12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Q:
  Bijdrager
  MacAanZee

  Bekijken AVI bestanden lukt niet in Mavericks

  Ik heb Mavericks gedownload en succesvol geïnstalleerd op mijn MacBook Pro 15″ (uit okt 2011) en de meeste dingen werken prima en lekker snel. Alleen heb ik nu ontdekt dat ik AVI bestanden, die ik net een dag eerder had gedownload, nu niet meer bekijken kan. En dat terwijl AVI’s normaal gewoon met Quicktime bekeken moeten kunnen worden. Hoe kan dat en wat kan ik doen?!

  Bijdrager
  NeXT

  Ik heb zelf nog geen Mavericks maar kan me voorstellen dat je codec moet installeren. Ik gebruik standaard Perian, waarvan ik dacht dat ze niet meer bestonden. Toch kwam ik deze pagina tegen. Geen idee hoe betrouwbaar het is maar iets in deze richting heb je nodig:

  AC3 Codec for OS X 10.9:Play MKV/AVI AC3 on Mac Mavericks with no audio loss

  Bijdrager
  MacAanZee

  Ik heb je link gebruikt en Perian gedownload, maar Quicktime geeft nog steeds de AVI’s niet weer. Wel heb ik intussen ontdekt dat ik ze wél met de Divx Player kan bekijken.

  Bijdrager
  Maced.2

  VLC ? die kan je gebruiken als alternativ

  Bijdrager
  NeXT

  Vreemd, zou moeten werken. Perian heeft een eigen configuratiemenu in de systeemvoorkeuren. Misschien dat je daar nog iets voor elkaar krijgt?

  Is voor mij alweer een tijdje geleden dus excuses als dit alles niks brengt.

  Bijdrager
  IGBA

  Perian is deaud onder Mavs.

  Bijdrager
  NeXT

  Dat dacht ik dus ook. Wat is dit dan wat ze aanbieden?

  Een alternatief is er niet of wel? Volgens mij was unSOUND hier de codec specialist maar die heb ik al een tijdje niet meer gezien hier…

  Bijdrager
  MacAanZee

  @NeXT: in het configuratiemenu van Peruan staan alleen instelmogelijkheden voor audio.

  Bijdrager
  macoky

  ik gebruik succesvol na update flip4mac

  Bijdrager
  Facundo

  VLC werkt wèl, maar XBMC start niet op. Ook in de Finder werken de ‘previews’ in QuickLook niet meer. Compatibiliteits-updates zullen wel snel volgen, want de fora raken al aardig vol met dit probleem.
  EDIT: In QuickLook in de finder zijn alleen ‘native’ Apple-formats te bekijken. Lijkt er op dat deze problemen te maken hebben met Perian. Hopelijk komt XBMC snel met een update en is Perian niet ‘dead’.

  Bijdrager
  sjogro

  Vreemd. Ik ben op mijn Mac van Lion naar Mountain Lion naar Mavericks geupgrade en kon gewoon MKV’s bekijken via QuickLook, wel Perian geïnstalleerd altijd. Maar nu heb ik Mavericks opnieuw geïnstalleerd (Clean Install) en nu krijg ik het niet meer aan de praat.

  Bijdrager
  TheBigZ
12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.