28 berichten aan het bekijken - 1 tot 28 (van in totaal 28)
 • Q:
  Bijdrager
  Macfun

  BCC veld in mail werkt niet juist

  Iemand al gemerkt dat het BCC veld in mail niet goed werkt ? In plaats van een ‘blinde’ copy krijgt de blind geadresseerde juist alleen de namen van de andere geadresseerde te zien en dat was nou juist niet de bedoeling,………….. of ben ik de enige ??
  Wil iemand even kijken of dit een algemeen probleem is ?

  Bijdrager
  mvdenberg

  ik heb een mailtje naar webmailaccount A gestuurd via het AAN veld.
  In het bcc veld heb ik webmailaccount B ingevuld.

  Wanneer ik kijk op webmailaccount A, zie ik alleen bij het AAN veld 1 adres staan. Ik zie in het zelfde mailtje geen gegevens dat een ontvanger op webmailaccount B het bericht ook heeft ontvangen.

  Ik heb jouw probleem dus niet. Ik werk met osx 10.4.8, met alle updates geinstalleerd, op de update van 10.4.9 na.

  Bijdrager
  Buzz

  Volgens mij begrijp je de werking van BCC verkeerd. Wat je bij To: en CC: invult zal altijd voor alle ontvangers zichtbaar zijn. Zo hoort het ook. Wat je bij BCC: invult zal voor geen van de ontvangers zichtbaar zijn. Dat is precies hoe jij het beschrijft.

  Er bestaat dus geen ‘blinde’ copy, alleen een ‘blind’ veld voor geaddresseerden.

  Als je dus geen van de geaddresseerden wil laten weten wie de andere geaddresseerden zijn dan laat je de To: en CC: velden gewoon leeg, of je vult er je eigen adres in.

  Bijdrager
  Macfun

  Even voor de duidleijkheid dmv een Blinde kopie veld ( BCC) krijgt de daarin geadresseerde alleen zichzelf te zien als geadresseerde. Maar wat gebeurd er nu in mail na de laaste update 10.4.9 ( mail 2.1 (752/752.2) de geadresseerde in het BCC veld krijgt niet alleen zichzelf te zien als geadresseerde maar wel alle andere, precies omgekeerd dus van wat het zou moeten zijn. Dit ziet er echt uit als een programmeer fout van Apple,…………

  iemand schreef dat je dan de vakken Aan en Kopie leeg moet laten maar dat is natuurlijk onzin dan kun weer iedereen apart gaan mailen dat is natuurlijk niet de bedoeling,……….

  Heeft iemand met dit na de laastre updat ook ( 10.4.9 ) ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben en het kan tot zeer verveldende effecten leiden,…………

  Bijdrager
  Emiel
  ”Macfun”

  dmv een Blinde kopie veld ( BCC) krijgt de daarin geadresseerde alleen zichzelf te zien als geadresseerde

  Dat is gewoon niet waar. Als BCC geadresseerde zie je niet de andere BCC geadresseerden maar wel de normale To en CC geadresseerden.

  ”Macfun”

  iemand schreef dat je dan de vakken Aan en Kopie leeg moet laten maar dat is natuurlijk onzin dan kun weer iedereen apart gaan mailen dat is natuurlijk niet de bedoeling,……….

  Wat hier geschreven werd is geen onzin maar gewoon een manier om geen enkele geadresseerde de andere geadresseerden te laten zien.

