5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  Siri

  2,4 GHz netwerk werkt niet

  Dames en heren,

  Ik ben zo’n beetje ten einde raad. Mijn netwerk ziet er als volgt uit:
  Het signaal komt binnen via coax en gaat naar het Ziggo modem naar een Time Capsule. De Time Capsule regelt DHCP en op het Ziggo modem staat DHCP dus uit. Aan de Time Capsule hangt een AirPort Express die het draadloos netwerk verzorgt. Deze maakt een 2,4GHz en een 5GHz netwerk aan. Verder hangt er een switch en de kast van het alarmsysteem aan de TC.
  De kast van het alarmsysteem heeft een vast IP adres en poort 3001 staat daarvoor open.

  Opwerk over de Time Capsule heb laten lopen. Op een of andere gekke manier werkt nu alleen het 5GHz netwerk en ligt het 2,4GHz netwerk vrijwel altijd plat. Dat was ook toen ik het draadloze netwerk over de Time Capsule heb laten lopen. Het heeft niets met signaalsterkte te maken, want ik zit (letterlijk) naast de AirPort. Het netwerk werkt op een iPhone 4 en Samsung telefoon dus vrijwel niet.
  Kortom, op zowel de Time Capsule als de (gloednieuwe) AirPort Express werkt alleen het 5GHz netwerk.

  Wat doe ik verkeerd?

  Groeten,
  Koen

  Bijdrager
  tarun

  WiFi heeft naast een frequentie (2,4 of 5GHz) ook een kanaal. Als je buren van hetzelfde kanaal gebruik maken als jij dan stoor je elkaar. Dat maakt de verbinding slecht. Advies: ga na op welke kanaal jij en je buren zitten en zorg dat je wegblijft van je buren.

  Bijdrager
  R P

  Bellen naar Ziggo.

  “Storing” van andere netwerken zul je altijd hebben.. Maar daarom zou het nog niet, niet moeten werken.

  Misschien dat een simpele reset (op afstand door Ziggo) ook al een boel oplost:)

  Bijdrager
  Siri

  Is allemaal al gedaan. Sterker nog, het routergedeelte van de Ziggo doos staat compleet uitgeschakeld…

  Bijdrager
  fixar

  Jij doet waarschijnlijk niets verkeerd… Er zal waarschijnlijk een storingsbron zijn die de werking van jouw 2.4 netwerk hindert. Aan jou de taak om uit te zoeken of deze storingsbron een nabij wifi-netwerk van een ander is….. Dit kun je o.a doen met het programma Wifi Explorer (App Store, een paar euro) of andere apps zoals iStumbler. Zorg dat je jouw netwerk zo ver mogelijk van de sterkste concurrent af zet… dus zit de meest nabije buurman op kanaal 1, ga dan lekker op kanaal 6 of 11 zitten….

  Het kan ook zijn dat er andere bronnen zijn die hinder veroorzaken op de 2.4 Ghz frequentie. Deze zul je niet kunnen zien in bovenstaande Appjes, daar heb je een 2.4 GHz spectrum analyzer voor nodig (zoals de Wi-Pry )….Maar met logisch nadenken en rondkijken kun je ook een eind komen: ga na of er misschien Babyfoons, Dect telefoons, Garagedeur openers, beveiligingssystemen, magnetrons, et cetera zijn die jouw netwerk hinderen.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.