23 berichten aan het bekijken - 1 tot 23 (van in totaal 23)
 • Q:
  Bijdrager
  ibook2fast

  AAPL aandeel op voorpagina

  Beste Crew van Macosx.nl,
  hieronder een stukje code om het Apple aandeel op de voorpagina weer actueel te krijgen… misschien dat ik hiermee ook een kleine bijdrage heb kunnen leveren tot het verbeteren van deze site:) Zie maar wat jullie er mee doen!

  [code:1:58d47c99dc]<?php

  function aandeel_aapl() {
  $filename = "http://finance.yahoo.com/d/quotes.csv?s=AAPL&f=sl1d1t1c1ohgv&e=.csv";
  $handle = fopen ($filename, "rb");
  $contents = fread ($handle, 8096);
  fclose ($handle);
  list($aandeel,$waarde,$datum,$tijd,$stand) = split(",",$contents);
  $result = "Beurs: ";
  $result .= number_format($waarde, 2, ‘,’, ‘.’);
  $result .= " <img width="11" height="8" border="0" src="";
  if ($stand < 0) $result .= "/images/misc/arrowDown.gif";
  else $result .= "/images/misc/arrowUp.gif";
  $result .= "">";
  return $result;
  }

  print aandeel_aapl();
  ?>[/code:1:58d47c99dc]

  Bijdrager
  sypie

  Doorgestuurd naar beheer.

  Bijdrager
  Bor

  Geweldie! Hopelijk doen ze er wat mee…

  Bijdrager
  danielpunt

  Dit gaat wel veel bandbreedte kosten, je kan het plaatje beter cachen.:)

  Bijdrager
  ivan92
  ”danielpunt”

  Dit gaat wel veel bandbreedte kosten, je kan het plaatje beter cachen.:)

  Misschien is het een idee om het met een crontab taak te doen

  Bijdrager
  Yaris

  Mag ik eens een vraag stellen? Wie van jullie heeft er aandelen van Apple? En indien niet, wat voor zin heeft het dan om de koers van dat aandeel online te volgen?

  Bijdrager
  AdriaanB

  idd, als ik de koers wil volgen, ga ik gewoon naar dashboard, daar staan de koersen zelfs al eerder dan op Nasdaq!

  Bijdrager
  Neptunus

  :lol:

  Bijdrager
  Stinino
  ”Yaris”

  Mag ik eens een vraag stellen? Wie van jullie heeft er aandelen van Apple? En indien niet, wat voor zin heeft het dan om de koers van dat aandeel online te volgen?

  Ik heb er wel een paar. Voor koersen kijk ik meestal op Yahoo Finance, daar krijg je toch wat meer informatie dan met de Stocks widget. Je kunt er een account aanmaken, en daar invullen welke aandelen je bezit en voor hoeveel je die hebt gekocht. Zo kun je makkelijk zien hoeveel winst of verlies je in totaal al hebt gemaakt.
  De koers op macosx.nl is misschien leuk voor de Applefan zonder aandelen, die af en toe toch wel benieuwd is hoe Apple het op de beurs doet (rond keynotes is het bijvoorbeeld altijd wel leuk om de koers te volgen). Zodra je zelf aandelen AAPL bezit zul je denk ik toch wel naar iets anders op zoek gaan.

  Bijdrager
  icecream

  Waar kan ik online apple aandelen kopen? het liefst zoek ik een site zoals postbank of abn.

  Inactief
  Anoniem
  ”icecream”

  Waar kan ik online apple aandelen kopen? het liefst zoek ik een site zoals postbank of abn.

  Gewoon op je Internet Bankier ding. Tenminste mijn vader is op deze manier Shell aan het kopen:wink:

  Bijdrager
  BartjeGossen

  Binck of Alex. Je kan volgens mij alleen maar hele aandelen kopen dus dat wordt nu wel een dure grap.

  Bijdrager
  sypie

  Binck en Alex is vandaag de dag 1 en dezelfde firma..

  Bijdrager
  icecream

  Ok bedankt maar kan dit niet op abn of postbank dan? want ik wil ook gucci aandelen maar die zie ik er niet tussen staan. En kan je me wat meer informatie geven over die apple aandelen. Hoe of wat ik moet doen om ze online te kopen en hoe ik me geld er weer af haal.

  Bijdrager
  Barabas2005

  Bij de Binck Bank kun je een informatie mapje aanvragen, waarin ook aanmeldings formulieren zitten. Is gratis.

  Ik gebruik Binck nu twee weken. Het was in het begin even eng, maar het wordt steeds leuker. Geld overmaken en het kopen/verkopen van aandelen is erg simpel bij Binck. Het overboeken van mijn Postbank portefeuille laat ik echter nog even zitten tot ik wat meer ervaring krijg.

