigenlijk alleen om DVD’s om te zetten naar mp4 files. Hoe kan ik met Handbrake een .iso file maken? Ik zie hiervoor geen preset.

  Bijdrager
  inktvis75

  Er zijn meerdere mogelijkheden, ik converteer het zelf naar mkv, maak vervolgens een iso met Disk Utility, kopieer de files in de image en converteer het met hdiutil -convert <cdrfile> -format UDTO -o <iso file>. Maar een en ander hangt wel af van wat je wilt bereiken.

  Bijdrager
  Groentenboer

  Het doel is een 1 op 1 kopie van de Blu-ray. Ik zet deze op de harddisk die is aangesloten op mijn mediaplayer en kan dan de blu-ray bekijken inclusief menu, extra’s e.d.

  Bijdrager
  inktvis75

  Ik vrees dat je dan toch wat geld moet besteden: https://www.blue-cloner.com heb ik zelf geen ervaring mee, maar ken div. mensen die er bij zweren

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.