17 berichten aan het bekijken - 1 tot 17 (van in totaal 17)
 • Q:
  Bijdrager
  nieuwsgroepen

  8 GB in macbook air, is dat zinvol?

  Hallo,

  binnenkort wil ik een nieuwe macbook air aanschaffen, voor €100,- meer heb je 8 GB geheugen ipv 4 GB. Is dat een zinvolle investering, of ga je daar niet zoveel van merken? Wie heeft hier ervaring mee?

  Bijdrager
  CedricH

  Ja dat zul je zeker merken, vooral binnen een paar jaar. Bij een MacBook Air moet je dat gewoon bij aankoop doen want achteraf nog upgraden kan niet. DOEN!

  Bijdrager
  den elias

  Wat ga je met 8Gb doen?

  Ik heb 4Gb in m’n MacbookAir en dat gaat snel genoeg.

  Bijdrager
  Wolfii82

  Ik heb 8 GB in mijn Air 13″ van mid 2012. Totaalprijs Macbook was €1279 euro via Laptopshop.nl

  Standaard kost Macbook Air 13″ met 4 GB op dit moment €1276 bij Apple.

  Ik heb dus in feite 4 GB meer voor €3 meer.

  Apple vraagt belachelijk veel geld voor meer geheugen.

  Laptopshop.nl link: (uitverkocht op het moment)

  http://www.laptopshop.nl/product/248550/apple-macbook-air-13-3-8-gb.html

  Bijdrager
  verwijderd-profiel
  den op 11 januari 2013

  Wat ga je met 8Gb doen?

  Gebruiken natuurlijk!

  @den elias Om een beetje fatsoenlijk te kunnen werken is 8GB toch wel fijn hoor. Nu misschien nog niet, maar de software ontwikkelt zich ook.

  Bijdrager
  fatboysmart

  Je kunt nooit teveel geheugen hebben… te weinig wel. Zeker bij een Air zou ik inderdaad gelijk voor 8 GB gaan…

  Bijdrager
  MoNdO GeNeRaToR

  Doen. Voel je echt wel.

  Als het nou nog superduur zou zijn, dan kon je nog twijfelen. Uiteraard niet via Apple doen (veel te duur).

  Bijdrager
  nicj56

  Hallo allemaal,

  In een macbook air kan je niet upgraden, want de ssd en zowel het werk geheugen ook..

  Dus jammer kan helaas niet.

  Bijdrager
  KR1275

  Voel je dat echt?
  Ik heb een MacMini (nieuwe i7) en daar wou ik ook bij voorbaat het geheugen van uitbreiden. Nog steeds niet gebeurd, maar ik twijfel nu over de noodzaak. Hij draait alles perfect, ook als ik van alles open heb staan (browsers, mail, aMule, photoshop, dreamweaver, regelmatig alle tegelijk). Volgens mij zitten de wachttijden vooral in trage HD, maar daar heeft een Air geen last van (heeft immers SSD).

  Bijdrager
  GoeieDag

  “Voel je echt”
  Bedankt voor jullie bijdagen, broeders Grimm!

  Bijdrager
  iep

  Ligt geheel aan wat je op de MBA gaat doen. Ik gebruik regelmatig virtuele machines op het ding en dan is 8GB wel een must. Je hebt uiteindelijk maar 7,5GB omdat er 512MB af wordt gehaald voor de videokaart. Bij 4GB is dat iets va 384MB. Iemand die wat internet, wat office doet, wat muziek luistert e.d. zal genoeg hebben aan 4GB, ook in de komende paar jaar. Upgraden naar 8GB is dan niet echt nodig.

  Bijdrager
  nieuwsgroepen

  Op zich doe ik geen spannende dingen op mijn macbook air, heb nu een 2010 model met 4 GB. Heb nu wel het idee dat iphoto, houdahgeo en nog wat programma’s wat stroperig gaan onder 10.8, weet niet of dat met een nieuw model met 4 GB heel veel beter gaat, of dat 8 GB echt het verschil gaat maken. Helaas kun je bij de air niet meer achteraf bij plaatsen, anderzijds vind ik €100,- best wel veel geld voor een 4 GB extra. Als zwaarste draai ik af en toe final cut pro 6.

  Bijdrager
  Moos

  Als je nu ook 4GB hebt kijk dan even naar je page-ins en page-outs, dan zie je snel genoeg of het veel voor je uitmaakt. Hoewel na een aantal jaar gaan programma’s volgens mij steeds meer eisen dus voor lange termijn zou ik sowieso voor 8GB gaan.

  Bijdrager
  CedricH
  MoNdO op 11 januari 2013

  Doen. Voel je echt wel.
  Als het nou nog superduur zou zijn, dan kon je nog twijfelen. Uiteraard niet via Apple doen (veel te duur).

  Bij een MacBook Air kan je dat enkel bij Apple doen! Enkel bij een gewone Pro (niet de Retina’s) kan je zelf geheugen vervangen.

  Ik raad zeker aan 8GB te nemen. Nu merk je dat misschien nog niet zoals sommigen zeggen maar binnen een paar jaar merk je dat zeker. Het is bij een MacBook Air belangrijk dit geheugen al vanaf de aankoop te nemen want als je achteraf merkt dat je terkort komt is het te laat!

  Bijdrager
  Wolfii82

  Je kunt modellen kopen met standaard 8 GB, zoek gewoon op internet naar Air met 8 GB, kom je een aantal websites tegen. Denk je dat Apple de Air open gaat maken om extra 4GB te plaatsen als je dat wilt?

  Natuurlijk niet, er zijn 4 GB en 8 GB modellen, maar Apple verkoopt alleen standaard 4 GB. Voor een upgrade vragen ze 100 euro, maar dan pakken ze gewoon een doos met een Air waar al standaard 8 GB in zit.

  Bijdrager
  iep

  Ehh, waar denk je dat al die andere 8GB Airs vandaan komen? Dat is gewoon een kwestie van fabriceren: ze solderen simpel gezegd wat meer geheugen op het moederbordje en klaar. Die dingen zijn vaak niet op voorraad, dat wordt gewoon gemaakt (het is een zogenaamde BTO/CTO optie).

  Bijdrager
  nieuwsgroepen

  Het is er uiteindelijk een geworden met 8 GB geheugen aan boord, had ook geen keus, want het is een pro met retina scherm geworden en die zijn alleen te koop met 8 GB. In eerste instantie vond ik de meerprijs van de pro tov een air met 8 GB best wel veel (en eigenlijk vind ik dat nog steeds), maar eenmaal wat dingetjes bekeken op een retina scherm en ik had het er voor over. Dus als je twijfelt maar ook de extra centjes liever niet uitgeeft, ga dan niet kijken naar een retina scherm, want eenmaal gezien is verkocht.

17 berichten aan het bekijken - 1 tot 17 (van in totaal 17)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.