18 berichten aan het bekijken - 1 tot 18 (van in totaal 18)
 • Q:
  Bijdrager
  jesper211232

  27'' iMac of 21,5''iMac+ iPad 2

  Over een paar maanden krijg ik een iMac 21,5

  Maar ik kan nu kiezen, of ik een 21,5’+ iPad 2 neem of een 27′, dan moet ik bij allebei wel een gedeelte meebetalen….
  Ik weet al genoeg over de iMac zelf.
  Maar nu is de vraag, zal ik een 21,5”+iPad 2 of een 27” Imac nemen.

  Mijn ouders zeggen dat als ik een Ipad erbij neem, dat ik die niet vaak zal gaan gebruiken…., en meer achter de iMac ga.
  Ik zit nu namelijk ook al bijna de hele dag op de PC, dus wat heeft een iPad voor een meerwaarde?
  Dan is het handiger om te investeren in een betere iMac.

  Maar het lijkt me wel leuk/handig om met de iPad op de bank te zitten, en niet boven op me kamer.

  Ik heb de iPad ook niet nodig als een soort laptop, zodat ik hem mee kan school nemen enzo.

  Dus nu is de vraag:

  Dus is een iPad een meerwaarde, voor als je al een iMac hebt?
  Ik hoor vaak, dat een iMac 27” wel aan de grote kant is, en hoeveel afstand moet je ervan houden, zodat je alles in één ooblik kan zien, en niet dat je je nek moet gaan draaien om alles te lezen….?
  En waarom is een iPad met een 21,5” imac handiger dan een 27” imac of andersom?

  Alvast bedankt.

  Bijdrager
  iHam

  Ikzelf gebruik mijn iPad 2 gigantisch veel. Maar de iMac gebruik ik voornamelijk voor de zwaardere dingen en de dingen die ik niet kan. Zoals een project voor school in elkaar draaien en spelletjes die ik niet kan spelen op de iPad.

  Vind je de spelletjes op de iPad leuk en zal je hem gebruiken voor internetten, YouTube kijken en toch overal wil zitten. Dan is een iPad voor jou wel zo handig.

  Kan het je niks schelen waar je zit en mis je de spelletjes van de iPad niet? Dan kun je net zo goed voor een iMac 27″ gaan en sparen voor een iPad 3. Mocht je de iPad dan toch missen. De 27″ is zo een goede computer. Ik weet zeker dat de ander ook beslist geen troep is. Maar ik vind dat scherm heerlijk om achter te zitten en de kracht is verbluffend. Als ik kijk naar de gemiddelde game pc, dan denk ik vaak: mijn iMac kan dat 3 keer zo snel. En als ik thuis ben, blijkt dat ook het geval te zijn. Hoef praktisch nooit te wachten. Maar ik heb dan wel een i7.

  Verder blijft het jouw keuze.

  Bijdrager
  jesper211232

  Ik denk niet dat ik de iPad 2 ga missen, wat je niet hebt kan je niet missen.
  Ik denk dat ik de ipad gewoon gebruik voor internet en handige apps, zoals de OMT app, maar natuurlijk ook gewoon spelletjes.

  Hoe ver zit je van je imac van 27”?

  Bijdrager
  iHam

  Helaas ben ik geen maatstaaf. Mijn ogen zijn dusdanig slecht dat ik er zo een 25 cm vanaf zit. Normaal is dat zo een 40. Ik heb mijn iPad gekocht voor mijn slechte ogen. Mijn iPod was geen doen meer. Gelukkig is het scherm van de 4s die ik nu heb scherper, dus het is weer enigszins te doen.

  Maar zo een groot scherm is wel aan te raden. Ik kan super veel naast elkaar zetten. Een vriend van mij kan het ook niet bevatten hoe scherp mijn scherm is.

  Bijdrager
  Flesh

  Zou zelf voor een 27” iMac gaan en dan zelf eventueel doorsparen voor de iPad 3. Een iPad is zeker leuk, maar ik zou hem nooit kopen ten kosten van mijn ‘main computer’. Ik vind het wel meevallen hoe groot een 27” is overigens, je went er zo aan.

  Bijdrager
  iHam

  Natuurlijk wen je eraan, maar je weet gewoon dat het niet veel groter kan. En in het begin ziet de iMac er enorm uit. Maar niet dik, hij is erg dun.

  Bijdrager
  jesper211232

  Verder nog aan of opmerkingen, over waarom ik een 21,5” of een 27” zal nemen?

  Geblokkeerd
  HereIsTom

  Tja ik zie het toch niet als of of, maar als en en:wink:
  De keuze tussen een 21,5″ of een 27″ is lastig, maar ligt er een beetje aan wat je erop wilt gaan doen en hoe groot je bureau is waarop hij komt te staan.
  Ik heb zelf een iMac 27″ op een groot bureau en een iPad 2 en zou niet zonder één van beide kunnen.
  De iMac gebruik ik inderdaad voor het zwaardere werk zoals foto- en videoberwerking en de iPad 2 gebruik ik voor de allerdaagse dingen zoals mail, chatten, Internetten en spelletjes enz.
  Dus als je bureau niet zo groot is en de afstand tot je scherm niet zo groot is zou ik dan voor de 21,5″ gaan en de iPad 2, succes :thumbsup:

  Bijdrager
  computer space

  Ouders…..
  Ben het net zelf, maar een iMac geven aan een kind… dacht het niet.
  Asus EEEpc kan ie krijgen. Kan alles mee.

  Oh, en BTW, neem gewoon een MacBookAir.

  Bijdrager
  1984
  jesper211232 op 28 januari 2012

  Verder nog aan of opmerkingen, over waarom ik een 21,5\’\’ of een 27\’\’ zal nemen?

