15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Q:
  Bijdrager
  vutakat5

  Anoniem op het web met Mac?

  Zijn er oplossingen voor Macintosh die het mogelijk maken om geheel anoniem op het web te gaan?

  Ik heb het e.e.a. opgezocht en kwam op TOR. Heeft iemand ervaring met TOR of weet iemand andere toepassingen?

  Edit:
  Met anoniem bedoel ik dat je niet getraceerd kunt worden door anderen.

  Bijdrager
  Thoomas

  Als je alleen lokaal (dus voor de mensen die in je geschiedenis neuzen) anoniem wilt zijn, kan je in Safari privémodus inschakelen (Safari > Privémodus).

  Wil je anoniem voor buitenstaanders zijn, kan je een https-proxy gebruiken. Je krijgt dan namelijk een ander IP-adres, wat niet tot je echte IP-adres terug te leiden is. De versleutelde https-verbinding zorgt ervoor dat buitenstaanders de informatie die over wordt gestuurd, niet kunnen onderscheppen.

  Cookies wissen en uitschakelen zorgt er ook voor dat websites je identiteit niet alsnog kunnen achterhalen.

  TOR werkt eigenlijk hetzelfde als een proxy. Dat houdt in dat het niet te zien is waar de data vandaan komt, de inhoud van de data is nog wel te achterhalen.

  Je hebt zeker liever niet dat ik vraag waarom je dit wilt gaan gebruiken?

  Bijdrager
  vutakat5

  @ Thoomas

  Kun je het gebruik van https-proxy meer toelichten of is er een website die dat uitlegt?

  Bijdrager
  Thoomas

  Ik heb mijn eerste post wat bewerkt met wat meer informatie. Op Wikipedia vind je ook veel informatie hierover:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/HTTPS
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Tor_(netwerk)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Proxyserver

  Bijdrager
  vutakat5
  Thoomas op 20 augustus 2010

  Je hebt zeker liever niet dat ik vraag waarom je dit wilt gaan gebruiken?

  Om vertrouwelijke informatie met derden te delen.

  Bijdrager
  vutakat5

  Zijn er informatiebronnen die concreet vertellen hoe ik een proxyserver installeer op mac en waar ik zoal rekening mee moet houden.

  Inactief
  Anoniem

  Beide oplossingen hebben wel als nadeel dat de laadsnelheid van internetpagina’s zal afnemen.

  Bijdrager
  Thoomas

  Je kan als je een eigen webserver hebt PHProxy downloaden, en op je webserver via een https://… adres benaderen. Zo verlies je bijna geen snelheid in laadtijd, in tegenstelling tot een proxy van derden.

  Bovenstaande is een online-proxy. Je kan ook online-proxy’s van derden gebruiken, als je via Google zoekt op “online proxy” kom je al een heel eind.

  Indien je de proxy in het systeem geïntegreerd wil hebben, moet je op zoek naar een proxy-adres. Door via Google op “proxy list” te zoeken, vind je bijvoorbeeld deze website, en zie je onder andere het IP-adres “93.157.3.35” met poort “3128”.

  Nu ga je naar Systeemvoorkeuren > Netwerk > selecteer de bovenste optie in de linkerkolom (bij mij Airport) > Geavanceerd > Proxy’s > Webproxy (HTTP)
  En dan vul je het IP-adres in het ene veld (voor de dubbele punt), en de poort in het andere veld in (na de dubbele punt). En vul hetzelfde in bij “Beveiligde webproxy (HTTPS)”.

  En dan ben je helemaal klaar om te gaan.

  Overigens heb je om vertrouwde informatie met derden uit te wisselen (indien je het niet erg vindt om niet anoniem te zijn voor deze partij) genoeg aan een HTTPS verbinding, zonder proxy. Is dat niet het geval heb je inderdaad wel een proxy-server nodig.

  Bijdrager
  vutakat5

  @ Thoomas

  Dank voor de uitleg. Ik waardeer het enorm.

  PS.
  Momenteel gebruik ik geencrypteerde diskimages van 256 bits om vertrouwelijk gegevens te versturen per mail. Als extra beveiligingslaag kan ik nu proxyserver gebruiken.

  Bijdrager
  Napsju

  Proxy server extra veilig? Nee. Dat ding ken jij en ik de configuratie niet van, en bovendien is elke netwerkkaart te sniffen. Als deze gegevens je zo waardevol zijn en zo strikt beveiligd moeten zijn, waarom stuur je ’t dan niet fysiek aangetekend op, of breng je het langs? Het internet is er voor iedereen, ook voor degene met mindere bedoelingen.

  Bijdrager
  mark-a-mac

  Volgens mij is het versturen van 256-bits encrypted bestanden redelijk veilig.
  Dus of je nu de extra moeite moet doen…

  Bijdrager
  feliciaan

  Maar anders een rechtstreekse vpn verbinding met de persoon waar naar je het stuurt + encryptie van het bestand zou ook moeten werken.

  Bedoel je met anoniem dat:
  – de persoon naar wie je het bericht stuurt mag niet weten dat het van u komt, of
  – het bestand dat je verstuurt mag door niemand anders gelezen worden en moet zo veilig mogelijk bij die persoon in kwestie geraken?

  Bijdrager
  Thoomas

  Als het om de eerste optie van feliciaan gaat, is een proxy-server inderdaad handig, maar indien het over de 2e optie gaat, is het af te raden een proxyserver te gebruiken, zeker een proxyserver van derden.

  Bijdrager
  vutakat5

  Ik heb het liefst dat ik voor niemand traceerbaar ben. Al weet ik dat het niet helemaal mogelijk is. Je laat altijd wel sporen achter. De kunst is om deze sporen zoveel mogelijk te beperken. Zeker in deze periode van het leven waar je afhankelijk bent van grote bedrijven en overheden die maar alles van je willen opslaan, is het niet makkelijk.

  Het ultieme manier om helemaal anoniem te zijn is je computer niet te verbinden met internet. Voor mij is dit een te grote offer.

  Ps
  Sorry voor late reactie.

  Bijdrager
  Trat

  Ikzelf heb niks te verbergen. Als ik dermate gevoelige bestanden zou moeten gaan delen zou ik dat i.i.g. niet hier hebben verkondigd…

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.