30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 47)
 • Q:
  Bijdrager
  ksx

  32 GB genoeg voor iphone 7 gebruik?

  is het verstandig te upgraden naar 128 GB…

  Bijdrager
  Shmoo

  Ja, nee, misschien.

  Bijdrager
  McPim

  Ja, nee, misschien.

  Daar heb je natuurlijk niks aan. Bij deze het juiste antwoord: Nee, 32 GB is niet genoeg, daar krijg je spijt van. Het is zeer verstandig om de 128 GB versie te nemen…

  Bijdrager
  ksx

  128 GB vanwege grotere data van live foto’s , 4k video, en Apps die misschien weer groter gaan worden in de toekomst?

  Bijdrager
  McPim

  Inderdaad. Maar vooral omdat je dat ding een paar jaar gaat gebruiken en er steeds meer op gaat zetten. Zelfs die 128 GB ga je vol krijgen, het duurt alleen langer.

  Bijdrager
  ksx

  ik heb nu een iphone 5 32GB waar ik nog 6 gb op over heb…

  gebruik nu ongeveer 10GB aan muziek 3,5GB apps 6GB foto’s 1,79 overig

  weet jij hoeveel IOS10 in beslag gaat nemen?

  Bijdrager
  McPim

  Dat zal niet veel meer zijn dan iOS 9 (minder dan 2GB). Er zijn zelfs berichten dat er na installatie van iOS 10 iets meer vrije ruimte is.

  Bijdrager
  ksx

  aangezien ik nu 6GB over heb vind ik het toch lastig 32GB of gelijk naar 128GB

  Bijdrager
  McPim

  Dan doe je het gewoon niet toch:wink:

  Inactief
  Anoniem

  Is er niets tussenin?

  Je kunt natuurlijk altijd afentoe je iPhone syncen en daarna een hoop foto’s er af halen.

  Verwacht je nu opeens vier keer zoveel foto’s te maken?

  Bijdrager
  McPim

  Nooit van plan TomTom of andere navigatie-apps te gebruiken? CityMaps? Je steeds groter wordende WhatsApp backup? Je muziek collectie groeit niet meer? Spotify offline bestanden? 4K video ga je alleen af en toe voor de gein doen? Ik vind het verkeerde zuinigheid bij een apparaat met zoveel mogelijkheden maar ieder z’n mening uiteraard.

  Bijdrager
  madcat

  Jij bent natuurlijk de enige die dit kan beantwoorden.

  Zelf ben ik ooit ingestapt met de iPhone 3GS 32GB, omdat ik dat toen nodig had en 32GB was altijd het magische getal voor mij.
  De 4s en 5s daarna hebben ook 32GB gehad en was meer dan genoeg, voor de 6s bestond 32GB niet meer en heb ik de 64GB genomen.
  En persoonlijk kan niet niet meer echt terug en zal voor de 7s ook 128GB moeten nemen zeker aangezien de fotos en applicaties steeds groter worden

  Maar de grote van de iPhone is een beetje hetzelfde als de ruimte op zolder thuis, hoe groot het ook is, je zal het altijd vol krijgen.
  Als je graag 100 euro wilt besparen is het een makkelijke manier om gewoon wat minder muziek fotos of apps mee te nemen.

  Bijdrager
  KarelWillem

  Ik heb deze week nog een dik uur 4K gedraaid met mijn telefoon, en vandaag zal ik ongeveer 90 mn. doen.

  Dat ga je niet trekken binnen je 32 GB.

  Maar als je alleen af en toe een fotootje neemt, je muziek voornamelijk online afspeelt, en je navigatie is Google Maps, dan gaat dat prima met 32 GB. Houdt er wel rekening mee dat je geen enkele uitbreiding kunt doen. Misschien is straks 32 GB wél ietwat weinig?

  Bijdrager
  Melle

  De laagste versie van de iPhone is enkel voor mensen die die telefoon eigenlijk maar op minimaal gebruiken… En waarvan ze weten dat die voor veel anderen snel tegen zijn max capaciteit zal aanlopen en daarom sneller outdated zal zijn.

  Alleen al voor doorverkoopwaarde en het milieu zou je altijd minstens de tweede optie moeten nemen…

  En ik vraag mij altijd af – als Apple dan die 16gb phones nu massaal zou binnenkrijgen, kunnen ze daar niet voor een paar tientjes 65GB inzetten en als refurbished vorig topmodel terug verkopen?

