3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Q:
  Bijdrager
  Peeter

  bij overbrengen foto van ex.hd is naar iMac is deze vastgelopen

  Bij overbrengen foto’s van ex.hd is naar iMac is deze vastgelopen. Na her-opstart in de betreffende account is wel het dock te zien zie, is pijltje wel te bewegen (soms ook de strandbal) maar kan er niets mee in beweging worden gebracht. Op het scherm zijn ook de div. mappen niet zichtbaar.

  Bij de andere accounts werkt alles wel. Wie helpt!

  Bijdrager
  Dick de Roos

  Als niets meer werkt, kan je het systeem herstellen met de systeem-DVD die je bij de Mac hebt gekregen.
  Maar je kunt eerst proberen of het via de gewone weg te herstellen is.
  Opstarten in de Safe Modus en de PRAM herstellen:

  Herstarten in de veilige modus.
  Info van Apple:

  Door op te starten in de veilige modus kunt u problemen diagnosticeren die zich op uw computer voordoen.

  Opstarten in de veilige modus
  Schakel de computer uit en wacht tien seconden.
  Druk op de aan/uit-knop.
  Houd onmiddellijk na het opstartgeluid de Shift-toets ingedrukt.
  U moet zo snel mogelijk na het opstartgeluid op de Shift-toets drukken. Let er echter op dat u niet op deze toets drukt voordat het opstartgeluid klinkt.
  Laat de Shift-toets los zodra u het grijze Apple logo en de voortgangsindicator (een draaiend radertje) ziet.
  U kunt de veilige modus verlaten door de computer op normale wijze opnieuw op te starten, zonder dat u toetsen ingedrukt houdt tijdens het opstarten.

  Als niets helpt kan je proberen de PRAM-herstellen.
  Info van Apple:

  PRAM opnieuw instellen
  In een klein gedeelte van het geheugen van uw computer (dat het PRAM of “parameter random-access memory” wordt genoemd) worden bepaalde instellingen opgeslagen op een locatie die direct toegankelijk is voor Mac OS X. Welke instellingen worden opgeslagen, is afhankelijk van het type Mac en de typen apparaten die op de Mac zijn aangesloten. Voorbeelden van deze instellingen zijn de opgegeven opstartschijf, de schermresolutie en het luidsprekervolume.

  Opmerking:Om deze instructies af te drukken, kiest u ‘Druk af’ uit het taakmenu (de knop met het tandwiel) van Help-viewer.

  Het PRAM van uw computer opnieuw instellen
  Zet de computer uit.
  Zoek de volgende toetsen op het toetsenbord: Command, Option, P en R. In stap 4 moet u deze toetsen tegelijk ingedrukt houden.
  Zet de computer aan.
  Druk onmiddellijk op Command + Option + P + R en houd deze toetsen ingedrukt. U moet op deze toetscombinatie drukken voordat het grijze scherm verschijnt.
  Houd de toetsen ingedrukt totdat de computer opnieuw is opgestart en u het opstartgeluid voor de tweede keer hoort.
  Laat de toetsen los.

  Door het PRAM opnieuw in te stellen kunnen bepaalde systeeminstellingen en voorkeuren worden gewijzigd. Gebruik Systeemvoorkeuren om de instellingen te herstellen.

  Over welke Mac hebben we het hier eigenlijk?
  En welk systeem?

  We horen het wel.
  Succes!

  Bijdrager
  Peeter

  Fijn dat je wil meedenken! Opgestart in veilige modus. Alles is dan weer zichtbaar (bereikbaar) maar het manipuleren gaat er traag/moeizaam. De betreffende foto’s zie ik half (voor zover ik kan nagaan) opgestapeld in de linkerbovenhoek onder het appeltje en heeft ook een “zwart accent” onder het appeltje. Probeer ze in de prullenbak te krijgen maar lukt niet/nauwelijks. Lijkt wel of er teveel opstaat maar er is nog 90 GB over om mij interne HD. Zou ik de externe HD eventueel weer moeten aansluiten?

  Bij opnieuw opstarten via gewone weg het zelfde probleem, geen beweging te krijgen. Ook al eens een keer opgestart met een NVRAM reset! Geen verbetering. In afwachting! Peeter (Imac, MaxOSX,10.6.8)

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.