  Bijdrager
  Macfun

  Nou Emiel als we die vakken leeg moeten laten hebben we ook de Blinde Kopie niet meer nodig, De blinde kopie is speciaal ontstaan omdat je wel eens mail stuurt waar bepaalde ontvangers niet mogen weten wie de andere ontvangers zijn, dat is de essentie van BCC.
  Dat je de andere vakken dan gewoon leeg moet laten is onzin. Het is heel belangrijk dat mensen kunnen zien of het bericht aan hen gericht is of dat ze alleen een kopie krijgen, waarbij ze ook moeten kunnen zien dat aan wie het is gericht. Alle mensen in het blinde kopie veld mogen dat nu juist niet,,..

  afijn we wachten tot Apple het zelf in de gaten heeft, ze zij hier al enkele weken mee aan het rommelen en nu hebben ze het toch weer fout,………

  Bijdrager
  Oppie

  Macfun is hier de weg even goed kwijt; het concept van BCC is echt niet veranderd.
  De essentie van BCC is dat er mensen (de BCC-ers) met de mailwisseling kunnen meelezen, zonder dat de geadresseerden (TO en CC) weten dat dàt gebeurd.
  Bijkomend is dat je groepsverzendingen in het BCC veld kunt doen, zonder dat de mensen elkaars email adres zien.

  ”Macfun”

  iemand schreef dat je dan de vakken Aan en Kopie leeg moet laten maar dat is natuurlijk onzin dan kun weer iedereen apart gaan mailen dat is natuurlijk niet de bedoeling,…….

  Niks apart mailen; je gooit gewoon alle mail adressen waar het mailtje naar toe in het BCC veld, en zet je je eigen adres in het TO veld, of niks, of een leuk fake adres zoals “[email protected]”…

  Bijdrager
  Emiel

  Nou Emiel

  Nou Macfun…. als dat zo is dan moet je behalve Apple ook nog even IBM (Lotus Notes) en Qualcomm (Eudora) bellen. Want daar is jouw “bug” dan bij deze ook geconstateerd.

  BCC ontvangers zijn onzichtbaar voor andere ontvangers. To en CC ontvangers zijn zichtbaar voor andere ontvangers inclusief de BCC’s.

  Bijdrager
  Macfun

  Bij Mvdenberg gaat het nog zoals het hoort en hij heeft de laaste update van Apple 10.4.9 niet geinstalleerd,……….. daar zit dus de fout,……… we wachten op 10.4.9.1

  Bijdrager
  Oppie

  Volgens mij zegt Mvdenberg wat anders dan jij leest…

  Misschien ook maar eens lezen: http://en.wikipedia.org/wiki/Bcc

  Bijdrager
  aToMac

  The “BCC:” field (where the “BCC” means “Blind Carbon Copy”) contains addresses of recipients of the message whose addresses are not to be revealed to other recipients of the message.

  Komt van het officiële RFC-document.

  Zie RFC-2822

  Bijdrager
  Macfun

  Hemeltje lief, wat een gedoe.
  Kijk degene die de Blinde kopie krijgt moet natuurlijk wel kunnen zien dat de blinde kopie aan hem gericht is, hij krijgt hem immers en dat doet mail niet!
  Mail geeft aan de blinde kopie alleen de namen van de Aan en Kopie velden dat klopt natuurlijk van geen kant. Ik moet toch weten dat het mailtje voor mij bestemd is, ook al mag ik niet weten wie de anderen zijn.

  Bijdrager
  Buzz

  Dat de mail ook voor jou (als BCC-geaddresseerde) bestemd is zie je toch al aan het feit dat hij in je mailbox is beland? Maar jij bent in dit geval niet de hoofd-geaddresseerde. Het gaat immers om een carbon-copy, oftewel een kopie van het bericht aan de hoofdgeaddresseerde (die van het To:-veld), en het heet een blind-carbon-copy omdat jij die kopie te zien krijgt, zonder dat de hoofdgeaddresseerde daarvan weet.

  Nogmaals, er is niks veranderd in 10.4.9, en er is niks anders in vergelijking met andere mail programma’s. Wat jij als fout beschrijft is precies hetzelfde als wat wij als goed beschrijven. Zo is het altijd al geweeest en zo zal het ook altijd wel blijven.

