17 berichten aan het bekijken - 1 tot 17 (van in totaal 17)
 • Q:
  Bijdrager
  Ni3l55

  2de hands Logic board, waar op letten?

  Hallo OMT,

  Sinds een paar weken werkt mijn Mac niet meer, dit komt door het kapotte Logic board.
  De reparatie kost €600.
  Mijn vader wil best wel helpen om dit te betalen, maar dat zal waarschijnlijk pas in mei kunnen.

  Ik probeer te zoeken naar een 2de hands Logic board, dat scheelt in prijs soms wel €200.

  Maar wat precies is het verschil tussen een nieuw Logic board of een 2de hands Logic board?
  Snelheid van Mac?//lagere specs? etc.

  Bijdrager
  verwijderd-profiel

  Je logic board is kapot, je CPU niet neem ik aan?
  Als je dan hetzelfde Logic Board neemt kan je deze CPU er gewoon weer inzetten (als het hetzelfde type LB is, anders zou die een andere socket (“CPU-houder”) kunnen hebben waardoor die niet zou passen.
  Als je hetzelfde type LB hebt zou je RAM ook moeten werken op dezelfde kloksnelheid.

  Als je een 2e hands koopt weet je niks zeker over de werking en heb je geen garantie, dat is denk ik het grootste verschil.

  Bijdrager
  Brombeer

  Zoek het onderdeelnummer op en google dat. Dan vind je wel een aanbieder. Doe het wel zittend.

  Bijdrager
  Ni3l55

  Op welke specs moet ik zoeken voor het zelfde Logic Board type?:

  MacBook Pro 13″ (early 2011)
  Model type: MacBook Pro 8,1
  Model nummer: MC724xx/A
  Configuatie: 13.3 “/ 2,3 i5/2x2GB/320-5400

  RAM is nu 2X4GB en HDD is nu 500-5400

  Bijdrager
  Yggdrasil

  Je moet letten op het modelnummer van je MacBook Pro. Via iFixit vind je handige links en als je op eBay.com je modelnummer intikt, gevolgd door ‘logic board’ krijg je ook tal van opties. In jouw MacBook Pro passen ook logic boards van 2009/2010 maar dan zit je natuurlijk met verouderde hardware. Je kunt tot late 2011 moederborden installeren. Je kunt zelfs ‘upgraden’ door er een logic board in te stoppen met een i7 processor. Alleen betaal je je dan wel blauw. Ik heb het voor de gein even bekeken en dan betaal je 650 – 850 dollar.

  Bijdrager
  verwijderd-profiel

  Wat is er precies kapot aan dan?

  Bijdrager
  Ni3l55

  MagSafe/Netvoer gedeelte van het Logic board is kapot.

  Bijdrager
  verwijderd-profiel

  Niet zelf te repareren? Als dat Logic Board toch weggegooid wordt (of als Apple hem houdt/je er verder niks mee kunt) heb je niks te verliezen. Toch?:D

  Bijdrager
  Ni3l55

  Ik heb dit gevonden op Marktplaats:
  http://m.marktplaats.nl/a/computers-en-software/apple-onderdelen-en-toebehoren/m635223491-macbook-pro-logic-board-i5-2-5ghz-13-inch-a1278.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

  Dit model Logic Board zou in mijn Mac kunnen en dat alles verder werkt?
  Als ik dus genoeg geld heb, mijn ouders het goed vinden kan ik waarschijnlijk binnen een maand of 2 een bod plaatsen op deze advertentie (als het Logic board nog te koop is)

  En waar zou ik, als ik het Logic board heb kunnen plaatsen?
  Ik wil graag dat iemand anders die hier gespecialiseerd hier in is het er in kan plaatsen.

  Bijdrager
  verwijderd-profiel

  Weet je al wat er kapot is?

  Bijdrager
  Brombeer
  JeroenJK op 30 januari 2013

  Weet je al wat er kapot is?

  Jouw leesvermogen
  Voor dat geld mag die Jonamac het er wel in zetten ook. Maar je gaat er volgens de mactracker wel 10% in rekenkracht op vooruit.
  Ik ben alleen bang voor je dat over twee maanden dat bordje weg is. Kun je hem nog beter even goed verzekeren. Een opkoper zal je voor de rest van de hardware niet veel meer geven, maar het is beter dan helemaal niets.

  Maar het blijft godgeklaagd dat ze bij Apple voor de reparatie van een apparaat van €1150,- dat binnen twee jaar wat heeft €600,- durven vragen. Weet je meteen waar dat jacht van betaald is.

  Bijdrager
  Ni3l55

  Mijn vader gaat nog bellen voor de 600 euro.

  Toen ik dus 2 weken geleden mijn Mac naar de iCentre in Leidschendam bracht zei een medewerker dat het Magsafe/netvoer gedeelte van het Logic board kapot is, wat ik al zei.
  Ze zei ook dat de reperatie ongeveer 2/300 euro kost, mijn vader wilde voor deze keer dit wel betalen.
  Toen mijn Mac verstuurd werd naar zo’n Authorised reperatie center moesten eerst de onderzoekskosten worden betaald, 80 euro.
  Een paar dagen daarna kreeg ik het slechte nieuws, het Logic board is kapot totaal bedrag 600 euro.
  Mijn vader laat mijn Mac binnen een paar dagen weer terug sturen, wanneer ik genoeg geld heb en m’n vader ook meebetaalt duurt dat nog ongeveer 4 maanden.

