3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Q:
  Bijdrager
  Jeroenbuzz

  Apps en app-updates downloaden vanaf iOS 11 op iPhone 5

  Hallo allemaal,

  Weet iemand of het vanaf de release van iOS 11 nog mogelijk is om apps en updates van Apps te installeren op de iPhone 5. iOS 10 is namelijk de laatste versie van iOS die op de iPhone draait en deze krijgt geen ondersteuning meer voor iOS 11. Nu is het normaal gesproken wel zo dat een ouder toestel die niet de meest recente versie van iOS draait nog wel een tijd apps kan blijven installeren. Zo is het bijvoorbeeld op de iPhone 4s ook nog steeds mogelijk om apps te installeren. Echter worden er vanaf iOS 11 alleen nog maar 64 bits apps ondersteunt waardoor 32 bit apps niet meer werken in iOS 11. Weet iemand wat dit betekent voor de iPhone 5? Zou het kunnen dat de iPhone 5 vanaf de release van iOS 11 geen apps meer kan installeren?

  Alvast bedankt voor de hulp en moeite!

  Bijdrager
  Shmoo

  Dat 32 vs 64 bits heeft hier niets mee te maken.

  Je 32 bits apps blijven gewoon werken op je huidige iPhone 5, deze zullen alleen niet meer functioneren op nieuwere devices die iOS 11 draaien.

  Apps die nog gemaakt zijn op basis van 32 bit zullen sowieso geen updates meer krijgen omdat ze hoogstwaarschijnlijk verlaten zijn door hun developers. Als ze wel nog de gebruikelijke updates zouden krijgen dan waren het natuurlijk al lang geen 32 bit apps meer want dan krijgt een developer allerlei foutmeldingen en zwaailichten tijdens het testen van z’n apps.

  Kortom, je kunt gewoon nog wel een tijdje met die iPhone 5 blijven werken en wanneer een developer een app update uitbrengt die niet perse iOS 11 als minimale vereiste heeft dan zal ook jij deze app-update binnenkrijgen want 64 bit apps werken natuurlijk gewoon prima op zo’n iPhone 5 met iOS 10.
  Pas na een langere tijd zal je zien dat je veel minder updates krijgt en een hoop dingen stuk gaan.

  Vanuit je eigen veiligheid gezien is het natuurlijk altijd verstandig om te zorgen dat je bij de tijd blijft qua software dus ga vooral niet 2 jaar met deze telefoon blijven werken maar kijk of je ergens binnen ene half jaar kans ziet te upgraden naar een iPhone SE. Dat is eigenlijk precies dezelfde telefoon alleen met nieuwere specs.

  Bijdrager
  Jorik

  64-bits apps werken niet op de iPhone 5, maar ik zou me geen zorgen maken. Het is met Apple’s Xcode heel eenvoudig om een app zo te ontwikkelen dat die zowel op 32-bit als op 64-bit werkt. Voorlopig kun je dus nog prima updates krijgen.
  Wel is het inderdaad zo dat er ongetwijfeld apps (en updates) zullen komen die iOS 11 zullen vereisen. Ik denk dus ook dat het een goed idee is om aan een upgrade te denken. Maar het hangt vooral af van welke apps je gebruikt. ?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.