  Je kan dus wel wachten op een update, maar die zal niks veranderen. 10.4.9 is ook al een aantal weken uit, en jij bent de eerste en enige die ik hierover hoor, terwijl er toch honderdduizenden mensen in de wereld elke dag van deze functionaliteit gebruik maken. Bovendien zou het tot wel erg schadelijke en/of hilarische taferelen kunnen leiden als er daadwerkelijk een bug in dit systeem zou zitten.

  Krab je zelf dus nog eens achter de oren, en ga eens na of het niet zou kunnen dat jij het in dit geval gewoon mis hebt.

  Bijdrager
  Emiel
  ”Macfun”

  Kijk degene die de Blinde kopie krijgt moet natuurlijk wel kunnen zien dat de blinde kopie aan hem gericht is, hij krijgt hem immers en dat doet mail niet!

  Of jij jezelf als BCC ontvanger ziet staan of niet is aan jouw mail client. Ik heb er hier al twee die het anders doen op dat gebied. Wat Mail in dat geval weergeeft weet ik niet want ik zit niet achter een Mac.
  Heb je dat BCC veld wel toonbaar gemaakt? Standaard zet Mail die toch uit na installatie?

  Bijdrager
  aToMac

  Aha, ik snap wat je bedoelt, ik snap alleen niet wat het probleem is? Als een email bij jou in je mailbox komt, is ie aan jou geadresseerd, anders zou ie er niet komen.

  Maar het probleem dat jij beschrijft kan ook bij de mail server liggen. Hij kan nl. op verschillende manieren verstuurd worden…

  Manier 1:
  – Mail wordt gestuurd naar TO en CC geadresseerden (zij zien alles, behalve bcc)
  – Mail wordt afzonderlijk naar iedere BCC recipient gestuurd (ziet dus geen andere adressen)

  Manier 2:
  – Mail wordt gestuurd naar iedere BCC recipient met TO en CC adressen ook in de header (ook bcc reciepients zien de To en CC)

  Manier 2 is de meest gebruikte vorm.

  Bijdrager
  Macfun

  Het probleem is dan dat mensen die een BCC mail hebben gehad en hun eigen naam niet zien staan natuurlijk gaan reageren en vragen ” is deze mail wel voor mij”
  De mail server verstuurd het wel aan het juiste adres, alleen dat adres kan dan niet zien dat het ook echt voor dat adres bestemd is, ik heb hier in het verleden nooit problemen mee gehad maar de laaste tijd vragen mensen he was deze mail voor mij,………. ja omdat hij in jouw posbus zit,……… ok maar moet dat er ook gewoon niet staan want ook de BCC’er is door mij uitgekozen als geadresseerde dat hij anderen niet mag zien of dat anderen hem niet mogen zien verklaard nog niet waarom hij in het ‘aan’ veld niet zijn eigen email adres zou mogen zien,……….

  Apple loopt ook al maanden te klooien met die groepen uit het adres book die elaar niet mogen zien, nu hebben ze dit opgleost en nu hebben we weer een nieuw probleem want volgens mij klopt het niet.

  iemand krijgt niet uit de typmachine een brief waar boven staat deze brief is van mij ( en eventuleel naar die en die maar er staat niet dat hij voor jou is,….. dat is toch raar.

  Bijdrager
  Emiel

  Het blijft een probleem van de ontvangende mailclient. De een zet de BCC ontvanger netjes in het BCC veld, de ander zet ‘m gewoon tussen de To’s en weer een ander geeft de BCC ontvanger helemaal niet weer. Daar kan Apple niet veel aan veranderen.

  Bij het versturen van mailingen is het misschien raadzaam om daar een gespecialiseerd programma voor te gebruiken welke wellicht ook een regel in de mail kan opnemen als “deze mail werd verstuurd aan [email protected]. Klik hier om je uit te schrijven.” of iets dergelijks.

  Bijdrager
  appelonia

  Ik heb net een mail vanuit Entourage naar twee andere accounts gestuurd en daarna ook weer met Entourage opgehaald.

  Van A naar B en een bcc naar C

  Als ik als B ophaal zie ik dat de mail naar B is gestuurd maar niet dat de mail ook naar C is gestuurd.

