9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Q:
  Bijdrager
  appleimacg5

  27" imac HD "gerommel" case loopt bij applecare

  Eerder bericht over gerommel van de HD van mijn imac 27 inch van 2 maanden oud. http://www.onemorething.nl/community/topic/imac-27-inch-luide-hd/page/3

  Ik heb toen een nieuwe gekregen maar helaas bij de volgende precies hetzelfde. Dacht ik moet er maar aan wennen maar lukt niet en wordt bovendien erger. Het is gerommel alsof je hongerige maag hebt.
  Any way stoute schoenen aangetrokken en applecare gebeld. Zij gaven snel aan dat het probleem bekend is bij de 27 inch modellen met seagate schijf. Ik kon kiezen:

  -afwachten aangezien ze er intern mee bezig zijn om te onderzoeken hoe groot het probleem is en of het wellicht te verhelpen is met een software update.
  -naar icentre terug gaan en een andere HD laten monteren. Alleen dan monteren ze de Wester Digital en volgens de senior adviseur bij applecare komt er dan een tragere HD in die minder presteert dan de die in heb aangezien ik een quadcore i5 heb en deze heeft een snellere schijf? Wist ik niet maar hij klonk alsof hij er echt verstand van had.

  Mijn 3e optie komt van mezelf en is voor een paar tientjes zelf een HD kopen. Wie heeft er een goede tip voor een in te bouwen HD van 1 TB? Of 1,5 TB?

  thnks.

  Moderator
  Poezenbeest
  Bijdrager
  scarface32sa

  dezelfde probleem heb ik.2 maand oude iMac en dezelfde geluid.ik ga vandaag naar apple centre en vragen over mogelijkheden.

  Bijdrager
  iMister

  Ik sta op het punt om precies zo’ model te kopen. Als ik dit zo lees, stemt me dat niet gerust…Komt dit probleem vaker voor?

  Bijdrager
  Moriarty

  Zelf niet gaan prutsen met die machine…

  Ten eerste komt je garantie in gevaar en ten tweede heb je speciale sensor kabels nodig en firmware op de schijf, anders gaat je iMac op volle toeren blazen na het installeren van een andere disk.

  Inactief
  Anoniem

  Ik denk dat ’t geluid gewoon bij de machine hoort. Ik heb ‘r ook is een postje aan gewaagd, maar ik denk dat je je er gewoon bij neer moet leggen. Zet gewoon een muziekje aan en je hoort ’t niet meer..

  Bijdrager
  Little Idiot

  Fijn een WD schijf erin laten zetten. Die zijn net zo snel (dat merk je echt niet) Seagates is mijn ervaring gaan altijd kapot! Vooral fijn na een jaar of zo met lekker veel data er op…

  Bijdrager
  binaries4me

  heb al de 27 inch vanaf de maand dat die uitkwam. Het is helaas niet anders maar een HDD maakt nou eenmaal geluid. Een gewone pc staat op de grond dus hoor je het minder snel, door dat je er verder van af zit. Nu zit je boven op je HDD te werken en ja dan hoor je het wel eens rommelen. Is niks ergs aan.

  Zelf ga ik er een SSD in plaatsen deze zijn een stuk sneller en maken helemaal geen geluid. Dus als je een andere HDD er inzet kijk dan ook even naar een SSD. succes

  Bijdrager
  iep

  Als je veel harde schijf werk hebt dan rommelt hij ook veel harder dus eigenlijk is dat op zich wel normaal. Als hij dat echter maanden lang niet heeft gedaan en dan zomaar ineens zo begint kan het duiden op een schijf die defect gaat maar ook op softwarematige problemen. Het is wel zo dat het gerommel ook van schijf tot schijf wisselt, de ene rommelt harder dan de andere. Een schijf die snel is rommelt harder dan eentje die langzaam is. Dat is ook het dilemma: snel maar lawaaierig of langzaam maar stil.

  Uit eigen ervaring heb ik ook liever Western Digital (WD). Ze zijn stiller dan Hitachi en Seagate (die overigens bekend staan als herrie schijven) maar zijn wel in staat om de snelheid te evenaren. Samsung schijven zijn ook lekker stil maar wel langzamer. Ik zou die WD erin laten zetten en het daar eens mee proberen. Als het om een gewone 3,5″ desktop harde schijf gaat zou je eens kunnen vragen of ze een WD Caviar Black hebben. Deze worden ook gebruikt in de Mac Pro en weet hele goede prestaties neer te zetten waarbij hij toch erg stil is. Zo’n beetje de beste koop die je momenteel kunt krijgen.

  @Little Idiot: als je backups hebt dan is het alleen irritant dat zo’n schijf stuk gaat.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.