5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  Birdie91

  apple id niet beschikbaar?

  Hallo,

  Ik ben bezig met de 2 iPad’s en 2 iPhones van mijn schoonouders te organiseren. Ze hebben op beide iPad’s en op 1 iPhone dezelfde apple id, icloud e.d (van schoonmoeders). De andere iPhone heeft een afwijkend email adres en natuurlijk ook 06 nummer (schoonvaders) welke ik wilde wijzigen zodat ze allemaal hetzelfde staan. (alleen de email ofcourse) Hierbij geeft hij nu aan dat het email adres niet beschikbaar is. (waarschijnlijk omdat het dus op die andere 3 al staat) Kan ik dit op de een of andere manier nog voor elkaar krijgen?
  Of is het omdat het 2 telefoons zijn met verschillende nummers dat dat niet kan?
  En moet schoonvaders dus eigenlijk zijn iPad op zijn apple id zetten.

  (liefst hebben ze overal maar 1 email en 1 wachtwoord voor)

  Alvast bedankt!

  Groetjes

  Bijdrager
  GoeieDag

  Nogal verwarrend verhaal. Een Apple ID kun je op een onbeperkt aantal apparaten zetten, maar het is heel verstandig om een Apple ID/iCloud account die als hoofdaccount is ingesteld, niet te delen met andere personen.

  Voor bepaalde onderdelen kan het juist weer handig zijn een andere (tweede, derde) Apple ID wel te delen, bv voor de Store’s.

  Email staat er los van, tenzij je de iCloud mail gebruikt.

   

  Dus misschien even wat meer/duidelijker uitleg.

  Bijdrager
  Birdie91

  hmm, sorry. Ik zal het duidelijker proberen neer te zetten.

  Mijn schoonmoeder heeft een apple id op mijn schoonouders hun gezamenlijke e-mailadres. Deze staat op 3 apparaten hetzelfde.

  Dit is onder ‘naam, nummers, email’ haar naam, hun gezamenlijke e-mailadres, en haar 06 nummer.

  Mijn schoonvader heeft op zijn iPhone een eigen naam, e-mailadres en natuurlijk telefoonnummer staan.
  Nou zou ik hun gezamenlijk e-mailadres waar haar apple id op gekoppeld is ook graag in zijn mobiel zetten, zodat als iemand ze facetimed ook zijn telefoon over gaat en ze de iCloud en apple store ook met die telefoon kunnen delen.

  Ik dacht dit te kunnen doen door ‘gewoon’ dat gezamenlijke e-mailadres/apple id aan zijn telefoon toe te voegen en zijn oude e-mailadres/apple id er uit te halen. Maar dit werkt dus niet.

  Betekend dat dat als hij op hetzelfde wil als de andere apparaten het terug moet naar fabrieks en dan inloggen met het apple id van de andere apparaten? of kan ik het ergens gewoon veranderen waardoor al zijn gegevens niet verloren gaan maar ze wel op alle apparaten hetzelfde hebben staan. (en dus maar 1 emailadres/appleid/icloud/ voor alles kunnen hebben)

   

  Bijdrager
  GoeieDag

  Ik blijf het allemaal een beetje abacadara vinden wat jij hier omschrijft. Snap je het zelf wel?

  Je kunt gewoon op alle apparaten hetzelfde Apple ID zetten als hoofd Apple ID, in Instellingen. Dan wordt ook werkelijk alles gedeeld, op alle apparaten. De vraag is of je dat wilt, want vwb privacy kan het wel een dingetje zijn. Alhoewel dat bij oudere mensen ook weer mee kan vallen.

  Maar neem bv de situatie dat schoonmama stiekem porno aan het kijken is, dan zal de geschiedenis daarvan ook bij schoonvader zichtbaar zijn. Je kunt natuurlijk Safari-delen uitzetten, maar het blijft tricky.?

  En zo kan het wel meer gedoe opleveren.

   

  Je hebt het over mailadressen. Een mailadres wordt gebruikt als gebruikersnaam van een Apple ID, en je kunt niet een tweede Apple ID hebben met hetzelfde mailadres als gebruikersnaam, omdat een gebruikersnaam nooit hetzelfde kan zijn.

  Bijdrager
  Birdie91

  Ja dat dacht ik ook, dat dat kon, alleen lukt het me niet om het op die telefoon van mn schoonvader te zetten en snap ik niet waarom. Hoe zorg ik er dan voor dat ik op die telefoon hetzelfde apple id als de rest krijg. Want privacy technische maakt het hier echt 0 uit.

  En ja, of ik het snap, ik ben geen icter oid maar hier in huis in ieder geval de ‘handigste’ met dit soort dingen en probeer ook maar te helpen..

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.