  Over een paar maanden schreef je toch, in dat geval zou ik de nieuwe iMac touch 23,6 kiezen.

  Bijdrager
  ramrod

  Is toch totaal niet zeker dat die IMac touch er zo snel komt en buiten dat lijkt het totaal niet handig om op een touch scherm te hebben op mn main pc , steeds met gestrekte armen werken ga je niet lang volhouden.

  Bijdrager
  jesper211232

  Mijn bureau is wel groot… zo’n 60cm diep ongeveer.

  Wat ik nu doe op de PC is:

  Photoshop CS5
  Sony Vegas Pro 10
  Internet
  Mail
  Adobe illustrator
  Minecraft
  Site’s maken

  Dat kan allemaal makkelijk op een 27”, en ook wel op een 21,5”.
  Ik vind een groot beeldscherm fijn werken, ik zit nu op een 24”, en het scherm van me broer is 15” en daar word ik helemaal gek op.
  Ik heb vaak meerdere programma’s open staan, dus het lijkt me handig om ze de naast elkaar te zetten.

  Verder heeft de 27” meer opslagcapaciteit, meer Ghz, en een betere grafische kaart, wat altijd beter is.
  Ik denk eerlijk gezegt dat ik de iPad niet ga ‘missen’, maar mischien krijg ik er wel spijt van, omdat: als ik op de bank zit beneden iets wil opzoeken op internet, dan kan ik lekker blijfen ziteen.

  Bijdrager
  Afroman

  Een iPad is iets heel anders dan een computer.

  Ik heb zelf ongeveer deze opstelling:

  Thuis voor het zwaardere werk.(Ik hang thuis nooit op de bank met mijn macbook of iPad). En ter plekke neem ik ook bijzonder vaak mijn Mac mee.

  Mijn iPad gebruik ik voor school/scouting/afspraken waarbij je echt geen reet nodig hebt maar wel fijn wilt typen/dingen opzoeken en dergelijke. Is een hele andere manier van werken, maar is nog net zo efficiënt.

  Bijdrager
  CedricH

  Ik zou eens het formaat van die iMac’s op je bureau aanduiden, zo heb je al een veel beter idee van hoe groot die dingen zijn. Een 21.5″ iMac staat in de winkel nogal verloren naast zo’n enorme 27″ en lijkt dan bijna een speelgoedje maar is eigenlijk ook wel best groot als je hem thuis uitpakt. Ik heb zelf een 21.5″ en die is meer dan groot genoeg voor mij (soms zelfs iets te groot vind ik zelf) maar dat is iets persoonlijk.

  Zelf zou ik er ook een iPad bij nemen, wat je ook koopt. Dat overal internetten is echt een groot pluspunt en ik zit ook nog vaak op mijn bad of in de zetel met mijn MacBook.

  Bijdrager
  Flesh

  Sorry, maar ik ben juist na het lezen van zijn laatste bericht er van overtuigd dat hij juist voor een 27” zou moeten gaan. Designen en videobewerking: het scherm kan niet groot genoeg zijn. Enorm handig bij het maken van websites is om meerdere vensters naast elkaar te kunnen openen, bijvoorbeeld PhotoShop naast een bewerkingsprogramma en naast een web browser.

  Hij heeft nu al een 24”, als je dat al eenmaal gewend bent dan wil je toch niet een stap terug doen wat dat betreft? Lijkt mij hoor tenminste. Niet te vergeten dat de 27” inderdaad ook nog eens beter is en niet alleen het scherm een voordeel is.

  Ik heb meerdere vrienden/kennissen die een iPad hebben, wat mij opvalt is dat degene die veel achter de computer zitten weinig er mee doen, en degene die daar juist niet zoveel mee doen, er wel veel mee doen. Maar goed, het zal ook bij velen andersom zijn.

  Bijdrager
  jesper211232

  @cedricH
  Ik denk ook dat de imac 27” erg groot is.
  maar dat heeft denk ik alleen maar voordelen, tenzij je niet het hele beeld in één keer kan zien, en dat je je de heletijd je nek moet draaien….

  Onze TV leek in de winkel ook niet zo heel groot, maar toen we hem uitpakte was hij een stuk groter, hoe kan dat nou… (gelukkig hebben we wel een grote woonkamer).

  @Flesh
  Ik denk dat een groot scherm, handiger is, want van een groot beeldscherm 24” naar een 21,5”’lijkt me niet fijn, maar als ik in de winkel sta dan vind ik de 21,5” ook weer niet zo klein, eigenlijk heb ik het gevoel dat hij dan even groot is.

  En dat de harde schijf groter is, en de grafische kaart ook beter is ook wel fijn.
  Ik was namelijk van plan om bij de 21,5” een externe harde schijf te kopen van 500gb, maar dat is dan niet nodig (scheelt ook weer 80,-).

  Ik denk ook niet dat ik vaak achter de iPad ga zitten als ik op de imac zit, ik denk dat ik beter kan investeren in een betere imac, omdat ik die vaak ga gebruiken.
  Maar ik weet het natuurlijk, nooit zeker dat moet je eerst ervaren:sarcastic:

  Bijdrager
  Flesh

  Als je kiest voor de 21.5” kan je later altijd spijt krijgen als blijkt dat je toch niet zoveel op de iPad zit. Als je kiest voor de 27” en je zou toch wel graag op de bank willen internetten, kan je altijd nog sparen voor een iPad. Dat is natuurlijk ook belangrijk dat je je dat realiseert.

  Bijdrager
  jesper211232

  Jah ik denk dat ik niet zo vaak op de ipad ga, en dat ik een 27’neem.
  en sparen. voor ipad gaat makkelijker, dan je 21,5” verkopen en een nieuwe 27” kopen….

18 berichten aan het bekijken - 1 tot 18 (van in totaal 18)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.