7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  Cloudsurfer

  2,5″ HDD Case?

  Ik ben van plan rond Leopard een 120GB harde schijf in mijn MacBook te proppen… dan heb ik dus een 60GB harde schijf over. Die wil ik graag in een case stoppen om hem aan mijn iMac of AirPort Extreme te hangen, om hem te gebruiken als Time Machine of als opslagplaats voor films en muziek.

  Waar kan ik dit soort cases vinden? Bestaan ze überhaupt wel?

  Bijdrager
  TRML
  Bijdrager
  Mateusz

  Bij de lokale PC boer zijn deze te koop voor minder dan €20. Toen ik een 160GB in mijn MacBook heb gestopt had ik ook een 80GB over. Daar heb ik Equip case voor gekocht, heel simpel, erin drukken en hij doet het. Wordt enkel gevoed door de USB aansluiting dus ook handig om mee te nemen. Werkt net als iedere andere harde schijf dus je kan het prima gebruiken voor opslag van films en dergelijke.

  Bijdrager
  Koalabeer

  De mijne is van Acomdata en kostte €17,95 bij Computerland.

  Bijdrager
  Cloudsurfer

  Okee, bedankt! Ik weet genoeg :D

  Moderator
  unSOUND

  ’t is wel jammer dat die bijna altijd USB zijn, want die zijn echt veel trager dan de FireWire versie. Maar die zijn en zeldzaam, en duurder.

  Bijdrager
  bommels

  En toch kan ik je aanraden om even naar zo’n dure en zeldzame firewire kast te zoeken.

  Afhankelijk van je schijftype, usb kastje en usb aansluiting kan het nl. zo zijn dat het aanzwengelen van de schijf meer stroom kost dan de usb poort kan leveren. Helaas spreek ik uit ervaring:-( dat dan een firewire kastje de beste oplossing biedt. Ik heb zelf een icybox, die is redelijk goed te krijgen.

  grtz bart

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.