5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  The JM

  Apple raadt antimalware aan voor Mac

  Apple raadt zijn klanten het gebruik van antimalware aan op hun Mac OS X-computers. De computerproducent plaatst daarmee geen kanttekeningen bij de veiligheid van het eigen platform, maar erkent wel risico’s voor applicaties.

  Makers van malware mikken al geruime tijd steeds vaker op veelgebruikte applicaties, zoals webbrowsers. Onderliggende besturingssystemen zijn namelijk beter beveiligd én in programma’s zitten vaak de interessante gegevens die crackers willen buitmaken. Apple erkent die verschuiving nu en biedt gebruikers informatie over antimalware voor Mac OS X. Dat besturingssysteem staat te boek als zeer veilig, wat volgens critici ook komt door het kleine marktaandeel van dat platform.

  Aanmoedigen
  “Apple moedigt het wijdverbreide gebruik aan van meerdere antivirus-utilities zodat virusmakers meer dan één applicatie moeten omzeilen”, meldt de Mac-maker in een recent support-artikel op zijn website. Het bedrijf noemt vervolgens de antimalwareproducten van McAfee, Symantec en Intego. Die commerciële software moet Mac-gebruikers bescherming bieden tegen malware.

  Dat omvat ook nieuwere vormen die gaten in bijvoorbeeld webbrowsers benutten om informatie over bijvoorbeeld internetbankieren buit te maken. Veel gebruikers laten hun browser nogal gevoelige informatie bewaren, zoals gebruikersnaam en wachtwoord voor diverse online-diensten.

  Bron:
  Computable

  Het support-artikel van Apple: http://support.apple.com/kb/HT2550

  Bijdrager
  Pieterr
  Bijdrager
  sven-
  ”The

  Bron:
  Computable

  Dat zegt al genoeg.

  Bijdrager
  Franko

  geld

  Moderator
  Koen van Tongeren
  ”Pieterr”

  http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=138538

  Daar verder graag.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.