5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  Witte Haai

  'Apple richt zich op auto's en medische apparatuur'

  ‘Apple richt zich op auto’s en medische apparatuur’

  Apple onderzoekt hoe het zich kan richten op auto’s en medische apparatuur, schrijft een Amerikaanse krant. Het bedrijf zou een overname van Tesla, een fabrikant van elektrische auto’s, overwegen. Ook voert Apple gesprekken met de Amerikaanse medicijnwaakhond.

  Apple logoAdrian Perica, een functionaris bij Apple die zich richt op overnames, heeft volgens de website van de San Francisco Chronicle gesprekken gevoerd met Elon Musk, de ceo van Tesla. Analisten suggereerden al eerder dat Apple dat bedrijf zou moeten overnemen en aangezien concurrent Google zich met zijn zelfrijdende auto’s in dezelfde branche begeeft, is een overname van een autofabrikant geen onlogische stap.

  Apple zou Tesla bovendien zonder veel pijn kunnen overnemen: de technologiefabrikant heeft 160 miljard dollar aan contant geld, omgerekend 116 miljard euro. Afgelopen vrijdag was Tesla op de beurs 24,3 miljard dollar waard, omgerekend 17,7 miljard euro.

  Daarnaast zou Apple geĆÆnteresseerd zijn in medische apparatuur. Volgens de krant gaat het daarbij onder meer om apparatuur die een hartaanval zou moeten kunnen voorkomen. Tomlinson Holman, die THX en 10.2-surround-sound heeft ontwikkeld, zou bij Apple onderzoeken hoe de turbulentie van de bloedstroom kan worden gemeten. Die kennis zou kunnen worden toegepast in slimme sensoren. …

  Lees verder: Tweakers.net

  Apple heeft weer ‘ns overname-plannen. Begrijpelijk, gezien ze een dikke portemonnee hebben. En natuurlijk ook, omdat er anders een concurrent met de buit er vandoor gaat.

  Maar giganten -behalve Apple, verder Google, Microsoft, Samsung, enz- worden groter en groter. En er is een regel, dat naarmate een bedrijf groter wordt, deze z’n innovatieve karakter vergeet. Zo was Apple op z’n innovatiefst o.l.v. Steve Jobs toen ze uit de financiĆ«le afgrond omhoog klom, met als resultaat de imac, osx, enz.

  Kortom, persoonlijk ben ik op z’n zachtst gezegd kritisch, sceptisch, of dit wel zo’n gunstige ontwikkeling is.
  Maar ach, mocht Apple toch een remmende werking hebben op de innovatie van bv Tesla, dan komt de innovatie uiteindelijk natuurlijk wel van een ander bedrijf.

  Bijdrager
  Niels

  Apple zal door een overname nooit een remmende werking hebben op de innovatie van bv Tesla, integendeel ik verwacht juist een sterkere ontwikkeling dankzij een grotere cashflow (wie weet kunnen we over een paar jaar allemaal een Tesla betalen). Apple is geen grote boze wolf die bedrijven opkoopt en er vervolgens niets mee doet. Overnames worden gedaan op basis van kennis uitbreiding en ontwikkelingsrechten. Waarom moeten mensen (lees: ‘ons Hollanders’) altijd zo pessimistisch reageren, zowel op nieuwe ontwikkelingen als op de status quo.

  Geblokkeerd
  Anoniem

  Apple heeft niet echt de reputatie van een bedrijf dat zaken betaalbaar maakt, dus ik verwacht niet echt dat we straks allemaal een Tesla kunnen betalen…

  Inactief
  Anoniem

  Tesla is nu al onbetaalbaar.

  Bijdrager
  1984

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.