5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  Marven

  30 fps branden in dvd studio pro

  Beste lezers,
  Voor een vriendin zou ik even snel een bewerking in After effects maken van wat materiaal dat zij had gefilmd. Alleen kwam ik er achter dat zij het niet alleen op een fotocamera had gefilmd, maar ook nog in NTSC(!!!). Dat is dus 2x een probleem dacht ik. De kwaliteit van de fotocamera was voor haar geen probleem, maar nu ik het uiteindelijk wil branden werd het wel een probleem om het goed op dvd te krijgen. Het materiaal was qua kwaliteit nog hetzelfde nadat ik er een Qtime van had gemaakt, maar bij het omzetten in Dvdstudiopro, naar een video ts, ging het schokken en viel het geluid steeds weg. Ook nadat ik het met software had omgezet naar pal. Niet aan te raden als ik de berichten hier lees. Wat is wel een oplossing om het leesbaar op een dvd te krijgen. Moet ik het maar als NTSC-dvd branden? Of is er een andere handigheid. En hoe komt het eigenlijk dat het materiaal dat je omzet naar 25 fps leesbaar blijft in Qtime, maar niet in de dvd player als je een dvd hebt ‘gebouwd’?

  Bijdrager
  Liam

  DVDsp/Preferences/Encoding.. en dat bij voorkeur voordat je een project begint.
  Als je alles goed instelt en je footage is echt NTSC dan toast DVDsp netjes een NTSC-dvd.

  De dvd-player moet natuurlijk wel NTSC kunnen weergeven, net als de tv.

  Bijdrager
  Marven

  Bedankt Liam. Maar ik ben eigenlijk bang dat het probleem dan niet meer bij het branden ligt maar bij het afspelen. Als ik het toch omzet naar 25 fps, zonder naar de kwaliteit te kijken, dan krijg ik ook problemen na het ‘bouwen’ van een dvd in studiopro. Hoe komt dit eigenlijk? Het vreemde is dat hij het in de simulator van DVDsp en in een qt wel goed doet.

  Ik heb het dan omgezet in mpeg streamclip en werk met dvdsp 3.

  bvd

  Bijdrager
  Djmichel

  NTSC is 29,97 fps en PAL is 25 fps. Dat is 1 probleem. De tweede is dat NTSC minder beeld lijnen heeft als PAL. NTSC is 720 bij 480 en PAL is 720bij 576 De meeste DVD speler kunnen NTSC gewoon aan. Alleen als je geen scart aansluiting heb maar een tulip aansluiting word het lastig want dan krijg je alleen zw/w beeld.

  Voor de rest denk ik dat het moeilijk gaat worden om het werkend te krijgen. Ik heb laats uren gespendeerd bij iemand om een project goed te krijgen. Ze had PAL footage gemonteerd in een NTSC setting. Dat kon op geen enkele manier terug gedraaid worden. Zelfs de cut’s kopieeren werkte niet omdat ze een andere framerate hadden en de clips zowat uit elkaar vielen. Ik heb toen echt de grote trukendoos open getrokken maar niets hielp. Ook niet in compressor bestanden terug zetten. Ik heb haar het advies gegeven om het maar overnieuw te doen en dan goed…

  Ik hoop dat je iets aan de info hebt. Succes!

  groetjes
  Michel

  Bijdrager
  Marven

  Dank voor je reactie Djmichel. Ik heb het uiteindelijk toch maar in Qtime aangeleverd. Dan moet het toch maar op de computer worden vertoond. Omdat het met een fotocamera was geschoten was het toch al niet goed. Wat is dat NTSC achterhaald hé? Niet gek dat die Amerikanen zo bezig zijn met hd(v).

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.