  Moet goudmijntje zijn

  Bijdrager
  steveb

  @melle, daar ben ik het niet mee akkoord
  ik heb de 6S met 16gb en heb nog ruim overschot

  dat is afhankelijk van verschillende factoren
  1. iPhone gebruik.
  a. heeft u veel grote apps?
  b. maakt u veel foto ‘s
  c. zet u veel muziek op u iPhone? of gebruikt u streaming?

  2. heeft u een mac?
  dan kan u binnenkort gebruik maken van nieuwe trucks in de combinatie osx en iOS. optimaal gebruik van opslag. zo zorgt iCloud ervoor dat weinig gebruikte bestanden verplaatst worden van u iPhone naar u mac. Let wel. dit zal pas zo zijn wanneer u upgrade naar de nieuwe osx. dat is waarschijnlijk ten vroegste voor eind september

  Bijdrager
  McPim

  zo zorgt iCloud ervoor dat weinig gebruikte bestanden verplaatst worden van u iPhone naar u mac

  Dat klopt niet helemaal, ‘Optimized Storage’ is inderdaad een nieuwe macOS Sierra feature. Maar er worden geen bestanden verplaatst van iPhone naar Mac. Het is wel zo dat iOS 9 al ‘Optimize iPhone Storage’ heeft voor foto’s die hiermee naar iCloud verplaatst worden. En in iOS 10 gaat dit ook voor iTunes muziek werken. Dat helpt dus allemaal wel iets om je opslag behoefte wat te verminderen maar heeft uiteraard ook nadelen. Geen internet en tóch net dat ene nummer willen horen of die ene foto willen zien? Jammerr..

  Bijdrager
  Melle

  @steveB – dan ben jij voor mij echt wel een light gebruiker!
  Want ik zeg niet dat 16GB niet genoeg kan zijn, maar een juiste visie zou ik vinden – een minimum toepassen wast past voor minstens 50% van de mensen en nu kiest Apple uiteraard voor een minimum dat telkens maar voor max. 10% 15% van de mensen tijdens hun eerste twee jaar geen probleem vormt, zelf mijn opa liep na een goed jaar tegen zijn 16GB limiet aan…

  Bijdrager
  Niels

  Misschien handig om dingen een beetje in perspectief te nemen:

  Voor 110 euro extra heb je 4X zoveel geheugen. Uitgaande van twee jaar gebruik, kost dit je dan 4,58 euro per maand. Niet echt heel veel geld dus. Ik zie echter dat je huidige toestel een iPhone 5 is; dan kun je dus ook uitgaan van 4 jaar gebruik en kost de extra 96Gb ruimte je dus 2,29 euro per maand.

  Kortom, voor heel weinig geld per maand bespaar je jezelf de onzekerheid en mogelijke onhandigheid van te weinig geheugen. Want van één ding kun je op aan: alles op je iPhone (apps, muziek, foto’s, video’s, etc.) gaat steeds meer ruimte innemen.

  Bijdrager
  ksx

  @NielsDam

  hen inmiddels wat research gedaan.
  ik las dat het 4k film met je iphone 7 ook al veel opslag in beslag neemt.

  40 min video in 4K kost je 16 GB aan geheugen. Ik neem aan dat als je in dat formaat kan filmen je niet je telefoon op een lagere resolutie gaat zetten:)

  voor foto’s in RAW las ik dat het MB per foto tussen 20 t/m 30 MB ligt.

  Bijdrager
  Shmoo
  keesx op 10 september 2016

  ik heb nu een iphone 5 32GB waar ik nog 6 gb op over heb…

  gebruik nu ongeveer 10GB aan muziek 3,5GB apps 6GB foto’s 1,79 overig

  weet jij hoeveel IOS10 in beslag gaat nemen?

  Volgens mij was het al allemaal duidelijk toen je iets meer aanvullende informatie verschafte, bij je tweede reactie.

  6GB (vrije ruimte) groei over de komende twee a drie jaar is gewoon te weinig. Kijk alleen al eens naar het verschil in specs. iPhone 5 heeft geen Live Photos optie en een ruk camera. Nu koop je mogelijk een iPhone 7 met een 26 keer betere camera waardoor elke foto/screenshot die je neemt meteen bijna dubbel zo groot zal zijn. Het scherm is ook nog eens groter, elk filmpje dat je maakt is meteen veel zwaarder (4K/Full HD shit) en dan hebben we het niet niet over de Live Photos knoei want natuurlijk heel erg hip is maar ook veel geheugen inneemt.

  Kortom. 128GB is jouw telefoon of je moet al eens gaan huishouden in de manier waarop je een telefoon gebruikt, maar meestal willen mensen dat niet want verandering is slecht.

