12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Q:
  Bijdrager
  criccric

  Als iPhoto weg is

  wat gebeurt er als iPhoto weg is ? blijven de geïmporteerde foto’s staan in Photos of verdwijnen ze tegelijk als iPhoto ?

  Bijdrager
  Waffle ಠ_ಠ

  De iPhoto-bibliotheek staat apart van iPhoto. Als je iPhoto dus verwijdert blijven al je foto’s (in die bibliotheek) staan. Deze bibliotheek zet Foto’s dan weer om in een Foto’s-bibliotheek.

  Deze bibliotheek staat overigens in ~/Foto’s en heet waarschijnlijk ‘iPhoto Library.photolibrary’ en na de conversie ‘Photos Library.photolibrary’.

  Bijdrager
  criccric

  nee, ik bedoel als je iPhoto definitief verwijdert met de bibliotheek erbij natuurlijk. nadat je alles hebt geïmporteerd hebt in Photos. Blijven dan de foto’s wel staan in die nieuwe programma Photos of niet ?

  Bijdrager
  Waffle ಠ_ಠ

  Geen idee. Gezien Photos een nieuwe bibliotheek aanmaakt neem ik aan dat alles daar in blijft staan. Verplaats anders je iPhoto bibliotheek eens naar je bureaublad en start Photos dan. Blijft het werken? Dan kan je de iPhoto bibliotheek van je bureaublad verwijderen. Anders niet natuurlijk.

  Bijdrager
  tarun

  iPhoto en Foto’s delen de bibliotheek deels. Je kan echter gewoon iPhoto met bibliotheek verwijderen zonder problemen. Je zal zien dat vooral het verwijderen van de bibliotheek minder ruimtewinst geeft dan je zou verwachten. Dit komt door het delen van die bieb met Foto’s.

  Bijdrager
  TheBigZ
  criccric op 22 april 2015

  nadat je alles hebt geïmporteerd hebt in Photos. Blijven dan de foto’s wel staan in die nieuwe programma Photos ?

  Ja. (zoals Tarun zegt.)

  Bijdrager
  criccric

  Ik heb de bibliotheek van iPhoto naar het bureaublad verplaatst en niets is veranderd in Photos maar het is ook zo dat de bibliotheek niet echt verwijderd is.

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke

  iPhoto en Foto’s hebben allebei een eigen bibliotheek, dus als je de ene verplaatst of verwijdert heeft dat geen uitwerking op de andere. (Wat Tarun zegt is weliswaar waar, maar op een technisch achter-de-schermenniveau, en niet iets waar je je als gebruiker druk over hoeft te maken: voor jou zijn de twee bibliotheken gewoon twee aparte bibliotheken.)

  Bijdrager
  gipsman

  Enkele dagen geleden deed ik de upgrade van Mavericks naar Yosemite. iPhoto is nu niet meer te openen. Er staat een verbodsteken op de app. Als ik ‘m aanklik krijg ik een popup die zegt dat ik een nieuwe versie van iPhoto uit de AppStore moet halen. Maar die is (uiteraard) ‘niet aanwezig voor Yosemite in de Belgische App Store’. Mag je iPhoto dan ook gewoon verwijderen? De foto’ s zitten effectief in de nieuwe Photos app.

  Inactief
  Anoniem

  Ja hoor, dat mag gewoon:)

  (natuurlijk wel eerst even een backup maken(y) )

  Bijdrager
  Betinker

  Ik krijg de foto’s in iPhoto met geen mogelijkheid in Foto’s, wie weet een oplossing.

  Bijdrager
  Waffle ಠ_ಠ

  Klik met de option-toets ingedrukt op het Foto’s icoon in het Dock, en selecteer dan in het verschenen venster op je iPhoto-bibliotheek. Als het goed is wordt deze dan automatisch omgezet in een Foto’s-bibliotheek.

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.