8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Q:
  Bijdrager
  iLarsNL

  4:3 naar 16:9 in FCE

  He iedereen, ik heb een filmpje gemaakt in FCE, met formaat 720×576 (4:3), nu vind ik een vierkant filmpje er niet zo mooi uit zien, en heb ik de easy setup ingesteld op HD, nu zijn de text en een plaatje wel gewoon in HD (volledig zonder zwarte randen), maar de video niet, hoe kan ik de video ook krijgen zonder zwarte randen?
  plaatje:

  alvast bedankt:)

  ps. het stretchen is geen probleem qua relatief formaat (ofzo iets), want hij moet zowel horizontaal en verticaal stretchen om het beeld te vullen

  Bijdrager
  Qmagic

  Je heb dus nu een HD project met SD video, om het SD 720×576 video op te blazen naar HD 1280×720 moet je bij Motion de Scale aanpassen.

  Bijdrager
  iLarsNL

  Super bedankt!

  Bijdrager
  iLarsNL

  hoe fade je eigenlijk in en uit? ik gebruik nu opacity, maar d’r moet toch wel wat anders zijn?

  Bijdrager
  1234

  opacity met keyfrmaes of gewoon een fade out effect uit de effectstab

  Bijdrager
  shanna61

  misschien crossdisolve? eventueel een crossdisolve naar slug, of matte.

  Bijdrager
  1234

  cross dissolve, die bedoelde ik… wat ik nog steeds niet begrijp is de slug, wat voegt die toe als je fade naar zwart (achtergrond)?

  Bijdrager
  shanna61

  Als je fade naar zwart zonder slug of matte erachter, fade het beeld weg en stopt bij de uitfade. Meestal is het mooier om dan nog een paar seconden zwart te hebben op het eind van de dvd. Anders kun je net zo goed geen fade gebruiken. Als je echter tussen 2 beelden naar zwart wilt faden kun je beter dip to color gebruiken.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.