  Bijdrager
  bassbug

  Hoe lang wordt een iPhone gemiddeld gebruikt?
  Meestal niet langer dan 2-3 jaar denk ik zo maar?

  Waarom zou je een iPhone kopen met het idee ‘ooit wil ik een professionele 4K film mee schieten’ etc.?…
  Koop wat je voor NU wilt gebruiken en geniet ervan. Voor ‘extreme’ zaken koop dan een DSLR of zo. Altijd beter dan een telefoon.

  Bijdrager
  Wauters

  Ja, genoeg

  Bijdrager
  McPim

  Zo zie je maar @keesx, iedereen heeft een andere mening. Er is geen waarheid, je kunt het alleen zelf beslissen.

  Bijdrager
  iKweethetbeter
  Melle op 10 september 2016

  De laagste versie van de iPhone is enkel voor mensen die die telefoon eigenlijk maar op minimaal gebruiken…

  Voor de oude 8GB modellen heb je gelijk, maar voor de nieuwe 32GB modellen is het pure onzin!

  Melle op 10 september 2016

  En ik vraag mij altijd af – als Apple dan die 16gb phones nu massaal zou binnenkrijgen, kunnen ze daar niet voor een paar tientjes 65GB inzetten en als refurbished vorig topmodel terug verkopen?

  Moet goudmijntje zijn

  Dat geeft die dingen nog een zinvol tweede leven!

  Bijdrager
  Melle

  We zitten nu in het begin van een nieuwe periode, en lijkt 32 wel een ruim minimum, maar geloof me – binnen 3 jaar – staan de fora vol over mensen die het schrijnend vind dat Apple de 32 GB ondergrens aanhoudt…

  Maar 32 is nu natuurlijk niet dramatisch natuurlijk, daar heb je gelijk in…

  Anderzijds kreeg ik gisteren een TomTom update binnen hand de kaart van nog maar enkel West-Europa van 4,5 GB en heb ik op een feestje zaterdag avond paar GB film opgenomen en ik heb “maar” een iPhone. 5se…
  Het gaat wel snel tegenwoordig… Ik vond het alvast doodjammer dat ik geen 128GB of zelf 256GB kon kopen… Ik zou heel graag mijn volledige muziekbib van 70GB altijd bijhebben en eigenlijk ook al mijn foto’s.

  Nu beperk ik mij tot 15GB muziek en enkel foto’s vanaf begin 2015…

  Bijdrager
  quidam

  Ik kan enkel spreken voor mezelf, maar ik vind 16GB voldoende voor mijn 3 maand oude iPhone 5SE. Voor muziek bedien ik mij van mijn iPods en voor foto’s heb ik de MBP. Daar bovenop kan ik ook nog beroep doen op een iPad. Dus opslag te over!

  Bijdrager
  KarelWillem

  iPhone SE

  Die 5 mag weg.

  Ja, als je dagelijks een iPhone, een iPod en een MacBook Pro meesleept, heb je aan 16 GB op je iPhone genoeg.:) En voor foto’s maken heb je natuurlijk nog een camera bij je, en voor films een echte ‘handycam’. En je navigeert nog met die TomTom Go in de auto.

  Maar de gemiddelde gebruiker zal toch vaak alleen met een iPhone op pad zijn. En dan ga je met een paar goede foto’s of films maken al lekker hard met je opslag op die iPhone waar ook je muziek op staat.

  Bijdrager
  KarelWillem

  [sarcasm-mode]
  Ja, uiteraard. Ik film en fotografeer alles ook direct de cloud in.
  En gelukkig is dat data-verbruik in de EU ook prima geregeld nu.
  [/sarcasm-mode]

  Bijdrager
  KarelWillem

  Lekker abonnementje heb je dan, dat je dat over de hele wereld zo kan doen.*

  Ik leef toch echt vol in 2016, met een bovengemiddeld 10 GB data-abonnement.
  Maar daar kom ik niet heel ver mee, als ik zou werken zoals jij hierboven omschrijft.


  * Ja, en ik heb ook wel eens gehoord van dat hypermoderne WiFi.:)
  En daar zit je dan in je hotelkamer met 0,5 MB/ps je 26 GB films (die überhaupt al niet op je telefoon passen) te uploaden.

  Bijdrager
  KarelWillem

  Sommige mensen reizen wel eens ergens naar toe. :)

  Weekendje Duits Kampioenschap in dit geval.

  Zo’n filmpje ga je niet mobiel of via traag WiFi online gooien kan ik je zeggen.

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 47)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.