  Bijdrager
  BartjeGossen

  Je kan dat wel via je eigen bank maar Binck en Alex (inderdaad een onderneming, blijven echter wel gescheiden) zijn vele malen goedkoper. Je hoeft namelijk geen abonnement af te sluiten. Je betaalt dus alleen voor een transactie. Dat is overigens voor een Apple-aandeel genoteerd in New York sowieso 15 euro plus een percentage (bij zowel aan als verkoop). Nu is dat echter vrij voordelig omdat de dollar heel slecht staat (Apple trekt zich overigens niets aan van de crisis en blijft gestaat stijgen).

  Bij Binck gaat het ruwweg als volgt: Je ontvangt een speciaal Bincknummer, je maakt geld over van je lopende rekening naar een algemene rekening van Binck tav je naam en je Bincknummer. Vervolgens komt dit geld op je euro-rekening te staan. Dit dien je over te schrijven naar je dollarrekening. Als dat erop staat kun je als de beurs open is meteen een of meerdere aandelen kopen door op Apple te klikken en te kopen.

  Er zit trouwens ook een demo-modus op, wellicht verstandig om dat eerst te bekijken.

  Over Gucci: ik kan me herinneren dat die enkele jaren geleden van wat beurzen zijn afgehaald en dat het weer een soort familiebedrijf is geworden.

  Bijdrager
  Neptunus

  Op de website van de Gucci Group staat dat Gucci eigendom is van de PPR Group. Voor aandelen Gucci moet je dus bij hen zijn.

  http://finance.google.com/finance?q=EPA%3APP

  Ze worden op Euronext Paris verhandeld.

  Bijdrager
  icecream

  Bedankt voor de info, alleen kan ik op euronext geen gucci group aandelen vinden?

  Inactief
  Anoniem

  Nee, natuurlijk niet… Gucci als aandeel bestaat niet meer. “Gucci is a subsidiary of the PPR Group which holds 99.48% of its stock shares at 12/31/2005. Gucci stock shares are not listed on the NY stock exchange any longer, since April, 28 2004. The Euronext Amsterdam shares ceased trading on Euronext on July 1, 2004.”

  PPR Group (Euronext Paris)

  ISIN code: FR0000121485
  Reuters code: PRTP.PA
  Bloomberg code: PPFP

  Bijdrager
  icecream

  Ok ben nog een groentje in het beleggen dus snap er niet veel van maar ik kan toch wel in gucci group gaan beleggen? En is dit ook mogelijk via http://www.belegger.nl/ of alleen via binck en alex?

  Bijdrager
  sNiels

  Nee, je kunt niet in Gucci beleggen. Die aandelen worden niet meer verhandeld. Je kunt misschien wel aandelen van PPR kopen. De firma die Gucci heeft overgenomen. Maar als je, zoals je zelf zegt, er niet veel van snapt zou je dan niet beter eerst er voor kunnen zorgen dat je er meer van snapt. Lijkt me geen goede basis om lukraak aandelen te gaan kopen. Belegger.nl is volgens mij alleen een site over beleggen. Koersen, tips, adviezen, dat soort dingen. Waarom ga je niet eens bij een bank praten als je zo geïnteresseerd bent in beleggen. Alex is bijvoorbeeld (nog) van de Rabobank. Vanwaar trouwens de drang om te investeren in Gucci?

  Bijdrager
  icecream

  Goede site maar kan ik ook via belegger.nl beleggen zoals binck en alex? En hoeduur is een apple aandeel eigenlijk en hoeveel moet ik er kopen? Had een tijd terug gucci group gevolgd en ze maakten vaak winst.

  Bijdrager
  sNiels

  Nee, dat kan volgens mij niet. En als het wel zou kunnen dan zou ik het nog niet doen. Binck en Alex zijn gelieerd aan banken. Dat lijkt mij veiliger. De prijs van een aandeel Apple kun je ook vinden op belegger.nl. Een aandeel Apple doet nu rond de 180 dollar. Hoeveel je er moet kopen hangt onder meer van de toekomstverwachtingen van Apple af. Je moet niet verwachten dat je binnen een korte tijd binnen bent. Als je maar vijf aandelen kunt kopen dan zul je daar natuurlijk niet zoveel op verdienen. Maar ik zeg het nog maar een keer. Je geeft zelf al aan dat je er niet veel van snapt. Zorg nou eerst dat je het wel gaat snappen. Dan kun je altijd nog kijken of je wil gaan beleggen. Met beleggen kun je veel geld verdienen. Maar het is ook heel makkelijk om er veel geld mee te verliezen. Kun je en wil je financieel zo’n risico nemen? Zeker als je er niet veel verstand van hebt.

23 berichten aan het bekijken - 1 tot 23 (van in totaal 23)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.