5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  BarryvdP

  2 x 27" als 1 scherm laten functioneren?

  Ik heb een 27″ Imac + een 27″ LED cinema display.

  Stel ik heb 20 mappen geopend en ik wil deze evenredig verdelen over deze 2 schermen.
  Is dit uberhaupt mogelijk, en zo ja hoe moet ik dit doen?

  Bij voorbaat dank.

  Gr MAFFIP

  Bijdrager
  TheBigZ

  Ja dat kan. Kies “extend desktop” ipv “mirroring” in de Display Preferences.

  Bijdrager
  BarryvdP

  Bedankt voor de snelle reactie.

  Ik draai ML :

  Beeldscherm voorkeuren -> Rankschikking -> synchrone weergave staat uit.
  En dan verdeel ik de mappen handmatig over de 2 schermen.

  Ik zou dit graag op een wat snellere manier willen doen, dit is nogal tijdrovend.
  Bestaat hier misschien een app voor?

  Bijdrager
  TheBigZ

  Misschien lukt het je met Expose?

  Bijdrager
  iep

  Nee dat kan dus niet. Het enige wat je met die instelling bereikt is dat je het bureaublad uitbreidt naar een 2e, 3e, etc. aangesloten scherm. Het evenredig verdelen van de mappen zul je echter helemaal zelf moeten doen. Je kunt daarvoor wel wat tools gebruiken zoals de diverse tools die de Windows 7 “window snapping” gebruiken (Better Touch Tool bijv.) maar ook tools die bepaalde vensters op een bepaald vlakje van een onzichtbaar raster kan plaatsen (dat moet je dan wel even zelf vooraf instellen in de voorkeuren van de tool). De naam van een tool die dit doet ben ik helaas vergeten, als ik er nog op kom laat ik het wel weten.

  Voor wat betreft het 1 scherm zijn moet daar wel een kanttekening worden geplaatst. Het lijkt alsof het 1 scherm is maar het zijn nog altijd 2 losse schermen. Dat merk je met bijv. Firefox wanneer je het venster maximaliseert. Firefox maximaliseert niet naar de content maar naar de grootte van je beeldscherm (simpel gezegd). Dat is dus anders dan wat de gemiddelde OS X applicatie doet maar goed. Instellen van achtergrond is wellicht een beter voorbeeld: je kunt niet 1 achtergrond instellen die over de 2 schermen wordt verdeeld, je zult echt per scherm een achtergrond moeten instellen.
  Als je het echt als 1 scherm wilt hebben zul je naar een oplossing van Matrox moeten gaan kijken. Dat is een hardwarematige oplossing. Het is een kastje dat van de 2 of 3 schermen die je er op aansluit 1 scherm maakt. OS X zelf ziet dan ook maar 1 scherm en dus heb je geen mogelijkheid om te kiezen voor “extend desktop” of “mirroring”. Een achtergrond instellen betekent dan ook dat deze uitgerekt wordt over alle aangesloten schermen. Idem voor maximaliseren van Firefox.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.