5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  Macbart1982

  2 x Airport express en Thomson modem

  Hallo leden,

  Ik heb beneden een Thomson modem staan. Hierop wil ik draadloos uitschakelen, in ieder geval, SSID broadcats uitzetten. Beneden wil ik rechtsreek met een UTP kabel verbinden met een Airport express (1ste generatie). Wat betreft NAT, dit moet mijn Thomson blijven verzorgen. Hoe dit tre regelen is zoek ik nog wel verder uit.

  Boven heb ik een nieuwe 2e generatie Airport Express die ik optisch wil gaan aansluiten op een Z906 van Logitech. Nu is mijn vraag; kan ik deze 2e airport laten “verbinden” met mijn eerste airport en dus een universe repeater modus te creeren. Ik wil dus graag 1 enkele SSID laten uitzenden.

  Daarnaast wil ik mijn tweede AE voor Airstreaming gebruiken, is dit dan ook goed in te stellen?

  Bijdrager
  SunKeeper

  Ja, zolang je op je Thomson modem het draadloze deel goed kunt uitschakelen zonder dat de hele router ermee stopt.

  DHCP en NAT moet de Thomson blijven doen, en de AirPort die daar bekabeld aanhangt moet in de brugmodus worden gezet. In die AirPort maak je dan een draadloos netwerk aan.

  De tweede AirPort Express stel je in op “Breid bereik draadloos netwerk uit” en kies vervolgens je eigen netwerk.

  Dat is ongeveer alles wat je moet doen (ook AirPlay nog even aanzetten bijv.) nu nog kijken of het naar wens wil lukken.

  Bijdrager
  Macbart1982

  @Sunkeeper, zoals jij het beschrijft, kan ik dan wel boven via de 2e AE de muziek afspelen? Krijgen beide AE een andere SSID naam?

  Bijdrager
  SunKeeper

  Het SSID (naam) van je draadloze netwerk bestaat maar één keer.

  Het wordt dan uitgezonden via twee routers. (twee keer AirPort Express) En wanneer je in de juiste AirPort Express AirPlay activeert, kun je een naam voor de AirPlay-luidspreker aangeven. Die naam verschijnt in iTunes om te selecteren, zodat je er muziek over af kunt spelen.

  Bijdrager
  Macbart1982

  @Sunkeeper: Het is inderdaad toegepast zoals je beschreven hebt! Bedankt. Nu nog uitzoeken hoe ik (zonder airfoil) mijn Spotify muziek over de tweede AE kan streamen:)

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.