5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  Imade

  Belgische overheid: 4G toegang ook voor Apple bij alle netwerken!

  De Belgische regering gaat Apple verplichten om iPhones te laten functioneren op de 4g-netwerken van Base en Proximus. Op dit moment blokkeert Apple dat nog, omdat alleen Mobistar een ‘partner’ van Apple in België is.

  Het wetsvoorstel geldt voor alle fabrikanten van 4g-apparatuur, schrijft vice-eersteminister Alexander de Croo op zijn website. Alleen Apple blokkeert 4g bij sommige providers en krijgt dus met de aankomende wet te maken. De iPhone werkt in België alleen bij Mobistar, omdat het een ‘partner’ van Apple is. Gebruikers moeten een jailbreak uitvoeren en tweak toepassen om 4g te laten werken bij Mobistar en Base.

  De Belgische providers gebruiken 4g op 1800MHz, waardoor de iPhone 5, 5s en 5c allemaal compaitbel zijn met de netwerken van alle providers. Het is onbekend wanneer de wet zou ingaan. Ook is niet duidelijk wat er gebeurt als Apple geen gehoor geeft aan de regels uit de wet.

  In Nederland is dit probleem niet aan de orde, omdat Apple overeenkomsten heeft met alle Nederlandse providers en de iPhone dus werkt op alle 4g-netwerken. Apple bracht de iPhone 5 uit in september 2012, terwijl de iPhone 5s en 5c in oktober vorig jaar op de markt kwamen. Ook de iPad-modellen met 4g zouden aan deze nieuwe Belgische regels gebonden zijn.

  bron: http://tweakers.net/nieuws/93893/belgische-wet-verplicht-apple-tot-toestaan-4g-bij-proximus-en-base.html

  Bijdrager
  SunKeeper

  Leuk bericht.

  Ze zullen wel aardig van wal moeten steken, want als Apple eenmaal iets aan het blokkeren is hef je dat niet zomaar even op. Ze doen net alsof ze doof zijn en negeren het gewoon.
  Neem maar aan dat dit nog touwtrekken gaat worden.

  Bijdrager
  csteelooper

  Nou… daar ben ik niet direct van overtuigd, @SunKeeper. Herinner je je nog wat er gebeurde met de Italiaanse Apple Store toen de Italiaanse overheid (en een consumentenorganisatie) het niet eens waren over de manier waarop Apple haar garantiebeleid duidelijk maakte? Apple heeft dat toen aangepast. Het zou nu best kunnen dat Apple in dit dossier (de 4G-toegang in België) dus ook door het stof gaat. Vooral als de Belgische regering ook ‘straffen’ of sancties zou opleggen als Apple níet wil voldoen aan de wet.

  Wij zullen zien…

  Moderator
  Raymon Mens

  Inmiddels ook op de voorpagina.

  Bijdrager
  Marcel1965

  We zijn nu haast een maand verder en ik heb nog steeds geen 4G met mijn iphone5 doordat ik bij proximus ben!
  De minister had het beloofd maar Apple heeft het nog niet “losgelaten” irritant want voor mijn deur haal je haast 64MB-sec (:
  Denk er toch aan de volgende smartphone (binnen 3 jaar ) geen iphone meer zal zijn want de macht van Apple rijkt ver en wat zitten zij ermee in ?

  Marcel

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.