8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Q:
  Bijdrager
  poelie

  4.3 en 16.9 achter elkaar afspelen Dvd Studio Pro

  Voor een project heb ik twee filmpjes. Het kon niet anders dan dat de eerste in 4.3 en de tweede in 16.9 is gefilmd. Het komt samen op een dvd en moet op een dvd-speler afspelen. Het punt is nu dat de filmpjes achter elkaar moeten afspelen, zonder terug te gaan naar het menu.

  Is er een optie om de eindactie van een filmpje in te stellen zodat na het eerste filmpje meteen het tweede wordt afgespeeld?

  Bijdrager
  klaasb

  Het 4:3 filmpje omzetten naar 16:9 en het 16:9 filmpje omzetten naar 4:3 is geen optie?

  Je zou ze dan misschien alle vier op de dvd kunnen zetten. Toch?

  Bijdrager
  poelie

  Nee, omdat het op een breedbeeld lcd wordt afgespeeld tijdens een evenement wil ik niet dat er kwaliteitsverlies ontstaat door het plaatsen van die balken. Mijn andere angst is dat de tv niet omschakeld naar breedbeeld als ik die balken gebruik en dat er dus vervorming ontstaat.

  Ik weet dat er in Adobe Encore een functie zit die kan aangeven wat er moet gebeuren nadat een filmpje is afgespeeld. Dan kun je gewoon een ander filmpje selecteren. Zit dat ook in DVD Studio Pro?

  Bijdrager
  ibobi

  Het beste is om het 4:3 filmpje om te zetten naar 16:9, dus er zwarte balken aan de zijkant te maken. Dat kan in FCP door je 4:3 filmpje in een 16:9 sequence te zetten, of dat te doen in een ander programma bijvoorbeeld in MPEG Streamclip. Op deze manier heb je dus twee filmpjes in het 16:9 formaat.

  Bijdrager
  poelie

  Inmiddels heb ik de oplossing min of meer bij toeval gevonden. Er is de optie ‘end jump’ en die geeft aan wat er gebeurt na het afspelen van een track. Nu heb ik dus de tweede track geselecteerd, die in 16.9 als end jump en speelt de dvd dus na het 4.3 filmpje het 16.9 filmpje af.

  Bijdrager
  ibobi

  Zo kan het inderdaad ook.
  Nog een tip: Was je van pan om het uiteindelijk via een DVD speler op een TV af te spelen? Sommige DVD spelers houden niet van formaatwisselingen waardoor je 16:9 of 4:3 er gek uit kan gaan zien (uitrekken of comprimeren).

  Bijdrager
  poelie

  Ja het was de bedoeling om het af te spelen op een tv (lcd) maar allemaal vrij profi dus goede dvd-spelers. Het is echter allemaal gelukt, alles speelde af en iedereen was tevreden. Lang leve de Apple.

  Bijdrager
  ibobi

  Leuk dat je even hebt laten weten dat alles goed gekomen is!

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.