12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Q:
  Bijdrager
  Giele

  5.1 Geluid via hoofdtelefoon (films, games en muziek)

  Ik heb een vraagje en die gaat als volgt:

  Ik heb een Philips HD1500 wireless hoofdtelefoon die DTS, DD5,1 en DPLII ondersteunt. Nu wil ik Films (DVDs en High Definition videobestanden) en games in ECHT dolby horen (mits de dvd/game het heeft natuurlijk). Met mijn Xbox360 gaat dit perfect, optische kabel in de console en versterker en magnifiek geluid. Alleen wil ik dit ook kunnen hebben op mijn Macbook Pro, maar ja geen optische kabel?

  Dus even kort:

  Ik wil echt DOLBY (DTS, DD5.1) uit mijn Macbook Pro krijgen… Hoe?

  Dank voor jullie moeite alvast!

  Bijdrager
  Almerrrrr

  Je macbook pro heeft een optische uitgang je zult waarschijnlijk alleen een verloopje nodig hebben.
  Zoals afgebeeld bij deze kabel

  Bijdrager
  murcielago

  maar een koptelefoon met 5.1?
  is dat net zoiets als die belachelijk dure bose speakerset?
  5.1 uit een 2.0?

  Bijdrager
  nuclear waste

  Ter uw informatie is dat contact geen jack, en ook geen metaal contact. Er zit een gaatje in de voorkant van dat buisje om het licht op te vangen en in de fibre te brengen.

  Oja, een mens heeft slechts 2 oren, dus met de correcte akoestiek en de correcte installatie kan je inderdaad een surround-effect maken met slechts 2 puntbronnen. (Ik zeg niet dat de bose’s het kunnen, maar ik ga akkoord dat da hoopje plastiek te duur is)

  Bijdrager
  Giele

  Deze hoofdtelefoon komt heel goed uit de test en ik kan zeggen dat ik NIET meer terug wil naar 5.1 speakerset… Deze hoofdtelefoon is gewoon fantastisch…

  Bedaknt voor de uitleg, een van dezer daagje een verloopje halen en dat de Macbook Pro via optisch mini – naar – optisch te verbinden met de versterker van de hoofdtelefoon…

  Dank! :apple:

  Bijdrager
  boerke

  mmm leuk dat 5.nogwat….
  ik heb nog nooit zoiets onrealistisch gehoord als geluid van achteren, terwijl daar niks gebeurt.
  kijk je in de bios opzij..noppes.

  Bijdrager
  Petje
  ”boerke”

  mmm leuk dat 5.nogwat….
  ik heb nog nooit zoiets onrealistisch gehoord als geluid van achteren, terwijl daar niks gebeurt.
  kijk je in de bios opzij..noppes.

  Dan behoor jij ook zeker tot die mensen die ook tegen stereo zijn…je gaat ook vast vertellen dat mono mooier is omdat het geluid gewoon recht van voren komt.
  Ik kan zeggen dat bij dts of 5.1 de film niet wordt gekeken maar beleeft, en dat vinden een heleboel mensen met mij. Door surround sound krijg je het gevoel dat je je in dezelfde ruimte bevind als bijvoorbeeld het orkest of de band, dat geld ook voor film.
  Dus langleve Dts of 5.1

  Bijdrager
  Hajo Telding
  ”Petje”

  … Ik kan zeggen dat bij dts of 5.1 de film niet wordt gekeken maar beleeft, en dat vinden een heleboel mensen met mij. Door surround sound krijg je het gevoel dat je je in dezelfde ruimte bevind als bijvoorbeeld het orkest of de band, dat geld ook voor film.
  Dus langleve Dts of 5.1

  … of 6.1 of 7.1…. :D

  Bijdrager
  Giele

  een game spelen of film of serie kijken met DTS of DD is altijd een leuke ervaring…
  En in het donker ‘snachts, zonde riemand te storen, met je hoofdtelefoon aan is echt de moeite waard om eens te proberen…

  Top hoofdtelefoon!

  Bijdrager
  s_k

  Het kan, 5.1 uit een hoofdtelefoon. Natuurlijk is dat geen gewone hoofdtelefoon.
  Sennheiser had dit systeem al eens met de Sennheiser Lucas

  Nog even een vervelende opmerking van mij, maar dat is iets dat ik zó vaak lees…
  [offtopic mierenneuker]

  Nu wil ik Films (DVDs en High Definition videobestanden) en games in ECHT dolby horen

  [size=9:4b2ba4221c]Dolby is een ruisonderdrukkingssyteem uit België. Werd (en wordt) toegepast op cassettedecks. Het begon met Dolby, toen dolby b, dolby C, Dolby S en uiteindelijk HX pro (headroom extension, uitgevonden door B&O, zorgt ervoor dat cassettes die met dolby zijn opgenomen beter uitwisselbaar zijn).
  Uiteindelijk is Dolby terziele gegaan omdat High-com en vooral DBX gewoon veel betere ruisonderdrukkingssystemen waren. Voor de niet-professionele markt is er gewoon digitaal geluid, waarbij je überhaupt geen last hebt van ruis.
  Dolby is zich toen gaan verdiepen in meerkanaals geluid (toen vaak nog bekend onder de naam ‘quadrophonie’). Het heeft de naam Dolby behouden, maar heeft niets meer met het originele systeem te maken. Als je het dus wil hebben over Dolby Surround, vergeet dan niet ‘surround’ erbij te zetten. Want alleen ‘dolby’ is iets heel anders
  [/offtopic mierenneuker][/size:4b2ba4221c]

  Bijdrager
  earnst jelke

  Aaanvulling:

  Er zijn ook Quaddro-versterkers gemaakt (ik heb er een!). Er werden door phillips speciale LP’s uitgegeven met vier sporen die dus een surround effect hadden. Is geen groot succes geworden.

  Bijdrager
  Giele
12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.