9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Q:

  Bijdrager
  Inez

  Alternatief voor Aperture

  Hi,

  Inmiddels is Foto’s alweer een tijdje in gebruik. Ik vind zelf Aperture nog steeds vele malen fijner. Ik heb het gevoel veel meer controle te hebben over de bibliotheekfunctie, alsmede meer mogelijkheden qua bewerken.

  Mijn bibliotheken crashen echter om de haverklap. Ik ben benieuwd of iemand al een betaalbaar alternatief is tegengekomen.

  groetjes Inez


  Bijdrager
  Inez

  Dank! Ik ga ze even bekijken!


  Moderator
  Night

  Lightroom is eigenlijk het enige ‘echte’ alternatief…


  Bijdrager
  Shmoo

  Ik denk ook niet dat je het als alternatief moet zien, gezien de leeftijd en status van Aperture.¬†Eerder een upgrade ‚ÄĒ> volgende stap.


  Bijdrager
  Shmoo

  Er is ook nog een app genaamd Luminar. Dat probeert weer meer een Lightroom alternatief te zijn. Kan mogelijk ook interessant zijn om eens naar te kijken.

   

  https://skylum.com/nl/luminar


  Bijdrager
  TheFonz

  DxO Photolab 2.  & Capture One Pro.  Zijn ook 2 mooie alternatieven voor Aperture. :- )

   


  Bijdrager
  Have a cigar

  Tot een paar maanden geleden gebruikte ik ook nog Aperture, naast Photos.

  Veel alternatieven geprobeerd, Lightroom leek het beste.¬†Nu ben ik echter overstag, met Capture One, versie 11 (de een-na-laatste) werkt voor mij het beste.¬†Het is intu√Įtief, heeft alle functies die ik nodig heb en de lay-out ziet er goed uit. Lightroom kon ik niet aan wennen. Daarnaast geen stijle leercurve. Als ik ze nu vergelijk is het beter dan Aperture, dat had ik niet gedacht.

  https://www.phaseone.com

   


  Bijdrager
  Svartvatten

  Hi Inez,

  Ik ben na lang zoeken vorig jaar over gestapt op Picktorial (https://www.picktorial.com/)

  Capture One heb ik lang geprobeerd, werkte heel fijn maar je betaalt niet alleen eenmalig vrij veel voor aankoop van een goed programma maar ook nog jaarlijks voor een stevig bedrag voor de update’s. Dat werd mij al te dol.

  Bij Picktorial moet je je werkwijze in die zin aanpassen dat je de databestandjes met de bewerking van je RAW foto’s opbergt in dezelfde map waar je de originele ‘negativen’ bewaart. Klik je op dat bestandje dan heb je meteen je bewerkte foto weer in beeld, net zoals met Aperture.¬† Inmiddels al enkel update’s ontvangen zonder meerkosten. Zo hoort dat ook.

   

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.