12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Q:
  Bijdrager
  syltheboy

  2.1 versterker voor iMac

  Hallo,

  Momenteel beschik ik al anderhalf jaar over een Logitech Z-4 (2.1 setje), maar ben hier toch niet tevreden over. Ik heb hem op m’n iMac aangesloten, maar de subwoofer geeft de hele lage tonen vaak wat rommelig weer. Ook over de 2 speakers ben ik niet tevreden, want de hele hoge tonen worden ook vaak wat rommelig weer gegeven.

  Ik weet ook niet of het aanschaffen van een duurder 2.1 setje (bijv. een Logitech Z-2300) de oplossing biedt. Ik heb namelijk ook nog 2 andere speakers (Technics SB-F40). Het gaat om deze:

  Ik weet dat er zat 2.0 versterkers zijn, maar of er ook 2.1 versterkers zijn is een tweede. Ik weet ook nog niet of het überhaupt wel mogelijk is om een versterker op m’n iMac aan te sluiten. Ik wil hem wel optisch kunnen aansluiten. De subwoofer kan ik misschien van m’n oom krijgen, maar dat zou ik even aan hem moeten vragen. Het is volgens mij een actieve subwoofer.

  Ik zal de speakers (net als nu) vooral voor muziek- produceren en luisteren gaan gebruiken.

  Bijdrager
  Chorro

  Nja, zoals je weet vind ik mijn Z4 ook niet zoals ik mijn muziek wil. Voor mij heeft de Z623 dé oplossing gegeven. Ik weet dat er externe geluidskaarten bestaan, maar of deze voldoende zijn voor de speakers die je hebt weet ik niet. Dat ligt aan de speakers zelf.

  Bijdrager
  syltheboy

  Ik bedoelde ook niet een externe geluidskaart, maar gewoon een los versterkertje.

  Wat zijn de betere punten van de Logitech Z-623 t.o.v. de Logitech Z-4 volgens jou? Ja hij heeft meer vermogen, maar dat zegt ook niet altijd alles.

  Edit1: Kan ik dan niet beter de Logitech Z-2300 kopen. Die jij hebt is daar de opvolger van, toch?

  Edit2: Oh, dit waren volgens jou de betere punten t.o.v. de Logitech Z-4 (las ik in een ander topic):
  helderder geluid
  hardere bass
  bass niet rommelig

  Dit zijn precies de punten waar ik mij aan stoor. Misschien dat ik m’n Logitech Z-4 over enkele weken wel te koop zet, zodat ik na m’n verjaardag een nieuwe set kan kopen. Ik wil niet weer een mis koop doen.

  Bijdrager
  Yannes

  Niet meer aan zo’n waardeloos merk beginnen kun je natuurlijk ook doen. Ik zou voor Soundsticks, Bose of B&W speakers gaan.

  Bijdrager
  katteman

  Hier Logitech vervangen door Bose Companion 3.
  http://www.bosebelgium.be/BE/nl/home-entertainment/digital-music-solutions/computer-speakers/companion3/index.jsp
  Nog geen second spijt gehad.

  Bijdrager
  Faure

  Voor de prijs van een bose set, kan je iets met beter geluid kopen, of als je het geluid van bose te gek vind, kan je voor de helft van het geld klaar zijn :-).
  Kijk in plaats hiervan eens naar Klipsch. Zijn vaak net zo mooi gedesigned, produceren een zelfde kwaliteit geluid, maar kosten minder.
  Andere optie zou Harman Kardon kunnen zijn.

  Bijdrager
  Oldekamp

  Ik heb de Logitech Z2300 set voor op mijn Macbook Pro (op mijn slaapkamer gecombineerd met een mStand en Wireless Keyboard en Magic Mouse) en ik kan je zeggen dat het een voortreffelijk geluid produceert. Ik moet je alleen wel zeggen dat ik hoop dat je een vrijstaande woning hebt, want zelfs op de laagste instelling dreunt deze aardig als je het volume net wat boven ‘normaal’ volume hebt..

  Ik woon in een 2 onder 1 kap dus mensen hebben er hier al gauw last van..

  Bijdrager
  syltheboy

  Ik woon zelf ook niet vrijstaand, maar ik hoef eigenlijk ook niet zoveel bass te hebben. Dat is het jammere van de Logitech Z-2300 en bij de Z-623 zal dit volgens mij niet anders zijn.

  Bij m’n Z-4 heb ik de bass op de helft staan en dat dreunt ook aardig, alleen is het wat rommelig.

  Edit: Wat kosten die val Klipsch eigenlijk?

  Bijdrager
  syltheboy

  Ik denk dat ik toch die speakers van Technics ga gebruiken i.c.m. een 5.1 of 2.1 versterker + een subwoofer. Is dat mogelijk?

  Bijdrager
  katteman

  Ja, ja.

  Als 24 jaar lang spelende bass muzikant zegt de foto mij al genoeg.
  Maar elk z’n meug. Veel plezier ermee.

  Bijdrager
  syltheboy

  Dat is inderdaad wel een mooie set! Wat kosten ze?:confused:

  Edit: Stel nou dat ik de Klipsch PRO MEDIA Ultra 2.0S koop en daar een actieve subwoofer op aansluit, gaat dat werken zonder versterker?

  Bijdrager
  syltheboy

  Harman Kardon Soundsticks (I of II) kan ik eventueel via marktplaats voor 60 euro ook aan komen.

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.