  Als ik de mail ophaal als C zie ik exact hetzelfde.

  Dit heeft dus niets met apple mail te maken.

  En het is ook logisch: Als C zou kunnen zien dat hijzelf een geaddresseerde is dan zit die informatie dus in de email. Omdat B niet mag zien dat C een bcc heeft gekregen zou B dus een inhoudelijk ander mailtje moeten krijgen dan C.

  Is het bij jou ooit wel zo gegaan als jij vindt dat het zou moeten gaan? Zo ja, wat was er toen anders in je situatie dan nu? Andere provider wellicht?

  Edit: Ik had mijn eerste test via de mailserver van Orange gedaan. Net nog een testje gedaan via de webmail van xs4all. Exact hetzelfde resultaat.

  Bijdrager
  appelonia
  ”Emiel”

  Het blijft een probleem van de ontvangende mailclient. De een zet de BCC ontvanger netjes in het BCC veld, de ander zet ‘m gewoon tussen de To’s en weer een ander geeft de BCC ontvanger helemaal niet weer. Daar kan Apple niet veel aan veranderen.

  Bij het versturen van mailingen is het misschien raadzaam om daar een gespecialiseerd programma voor te gebruiken welke wellicht ook een regel in de mail kan opnemen als “deze mail werd verstuurd aan [email protected]. Klik hier om je uit te schrijven.” of iets dergelijks.

  Volgens mij zitten de bcc’s helemaal niet in de mail-header dus hoe zou een ontvangende client dat nou kunnen laten zien? Het enige dat ik kan bedenken is dat de ontvangende client denkt: Ik haal mail op voor Pietje maar Pietje staat niet in de To of de Cc, dan zal het haast wel een Bcc moeten zijn dus dan zet ik maar Pietje bij de Bcc. Dat gaat natuurlijk nooit werken als je aliassen gebruikt want je emailclient kan niet weten welke alias in de Bcc stond.

  Bijdrager
  Oupro

  Macfun moet maar eens goed nadenken over hoe hij zijn mailtjes moet interpreteren. Het gegeven alleen al dat je adres niet voorkomt in de lijst van geadresseerden zou al een belletje moeten doen rinkelen. Eveneens hoe en aan wij hij zijn mailtjes verstuurd.

  Hetgeen jij wil heeft niets te maken met een bug in 10.4.9, maar is niets anders dan een feature-request!

  Bijdrager
  Emiel
  ”appelonia”

  Volgens mij zitten de bcc’s helemaal niet in de mail-header dus hoe zou een ontvangende client dat nou kunnen laten zien? Het enige dat ik kan bedenken is dat de ontvangende client denkt: Ik haal mail op voor Pietje maar Pietje staat niet in de To of de Cc, dan zal het haast wel een Bcc moeten zijn dus dan zet ik maar Pietje bij de Bcc.

  Lijkt me ook niet nee. Kwaadwillenden kunnen anders alle mailadressen er uit vissen.

  ”appelonia”

  Dat gaat natuurlijk nooit werken als je aliassen gebruikt want je emailclient kan niet weten welke alias in de Bcc stond.

  Dat lijkt me dan ook de reden waarom sommige mailclients het al niet eens proberen om het adres te resolven en het gewoon weglaten.

  Bijdrager
  Oppie

  Even Macfun aan vullen:

  ”Macfun”

  Hemeltje lief, wat een gedoe.

  …om niks.:evil:

  Bijdrager
  iJoost

  RFC 2822 is heel duidelijk in de betekenis van het BCC-veld…

  The “BCC:” field (where the “BCC” means “Blind Carbon Copy”) contains addresses of recipients of the message whose addresses are not to be revealed to other recipients of the message.

  … en Apples Mail houdt zich hier keurig aan. Niets aan de hand dus.

