24 berichten aan het bekijken - 1 tot 24 (van in totaal 24)
 • Q:
  Bijdrager
  waltapple

  AUX snoer afgebroken in iPhone.

  Hallo,

  Gister toen ik het snoertje uit me iPhone haalde zag ik dat het onderste deel van het snoer nog in mijn iPhone zat, dit is net het deel wat echt erin ‘klikt’.
  Nu heb ik helemaal geen geluid meer op mijn iPhone omdat die denkt dat er een koptelefoon in zit. Er kan ook geen ander geluid snoertje meer in en ik kan niet meer bellen zonder dat die op ‘Speaker’ staat.
  Hoe kan ik dit oplossen? Of moet ik gewoon langs de Apple Store in Amsterdam, valt dit onder de garantie?
  Alvast bedankt!

  Bijdrager
  Yggdrasil

  Volgens mij is dit geen defect aan de iPhone maar aan de koptelefoon. Of je dus aanspraak kunt maken op de garantie van de iPhone lijkt mij sterk. Je kunt het altijd proberen hé. Niet geschoten is altijd mis. :thumbsup:

  Bijdrager
  jobz

  Pincet?

  Oftewel kun je het snoer er echt niet uitprutsen?

  Bijdrager
  Digipics

  Steekt er echt niets meer uit de iPhone, een beetje restant van de plug is misschien genoeg om ze beet te pakken met een degelijk tangetje , en ze zo te verwijderen. Anders zal het de Apple Store worden vrees ik.
  Plaats is een foto van de ingang van de iPhone, kunnen we misschien iets meer zien .

  MVG, Jeff C.

  Bijdrager
  waltapple

  Met een Pincet lukt het niet, alles geprobeerd maar het zit echt vast. Er steekt ook echt niks uit, er zit maar 2 mm metaal in echt het laatste puntje van het snoer. Hier een foto:

  Bijdrager
  websania

  Vrees toch dat dit van binnenuit naar buiten geduwd moet worden, ofwel in het ergste geval moet de connector die binnenin zit vervangen worden. Koptelefoon niet van Apple schat ik zo in?

  Bijdrager
  websania

  Als er echt een gaatje in het achtergebleven onderdeel zit, zou je nog kunnen pogen hier een schroef in te draaien en het daarmee vervolgen eruit te trekken?

  Bijdrager
  waltapple

  @Websania Ik vrees het ook, nee het was een snoertje van Shure.. Met een schroef zou kunnen maar zulke kleine schroeven heb ik niet..

  Bijdrager
  waltapple

  Het word gewoon een bezoekje Apple Store denk ik, kan hier echt geen andere oplossing voor verzinnen..

  Bijdrager
  Koezel

  Koptelefoon niet van Apple schat ik zo in

  Domme opmerking….

  Bijdrager
  websania

  @Koezel: nodeloos commentaar; wanneer de “koptelefoon” van Apple zelf zou zijn, is er waarschijnlijk wel degelijk iets te doen met garantie. Jouw opmerking lijkt me totaal niets bij te dragen aan dit draadje?

  Inactief
  Anoniem

  Uiteraard alles op eigen risico:

  Telefoon uitzetten en dan met een klein schroevendraaiertje met magnetische kop proberen het ding eruit te vissen? Geen idee of het zal werken, aangezien er natuurlijk meer metaal/elektronica in de buurt is.

  Anders een lucifer/paperclip met een heeeel klein beetje lijm op het puntje? even laten zitten om te hechten dan voorzichtig eruit halen. Uiteraard is dat veel risicovoller.

  Bijdrager
  Digipics

  De laatste tip vind ik geloofwaardig, maar ik zou een tandenstoker gebruiken, eerst is gaan passen, dan secondenlijm aan de tandenstoker, even wachten tot er een hechting is opgetreden. Dan zachtjes trekken, geen bruuske bewegingen, en ook mooi in lijn werken !

  MVG, Jeff C.

  Bijdrager
  waltapple

  Bedankt voor de tips allemaal! Ik ga eerst gewoon langs de Apple store en als zij er niks mee kunnen ga ik dat proberen! Te risicovol om dat nu te doen.

  Bijdrager
  derkhove71

  Ik zou persoonlijk een klein schroefje er in draaien, eventueel gewoon langs een ijzerwinkel waar ze losse schroeven verkopen, zo te zien zit er een gaatje in het restant, proberen er in te draaien en dan trekken. Secondelijk werkt misschien ook, maar gebruik dan wel minimaal, zodra dit aan de binnenkant van de aansluiting komt is het mijns inziens echt einde verhaal

  Bijdrager
  derkhove71

  Of een juwelier/horlogemaker? Die hebben vaak klein/fijn gereedschap!

  Bijdrager
  hasseltse huzaar

  of je tan darts…..tandartspincet

  Bijdrager
  hasseltse huzaar

  tandarts…excavator dat is een klein “lepeltje” waarmee je cariës uit een gat krabt……

  Bijdrager
  Mich

  Of hem zelf opendoen als als je de

  Bijdrager
  Mich

  Stille hebt en dan eruit duwen.

  Bijdrager
  Mich

  Stomme iPhone correctie!:)

  Bijdrager
  Paul2222

  Ik neem aan dat de starter van dit topic het inmiddels al opgelost heeft:lol:
  Maar voor diegene die dit probleem ook heeft, ik heb het net zo opgelost met mijn iphone 6s:
  Ik heb een houtschroef met scherpe draad gebruikt. Ik heb het meeste van de schroefdraad weg geslepen, alleen de draad op het puntje van de schroef laten zitten.
  Daarna de iphone uitgeschakeld en de schroef in het kleine gaatje van de afgebroken plug gedraaid terwijl ik er wat druk op uitoefende. Vervolgens recht naar achteren getrokken en ik kon het afgebroken stukje plug er zo uittrekken.

  Wellicht dat het iemand helpt.


  Bijdrager
  McPim
  Paul2222 op 30 oktober 2017

  Ik neem aan dat de starter van dit topic het inmiddels al opgelost heeft:lol:

  Je weet het niet hè, misschien zit ie echt al 5 jaar te refreshen tot iemand met het gouden idee komt :lol: . Goeie tip Paul2222 (y)

  Inactief
  Anoniem

  @derkhove71 had destijds al een soortgelijk antwoord gegeven, maar niet met fotootjes.

24 berichten aan het bekijken - 1 tot 24 (van in totaal 24)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.