2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Q:
  Bijdrager
  webber

  ACL probleem op iPhoto Library

  Ik probeer reeds enige tijd mijn iPhoto Library te delen onder 2 accounts die op 1 laptop staan. De 2e krijgt altijd de melding Library locked en kan die dus niet selecteren als Library voor zijn instance van iPhoto. De Library staat nochtans in Users/Shared/Pictures.

  Laatst heb ik gemerkt dat op de file custom permissions staan. (via Get info). In terminal met het commando ls -ale kreeg ik de access control list te zien (ACL). Ik sta als eigenaar van de file, de 2e persoon staat vermeld in de eerste regel van ACL met een aantal permissions (read list, read….) maar geen write.

  Kan ik zonder probleem die acl verwijderen van de file, en daarna weer met get info read en write permissions geven aan de 2e gebruiker ? (want zoals ik het heb begrepen gaat ACL voor op de gewone unix-permissions)
  Ik weet dat er zoiets als Library manager bestaat die het leven veel gemakkelijker maakt, maar op deze manier moet het toch ook kunnen ?

  Oh ja, ik las ook enkele andere topics :innocent: (waaronder http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?p=1716094&highlight=iphoto+library+delen#1716094), maar die komen niet echt in de buurt van mijn vraag (denk ik :? )

  Bijdrager
  Zeekomkommer

  Nee je moet die ACL (Acces Control Lists) gebruiken. Met de standaard permissies gaat het fout omdat iPhoto die zelf verandert.
  Met het programmaatje ‘sandbox’ http://mikey-san.net/sandbox/ kan je makkelijk die ACL aanmaken en aanpassen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.