  O, sorry was ook al gezegd zie ik. Nou ja, waarom stopt die discussie dan ook niet gewoon na zo’n definitief antwoord?;-)

  Bijdrager
  appelonia
  ”iJoost”

  RFC 2822 is heel duidelijk in de betekenis van het BCC-veld…

  The “BCC:” field (where the “BCC” means “Blind Carbon Copy”) contains addresses of recipients of the message whose addresses are not to be revealed to other recipients of the message.

  … en Apples Mail houdt zich hier keurig aan. Niets aan de hand dus.

  O, sorry was ook al gezegd zie ik. Nou ja, waarom stopt die discussie dan ook niet gewoon na zo’n definitief antwoord?;-)

  Omdat MacFun doet of iedereen gek is behalve hij/zij zelf.

  Bijdrager
  Masto

  Zoals mijn baas altijd zegt:
  Communiceren is zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten! :wink:

  Bijdrager
  dyn

  Ter aanvulling van wat de rest al opmerkte, hier 2 uitgewerkte toepassingen. Ik heb even kort neergezet wat de verzender invoert en wat de ontvangers zien. Dit is de meest simpele manier om het uit te leggen denk ik.

  Toepassing 1: 1 iemand van wie men niet mag weten dat hij/zij een kopie heeft
  De verzender tikt het volgende in:
  To: pietje
  Cc: klaasje
  Bcc: sjaakje

  Wat zien alle ontvangers? Het volgende:
  To: pietje
  Cc: klaasje

  Maar sjaakje ziet nog wat meer, die ziet het volgende:
  To: pietje
  Cc: klaasje
  Bcc: sjaakje

  Bovenstaande geldt voor Mail in MacOS X 10.4.9.

  Toepassing 2: alle adressen in het Bcc veld zodat iedere ontvanger alleen zijn/haar eigen e-mailadres ziet en niet die van anderen
  Als je alle adressen in het Bcc veld zet krijg je het volgende:
  De verzender doet:
  To:
  Cc:
  Bcc: pietje,klaasje,sjaakje

  Wat zien de ontvangers? Het volgende:
  Pietje ziet:
  To: pietje
  Cc:

  Klaasje ziet:
  To: klaasje
  Cc:

  Sjaakje ziet:
  To: sjaakje
  Cc:

  Net als bij de eerste toepassing geldt dat dit het gedrag is van Mail in MacOS X 10.4.9.

  Met andere woorden: zet je alleen adressen in het Bcc veld dan zien de ontvangers alleen hun e-mailadres en wel in het To: veld. De webmail van GMX doet het ook op deze wijze.

  Uiteraard zien alle ontvangers de overige dingen zoals From, Subject en noem maar op.

  Als er bij jou wat anders gebeurt zou je dan eens net als op bovenstaande wijze alles willen uittypen? Dus even noteren wat de verzender in de velden To, Cc en Bcc zet en wat de ontvangers zien. Dat maakt je verhaal wat duidelijker, met een verhaal is het lastiger om te snappen wat je doet.

  Bijdrager
  appelonia

  Ik heb net hetzelfde geprobeerd als scenario 2 hierboven, ook met Mail en 10.4.9, provider Orange, en ik zie de ontvanger dus niet in de Bcc staan.

  Bij scenario 1 zie ik (als ik Sjaakje ben) mezelf ook niet in de Bcc staan.

  Wat verklaart het verschil?

  Bijdrager
  iJoost

  De RFC is niet geheel duidelijk over hoe het bericht precies aan een BCC geadresseerde gepresenteerd moet worden. Het zou dan ook in de praktijk kunnen verschillen per mail-client. Maar de RFC is over één ding heel duidelijk en dat is dat een adres uit de BCC nooit zichtbaar mag zijn of worden voor andere ontvangers van het bericht. En dat is ook hoe de meeste mensen het begrijpen. Dus daar kun je vanuit gaan. Over al het andere zou ik geen aannames doen.

28 berichten aan het bekijken - 1 tot 28 (van in totaal 28)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.