2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Q:
  Bijdrager
  hasseltse huzaar

  Beveiligingslek in Lion (overgenomen uit de Telegraaf 07/07/12)

  Een fout in een nieuwe update voor besturingssysteem OS X Lion zorgt ervoor dat inloggegevens van gebruikers ongecodeerd worden opgeslagen.

  Normaal gesproken worden wachtwoorden en andere gebruikersgegevens op een gecodeerd deel van de harde schijf bewaard. Door het beveiligingslek gebeurt dat na de installatie van versie 10.7.3 echter niet meer en zijn ze op een simpele manier uit te lezen door bijvoorbeeld een systeembeheerder. Ook is het mogelijk om een Mac als externe harde schijf in te stellen, waardoor er ook toegang is tot het bestand met de inlogdata.
  De fout is ontdekt door beveiligingsexpert David Emery, die vermoedt dat een programmeur simpelweg is vergeten de codeeroptie weer aan te zetten na het testen van een wijziging in de software. Ook merkt hij op dat zelfs als Apple de fout snel verhelpt, het ongecodeerde bestand nog wel gebackupt kan zijn via de Time Machine-software. Zodra er dan ook een patch uitkomt, moeten gebruikers er goed op letten dat ze ook de reservekopie verwijderen.

  Bijdrager
  Hansi2124

  Dit is reeds eerder hier gemeld.
  Daar graag verder.:wink:

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.