  Ik ben van plan om wat te verkopen op marktplaats, een camera, mijn oude 2X2 RAM en wat spellen+ mijn geld wat ik nu heb, heb ik 200 euro mijn vader wil dus wel wat betalen en dan nog hopen dat dit Logic board nog te koop is wanneer ik het geld heb.

  Maar ik weet niet of dit Logic board wel gaat werken het is namelijk een model uit mid 2012 en heeft dus ook geen Magafe (1) meer maar 2 of was dat nog niet bij een mid 2012 model?
  Ik heb ook mijn Mac geüpdatet met nieuw RAM 2×4 GB, dit RAM is geschikt voor een 1333MHz model en de specificaties bij het mid 2012 model is 1600MHZ. Zou het RAM dat ik nu heb ook in het 2012 model passen?
  En als dit niet kan moet ik maar mijn RAM terug sturen naar Mailamac.nl misschien kan ik het ook ruilen voor nieuw RAM.
  De 2 Mac hebben wel het zelfde model nummer:A1278.

  Als het Logic board geschikt is voor mijn Mac, moet ik maar de adverteerder een mailtje sturen hoe het Logic board nog werkt en dus eventueel langskomen om te kijken of het geen val of zo iets is.

  Bijdrager
  verwijderd-profiel

  Ohja je had al gezegd wat er kapot is…

  Ik zou toch zelf wat proberen. (Wel voorzichtig natuurlijk!)

  Bijdrager
  Brombeer

  Nog niet eens aan gedacht dat dat oude geheugen niet op dat nieuwe bord gaat werken. Over het algemeen zou sneller RAM wel op een langzamer bord moeten werken, maar andersom zoals hier het geval is in elk geval niet. Bovendien is het het eigenwijze Apple.
  Dat komt er dan ook nog eens bij, los van het feit of het fysiek past.
  Ik weet niet of je dat RAM van mail-a-mac net hebt besteld of al een tijd terug, maar als je gebruikte spullen kunt terugsturen kun je ook al je oude versleten kleren weer terugbrengen naar de winkel of -een beter idee- die hele ellendige laptop terug naar de verkoper.

  Verder zit ik te denken aan allerlei kabeltjes en connectortjes die -want onder de motorkap- ook wel eens veranderd kunnen zijn. Ik heb van die nieuwe jaargangen helaas geen Service manuals/Service sources om het inwendige te kunnen vergelijken. Maar wellicht dat je uit een sloopreportage van Kodawarisan of reparatie/upgradehandleiding van iFixit wijzer wordt.

  Bottom line: laat door een ASP een nieuw bord erin zetten en als dat te duur wordt scharrel je beter een andere machine op. Ik sta er zelf verbaasd van wat sommige lui nog voor een kapotte machine durven vragen, een vooral dat anderen dat er nog voor willen geven.
  Je bent nu bezig met allerlei wanhoopspogingen die door gebrek aan geld en vooral aan kennis van net die specifieke spullen wel eens een hele dure grap kunnen worden die niet werkt.

  Bijdrager
  Ni3l55

  Bedankt voor de uitleg, Brombeer:)
  Helaas is de advertentie weg op Marktplaats en wat jij al zei moet ik ook rekening houden met o.a. het RAM.
  Ik denk dat ik toch gewoon tot april/mei wacht, me vader gaat nog bellen.

  600 euro is zeker veel, ik kan van deze prijs ook een 2de hands Mac kopen of een krachtige PC, maar een 2de hands Mac van 600 euro is toch wel ouden heeft lage specs. Ik ben zo iemand die graag het nieuwste wil en goede specs.
  Ik wil echt niet terug naar een PC omdat ik gewoon Mac OS X heel prettig vind en ik ga dit echt niet op een Hacintosh-PC zetten.

  Bijdrager
  ArthurM.

  Is het niet een idee om alle onderdelen te verkopen die nog werken en je topcase ook te verkopen? Misschien heb je dan geld genoeg voor een nieuwe Mac of voor een ex-demo model? Je kan ook naar een tweedehands MBP kijken uit 2010 met een i5 of i7.

  Bijdrager
  Ni3l55

  Nee, daar ga ik echt niet aan beginnen.

  Ik ga gewoon tot mei wachten en als het eerder kan is het nog mooier om de reparatie te betalen en ik ben dus niet van plan om iets te kopen buiten om wat de Authorised reparatie center te bieden heeft.

  Ik zit nu in 3 Atheneum en nu komt dat laatste (belangrijke) half jaar zodat ik wel gewoon naar 4 Atheneum kan, ik kan dus mijn moeders laptop soms voor gebruiken om een opdracht te maken in Word etc.

17 berichten aan het bekijken - 1 tot 17 (van in totaal 17)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.