4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:
  Bijdrager
  Tegels

  AC3 fout in MKVToolNix?

  Ik zit met een raar en lastig probleem, hopelijk zit hier iemand die mij kan helpen!

  AL een tijdje loop ik tegen het probleem aan dat ik een AC3 bestand, aangemaakt in Compressor (na een surround edit in FCPX), niet kan samenvoegen met videobestanden in MKVToolnix (laatste versie geinstalleerd).

  Het videobestand (zonder audio) importeren in MKVToolNix gaat probleemloos. Echter als ik een audiobestand (AC3) importeer, ‘leest’ MKVToolnix dit als een Type ‘Video’ (zie schermafdruk). Bij het Muxen geeft hij een waarschuwing (iets met variabele framerate?) en als ik het mkv bestand open, speelt hij wel video maar geen geluid.

  Het losse AC3 bestand wordt echter wel goed gelezen in bijvoorbeeld VLC speler, of als ik hem terug importeer in FCPX is het ook gewoon audio.

  Overigens met een AAC bestand (audio) gaat het wel goed maar ik vind AC3 beter klinken…. Het hééft het wel gedaan, weet ik! Sinds wanneer, kan ik helaas niet aangeven….

  Waar zit de kruk?

  Bijdrager
  Tegels

  Excuus voor de dubbele posting, kan niet één weghalen?

  Bijdrager
  McD44N

  Check je settings, gaat de foutmelding misschien over variabele bitrate (VBR)? Het lijkt me dat voor een mux zowel audio als video dezelfde soort bitrate moeten hebben. Misschien is de video VBR en de AC3 – CBR (constante bitrate). Zorg ervoor dat ze beide gelijk zijn, misschien moet de video daarvoor opnieuw worden omgezet met CBR settings.

  Een simpele tool om dat soort dingen in video- en audiobestanden te checken is Mediainfo, laatste versie in de Applestore 1 euro, vorige versie gratis hier: https://sourceforge.net/projects/mediainfo/files/

  AC3 komt inderdaad ‘in’ het video terecht, het is goed mogelijk dat Toolnix het als een videobestand behandelt.

  Een andere tool om audiotracks in een videobestand te vervangen is de ER MediaToolkit (gratis/donateware), die is eigenlijk voor professionele video formaten bedoeld, maar werkt ook met MKV en AC3. Hier te downloaden: https://audiospot.audio/audiospot-creativetools

  (het is een bundel die 4 apps installeert, waarvan jij MediaER moet hebben).

  • Deze reactie is gewijzigd 2 weken geleden door McD44N.
  Bijdrager
  Tegels

  Via een andere weg een oplossing gevonden. Blijkbaar doet mijn iMac (of is het toch een breder probleem???) ‘iets’ niet goed met het encoderen van AC3 bestanden. Voor mij nu een oplossing gevonden door er eerst een 5.1 WAV file van te maken, daarna importeren in Audicity en vervolgens uit dit programma een AC3 bestand maken.

  Helaas met een omweg maar wel werkbaar.

  Zie hier mijn relaas op Reddit: https://www.reddit.com/r/mkvtoolnix/comments/in5jv7/ac3_problem/

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.