5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  Freek.

  Apple Mail <-> Exchange server Windows2003

  Het is voor mij totale abacadabra dus mijn vraag is mogelijk van te weinig achtergrond informatie voorzien. Hopelijk kan ik toch wat hulp krijgen:

  Op het werk hebben we een netwerk van een aantal (administratieve) pc’s op Windows en een hele trits Mac’s. Deze zijn aanelkaar in een netwerk verbonden via een Windows2003 server. Zo gaat onze fotodata van Mac naar een SBS-server met een RAID-systeem en kunnen we allemaal (Mac en PC) gebruik maken van programma’s als Cumulus en FileMaker. Alles draait op zich naar tevredenheid.
  Volgens onze automatiseerder (die onlangs de server heeft geïnstalleerd en nog geen OSX specialist is) is het echter niet mogelijk om op de Mac’s vanuit Mail te blijven mailen ivm de Exchange-server (?). We zouden Outlook moeten gebruiken. Ik heb aangegeven dat dat juist niet de bedoeling was en dat we dat bij aanvang van de order ook hebben aangegeven. De Maccers willen Mail blijven gebruiken, ook al uit risico dat Miscosoft wellicht ooit stopt met ondersteuning/ontwikkeling van alle programma’s voor OSX.
  Ik vraag mezelf af of de automatiseerder zich vooraf zoals afgesproken voldoende verdiept heeft in OSX en de mogelijkheden om vanaf de Mac’s met de bestaande programma’s te blijven werken. Heb het idee dat ze een probleem tegenkomen wat ze niet 1-2-3 kunnen oplossen en maar het eerste altenatief voorschotelen dat in hun denkwereld past.

  Dus een heel verhaal: kunnen we gewoon mail blijven gebruiken in deze setting en zo ja… hoe?

  PS: Meeste Mac’s draaien onder Panther (10.3.9). Er staat er eentje die op Tiger (10.4.6) draait en als FTP-server gaat dienen.

  Alvast bedankt, Freek.

  Bijdrager
  Ferdinand

  we werkte eerst met de exchange server op de ‘exchange’ manier (geen pop account) maar dat werkte niet goed, overgezet naar pop accounts en dat werkt OK

  Bijdrager
  nilmedia

  Ik heb hier exact dezelfde netwerk samenstelling als jij beschrijft en ik heb dmv Entourage een perfecte werkende mail-omgeving. Entourage connecteert zonder enig probleem naar de Exchange 2003 mailserver.

  Bijdrager
  Deskman

  Niet eerder bij de hand gehad, maar ik meende iets gelezen te hebben, en ja:

  NTLM v2-identiteitscontrole
  Probleemloos berichten uitwisselen met een groot aantal Microsoft Exchange-e-mailserverconfiguraties dankzij een verbeterde compatibiliteit.

  En over Windows compatibiliteit maar dan wel met Tiger. Maar die upgrade lijkt me toch al de moeite waard.

  Zegt me verder ook niet veel… maar het moet kunnen met mail.

  Dat het met Entourage kan is niet zo verwonderlijk (inmiddels)

  Bijdrager
  SproetS

  Wij hebben bij ons op kantoor ook een Windows 2003 Server. En de crea’s (oa ik) draaien een Mac (10.4). Het heeft ons heel lang geduurd het programma Mail aan de praat te krijgen via IMAP met de Windows Exchange Server 2003.

  In eerste instantie van alles geprobeerd. Met de mozilla mail app en eudora. Allemaal gaven die zelfde foutmelding over identiteits controle. Voor ons Apple mensen een teken dat het toch echt aan de Windows Server lag.

  Volgens onze Windowsman waren alle poorten open en lag het probleem dus bij Mac.

  Uiteindelijk via hulp van een post op een bevriend forum kwam ik erachter dat je in de Windows Exchange Server niet alleen de wachtwoorden en inlog moeten worden ingevuld maar ook zogenaamde ‘aliassen’.

  Toen onze Windowsman het woordje ‘alias’ hoorde begonnen zijn oogjes te glimmen en binnen 2 minuten hadden we Mail aan de Windows Exchange 2003 Mail Server!
  Alles werkt prima, alleen de agenda en contactpersonen niet, maar dat is bekend.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
  SUC6!

  ——————-
  PS, Wij moesten via Mail. Want het kostte mijn baas te veel geld om 4 Office pakketten aan te schaffen om alleen te E-mailen. Wij hebben een tijdje via webmail kant van Windows Exchange Server gemaild. Dus gewoon via Safari.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.