3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Q:
  Bijdrager
  BoraTDI

  Bestanden exporteren vanuit Foto's – bestanden overschrijven

  Hallo,

  de afgelopen twee weken ben ik bezig geweest met het exporteren van een kleine 15.000 foto’s uit Foto’s. Deze foto’s zet ik in mappen op mijn Synology NAS. Bij het exporteren kun je uit twee mogelijkheden kiezen:

  Export foto
  Ongewijzigd origineel exporteren

  Ik was lekker bezig totdat ik erachter kwam dat de eerste optie (standaard instelling) de foto’s comprimeert. Foto’s van 3Mb werden opeens 127kb. Gelukkig had ik de foto’s nog in ‘onlangs verwijderd’ staan dus ik kon ze nog terug halen. Ik weet dus niet wanneer ik de eerste en wanneer de tweede optie gekozen heb. Dus om al die mappen af te lopen….. dat gaat lang duren.

  Als ik de bestanden weer exporteer (ongewijzigd) dan worden deze opgeslagen onder dezelfde bestandsnaam maar dan met (1).jpg als einde van de bestandsnaam. Wat ik liever wil, is dat de bestanden overschreven worden. Weet iemand hoe dat ik moet doen? Is dat een instelling ergens in OS X?

  Dank je wel alvast.

  Grt,
  Wilfred

  Bijdrager
  iMad

  Waarom niet het hele proces opnieuw uitvoeren, dus verwijderen van NAS alle geĆ«xporteerde foto’s en gelijk de juiste wijze kiezen.

  Bijdrager
  BoraTDI

  Op de NAS staan al heel veel foto’s. Uit de applicatie foto’s exporteer foto’s die nog niet op de NAS staan. Het is dus een aanvulling. Alles weghalen op de NAS is geen optie omdat ik dan alle andere foto’s kwijt ben.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.