8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Q:
  Bijdrager
  QuikCyborg

  Beginnen met Website

  Beste Maccers,

  Mijn idee is om een website te starten alleen heb ik daar wat vragen over. En ik zal jullie nog geen informatie over de website geven, omdat het een gat in de markt is. :P

  – Op http://www.mijndomein.nl wil ik graag het totaal-pakket nemen. Kan je hiermee bijna alles doen ? Zoals een Forum maken, Video’s op je site en veel foto’s ?

  – Weten jullie een prog. waarmee je makkelijk en mooie website’s kan maken en wat ook voor Windows is ? (Later zal ik het op een Mac gaan doen)

  – Is het moelijk om een website te maken ? Of is het net zo’n niveau als PhotoShop, van dat je hoe meer werkt, hoe beter je het gaat begrijpen ? En dat je er in het begin toch wel mee kan werken.

  – Hebben jullie nog tips ?

  Alvast Bedankt

  iPeter :apple:

  Bijdrager
  Almerrrrr

  Mijn domein is prima als hosting provider zolang je kan beschikken over een database en php kan je meestal wel uit de voeten.

  Makkelijk een mooie website’s maken ligt toch echt aan jezelf in principe kun je volledige site’s maken in elke teksteditor (bv notepad)een programma wat je een wat visueler beeld geeft van wat je aan het maken bent is dreamweaver van adobe dit is er zowel voor de mac als voor windows.
  Ik denk wel dat het verstandig is om de code goed te gaan begrijpen echt ver kom je met een puur visuele edior niet.

  Hoe moeilijk een website maken is hang van jezelf af en waar je tevreden mee bent. je kunt vrij makkelijk wat afbeeldingen en wat tekst in een leuk kleurtje online krijgen, alleen houd het daar voor vele niet op alleen het goed beheersen van html en css is al een aardige studie let wel ik zeg goed beheersen. dan kun je verder gaan door andere programmertalen te leren (php, javascript enz)

  Uiteraard is het wel zo dat hoe meer je het doet hoe beter je het gaat begrijpen.
  Een goed begin is bijvoorbeeld het doornemen van de tutorials op

  w3cschools daar kun je beginnen met het leren van de basis taal (html)

  In ieder geval succes.

  Bijdrager
  iPod Jimmy

  Persoonlijk vind ik om sites te maken Textmate (www.macromates.com) het fijnst, het fijne daarvan is dat er allemaal short-cuts in zijn die je in hoeft te rammen en dan zijn er snippets die dat allemaal toevoegen.

  Er is daar zelfs een windows versie van, die is niet van de officiele maker, maar het is wel besproken, of iets in die richting. Die kan je vinden op http://e-texteditor.com/blog/2006/textmate_on_windows

  Succes.

  Bijdrager
  QuikCyborg

  Tnx vool alle informatie ! :lol:

  En hoe zit het met iWeb kan je daar ook nog je website mee bewerken ? Of is dat niet zo ?

  Bijdrager
  Howl

  http://www.servage.net is een zeer goede hosting site, er is zéér veel plek (360GB), zéér veel opties.

  Als je deze neemt kan je zelfs gebruik maken van de promo (+25GB webspace) als je iemand refered natuurlijk;)

  iWeb kan je gebruiken voor websites te maken, dit is meer in een visuele manier, Dreamweaver in code.

  Hier de topic waar je nog vanalles kan vinden: http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=76865

  veel succes;)

  Bijdrager
  DarkRaverNL

  Inderdaad, http://www.w3schools.com/ is een goeie site om de basis te leren, zekers als je toch met een site bezig gaat is het mooi mee genomen om het uit je hoofd te leren en niet een visueel programma zoals iweb enzo te gebruiken, tenzij dit natuurlijk maar eenmalig is, maar uit je verhaal begrijp ik dat je het wilt leren:)

  Volg gewoon tuts via google enzo als je iets niet weet of vast zit, dat is vaak de snelste manier om antwoord te krijgen.

  Bijdrager
  QuikCyborg

  Tnx 1 :wink:

  Ik heb nu Dreamweaver en ik denk dat ik dan daar mee ga werken. Maar je kan toch alvast je website maken op Dreamweaver terwijl je er nog geen een hebt ?

  Bijdrager
  Howl

  natuurlijk;)

  Je slaat je bestandjes op in een folder en je noemt je hoofdpagina “index.html”.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.