4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:
  Bijdrager
  aaike

  Bestanden van beschadigde HD redden

  Ik zit met een HD die niet meer werkt en bij het starten krakende geluiden geeft.

  Bij IT-pro wisten ze te vertellen dat er een structureel probleem met de HD is (dat had ik zelf ook kunnen bedenken) en dat zo een beschadigde HD eigenlijk niet meer te redden is.

  Ik meen ooit gelezen hebben dat er gespecialiseerde bedrijven zijn die er misschien wel nog wat van kunnen redden, maar ik kan er niets meer over vinden.

  Ik vraag me af of er zaken zijn die ik zelf kan proberen of indien niet of iemand ervaring heeft met dergelijke bedrijven. Afhankelijk van de prijs wil ik ook nagaan of het de moeite zou zijn of niet…

  Bijdrager
  aaike

  Om op mij eigen post te reageren: ik vond deze niet zo bemoedigende post op een Engelstalig forum.

  Ik denk dus dat een gespecialiseerde firma de enige oplossing is. Heeft iemand hier een aanbeveling voor of een aantal links naar dergelijke bedrijven?

  Bijdrager
  maceddy

  Het is een klus, maar mocht het aan de elektronica liggen, dan kun je een gelijk HD pakken (waarvan het boardje nog goed is) en overbouwen op de andere….

  Kleine kans dat het werkt, maar je kan mazzel hebben;)

  Bijdrager
  aaike

  Ik dacht eerder dat het iets met de schrijf/leeskop zou zijn en dat lijkt me dan weer nog een stuk moeilijker, en een stofvrije kamer heb ik ook al helemaal niet…
  Maar moest ik voor een prijsje een slot-loading iMac op de kop kunnen tikken met een nog werkende originele HD, laat dan maar komen;-) .

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.