5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  kefin

  Bestandsnamen vaag geen underscore

  Wij hebben op onze server bestandsnamen staan die heel lang zijn.

  BR002_C_594 x 210 mm_chalinga_8 blz_250 gr_2.500ex.pdf.

  Helaas kan mac hier niet mee omgaan, wat zou hiervoor een oplossing zijn om deze wel te zien. En waarom krijgen wij deze bestandsnamen helemaal anders te zien?
  Als het niet gaat is het dan mogelijk om de PDF documenten als thumbmail weer te geven zodat je kan zien wat er precies op het pdf document staat (soort voorvertoning).

  Bijdrager
  TRML

  Loopt jou Mac dan nog op OS 9 ofzo ? OS X kan gewoon met lange bestandsnamen overweg, alleen als je een Windows server hebt dan verbind je waarschijnlijk via AppleTalk (wat op die windows servers meestal aan staat maar sterk verouderd is) en laat dat protocol nou niet met lange bestandsnamen overweg kunnen. Je moet via het SMB protocol met je server verbinden dan is er niets aan de hand.

  Bijdrager
  kefin

  We hebben dat al geprobeerd, maar dan krijgen we elke keer de melding over aliassen. En dus krijgen we dat niet voor elkaar.

  Bijdrager
  TRML

  Toch is dat de oplossing. Verbinden doe je dan in de Finder met Appletje “K” en daar vul je iets in zoals hieronder

  smb://ipvanjeserver/sharenaam

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke
  ”kefin”

  We hebben dat al geprobeerd, maar dan krijgen we elke keer de melding over aliassen.

  Staat in de Macs de Windows-werkgroep goed ingesteld? Dit zit een beetje verborgen in het systeem — je kunt het niet instellen via de Systeemvoorkeuren, maar je moet de werkgroep opgeven in het programma Adreslijsttoegang (in de map Hulpprogramma’s) door daarin in de lijst SMB/CIFS aan te klikken en dan op de knop Configureer te klikken.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.