5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  RW076

  4 aparte accounts omzetten naar een family account.

  Ik was gisteren bij een Apple Winkel (zal niet zeggen welke) en legde daar de volgende vraag voor.

  We hebben thuis 4 iCloud accounts, met 4x een €0,99 upgrade en los Apple Arcade en sinds kort een gratis jaar Apple+ (van de nieuwe Air).

  Ik krijg sinds de Air de melding dat mijn 50GB vol begint te raken (op mijn account dus, tevens hoofdaccount voor de family).

  Nu zag ik dat als ik de volgende stap zou nemen (200GB) ik deze kon delen met de family.
  Als groep hebben we dan nog steeds 200GB, maar ik zou het kunnen beheren (ik 100 rest 25 bijvoorbeeld).

  Nu kon niemand in de store mij vertellen hoe ik dat moest doen zonder nieuwe accounts aan te maken voor de rest van het gezin. Lijkt me een beetje raar, je zou denken ik doe die upgrade naar 200Gb zeg de 50GB’s van de andere 3 op en verdeel de 100 zoals me goeddunkt.

  Zit ik er naast? (logica zegt van niet) Wie heeft dit al eens gedaan, en kan me verder helpen?

  Bijdrager
  Antwoordapparaat

  Ik heb dat al eens gedaan, al hadden de gezinsleden toen geen eigen iCloud abonnement (ze gebruikten de standaard ruimte) maar dat zou niet uit moeten maken. Als ze maar hun eigen AppleID hebben. Hoe werkt dat? Je nodigt ze gewoon uit, that’s it 😊. Daarna zeggen zij hun abonnement op en maken voortaan gebruik van de gedeelde ruimte. Als jullie al ‘Delen met gezin’ gebruiken hoef je dus alleen dat laatste te doen nadat jij bent overgestapt naar 200 GB.

   

  Het isΒ niet zo dat je quota of een verdeling kunt instellen per gezinslid, iedereen maakt gebruik van dezelfde gedeelde beschikbare ruimte. Je kunt wel zien hoeveel iedereen in gebruik heeft. Apple legt het allemaal keurig uit in de support documenten:

   

  https://support.apple.com/nl-nl/HT201060

   

  Als een gezinslid al betaalt voor zijn eigen iCloud-opslagabonnement, kan dit lid ervoor kiezen over te stappen op uw abonnement of om zijn eigen abonnement te houden en toch deel blijven uitmaken van het gezin. Wanneer dit gezinslid overstapt op het gedeelde gezinsabonnement, ontvangt hij een terugbetaling van de rest van zijn persoonlijke abonnement.

  https://support.apple.com/nl-nl/HT208147

  Bijdrager
  RW076

  Bijdrager
  Antwoordapparaat

  πŸ‰πŸ˜‹πŸ‘πŸ»

  Bijdrager
  RW076

  EI-tje. Man wat is dit fijn. Zelfs het teveel betaalde voor de persoonlijke accounts wordt automatisch gerestitueerd.
  Happy happy happy.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.